Η Τήνος πενθεί την απώλεια μιας μεγάλης μορφής: της Κατερίνας Μαμούδη, γνωστής και αγαπητής σε όλους ως «η κα Κατερίνα», που αφιέρωσε τη ζωή της στην προσφορά και την ανιδιοτελή αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 13 Μαΐου, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο αποτύπωμα ανθρωπιάς και ελπίδας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 13:00, στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην Τήνο. Όλοι όσοι τη γνώρισαν, όσοι ωφελήθηκαν από το έργο της ή απλώς συγκινήθηκαν από το παράδειγμά της, καλούνται να είναι εκεί — να την αποχαιρετήσουν με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.
Η κα Κατερίνα ξεκίνησε το 2013 να μαγειρεύει για λίγες οικογένειες και γρήγορα δημιούργησε μια ολόκληρη δομή αγάπης, που στήριξε δεκάδες ανθρώπους, με καθημερινό φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης. Δεν σταμάτησε ποτέ, ακόμα κι όταν η υγεία της δοκιμαζόταν.
«Όσο έχω δυνάμεις θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη», είχε πει.
Το έργο της στηρίχθηκε από κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, αλλά ήταν εκείνη που το ενέπνευσε. Εκείνη που έδωσε πρόσωπο στην αλληλεγγύη.
Η κα Κατερίνα δεν υπήρξε απλώς μια γυναίκα που μαγείρευε. Ήταν ο φάρος μιας κοινωνίας που δεν ξέχασε τι σημαίνει να προσφέρεις. Και σε έναν κόσμο που συχνά κοιτάζει αλλού, η δική της ματιά παρέμενε σταθερά στραμμένη στον άνθρωπο.
Καλό ταξίδι, κα Κατερίνα. Η Τήνος θα σε θυμάται. Και θα σε τιμά.
Με πληροφορίες από τη σελίδα tinostoday.gr