Ημέρες παράδοσης.. Κυριακή σήμερα και κρατάμε τους τύπους. Και τι καλύτερο να δούμε τι συμβαίνει στην Απείρανθο.
Αρωγός στη προσπάθειά μας αυτή δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας σεφ και ερευνήτρια της τοπικής γαστρονομίας. Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου.
Σήμερα η πρόταση πραγματικά προκαλεί τον ουρανίσκο μας καθότι μας ταξιδεύει στην παράδοση της Απειράνθου με την περίφημη “Κατσικομακαρονάδα” κι όπως σημειώνει η κα Γαλάνη “Στη παρασκιά γιατί το καλεί η παράδοση”.
Τι θα χρειαστούμε:
# 2 κιλά κατσίκι σε κομμάτια από μπούτι και ωμοπλάτη
# 1 ποτ. ελαιόλαδο
# 1/2 ποτ. κρασί κόκκινο
# 1 ποτ. Ψιλοκομμένες ντομάτες
# 1/2 του κιλού πελτέ ντομάτας κύκνος
# 2 φύλλα δάφνη
# αλατοπίπερο
# λίγη ζάχαρη
# (άνηθο ξερό μαϊντανό βασιλικό 2 κ.σ.)
# (μπαχάρι μπούκοβο 1 κ.γλ.)
# 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
# 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
# 1 κιλό μακαρόνια Μπαρίλα Νο 6.
Παραδοσιακή Απεραθίτικη συνταγή!!! Κανονικά το λέμε Φκιαστό κατσικάκι. Η γιαγιά μου το έκανε με λάχανο ή κουνουπίδι. Η μητέρα μου με μελιτζάνες. Εγώ με μακαρόνια.