Ερχεται καλοκαίρι και η θάλασσα είναι μπροστά μας. Μπορεί να είμαστε σε λογική …δίαιτας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε όμορφες στιγμές μέσα από την τοπική γαστρονομία μας…
Αρωγός στη προσπάθειά μας αυτή δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας σεφ και ερευνήτρια της τοπικής γαστρονομίας. Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου.
Μάλιστα, όταν έχει την συνεργασία με το “Τυροκομείο Πιτταράς” είναι αυτονόητο ότι μόνο καλά πράγματα μπορούμε να δούμε. Και σήμερα η πρόταση πραγματικά προκαλεί τον ουρανίσκο μας καθότι συνδυάζει γλυκό με αλμυρό αλλά και ρακί για να δώσει το κάτι παραπάνω…
Ποια είναι ουσιαστικά η πρόταση; “Κέικ σοκολάτας με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά και άρωμα ρακής!!” (η φωτογραφία είναι από τη Μαρία Κατεινά)
Τι θα χρειαστούμε:
# 220 γραμμάρια ξινοτύρι Πιτταρά
# 5 αυγά
# 250 γραμμάρια βούτυρο
# 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
# 125 γραμμάρια κουβερτούρα
# 2 σφηνάκια ρακή
# 20 ml πορτοκαλάδα φρέσκια
# 500 γραμμάρια φαρίνα
Πώς το φτιάχνουμε:
# Αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
#Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη και τα αυγά ένα-ένα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
# Βάζουμε τη ρακή, τη πορτοκαλάδα και τέλος το ξινοτύρι με το αλεύρι σιγά-σιγά.
# Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
# Αν θέλουμε σερβίρουμε με σοκολάτα η μερέντα και παγωτό.
Κι όπως λένε οι τηλεοπτικοί σεφ “Καλή μας απόλαυση”