Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑντιπαράθεση Πανναξιακού και Ιωνικού Νικαίας ενόψει του Game 4 στη Νάξο

Αντιπαράθεση Πανναξιακού και Ιωνικού Νικαίας ενόψει του Game 4 στη Νάξο

|

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Game 4 της σειράς τελικών της National League 2 ανάμεσα στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τον Ιωνικό Νικαίας, η ατμόσφαιρα φουντώνει όχι μόνο εντός παρκέ αλλά και… στα χαρτιά.

Η αυριανή (Τετάρτη 15 Μαΐου, 13:30) αναμέτρηση στο ΔΑΚ Νάξου αποκτά επιπλέον ένταση, μετά την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, με αφορμή τις συνθήκες που επικράτησαν στον 3ο τελικό στο κλειστό του Πλάτωνα.

Το πρωί της Τρίτης, η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία κάνει λόγο για λεκτικές και σωματικές επιθέσεις σε βάρος παικτών και μελών της αποστολής στη Νίκαια, καθώς και για ακατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

Η απάντηση από τη διοικούσα επιτροπή του Ιωνικού δεν άργησε να έρθει, κάνοντας λόγο για «εξωπραγματική ανακοίνωση» και «κατασκευασμένα αφηγήματα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπήρξε σεβασμός και ευγένεια προς την αποστολή του Πανναξιακού, παρουσιάζοντας και μια σειρά επιχειρημάτων προς υποστήριξη της θέσης του.

Η ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα σε συγκεκριμένα περιστατικά που αφορούν παίκτες και μέλη του Πανναξιακού, αφήνοντας αιχμές για συμπεριφορές και στον δεύτερο τελικό στη Νάξο. Ωστόσο, κλείνει με διάθεση αποκλιμάκωσης, σημειώνοντας ότι «οι αγώνες κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών» και εκφράζοντας την ελπίδα η σειρά να ολοκληρωθεί με σεβασμό και ήθος – «όπως αρμόζει στην ιστορία και των δύο συλλόγων».

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση 

Στον αθλητισμό υπάρχουν αρχές. Κι η «ενότητα όσων αγαπάμε το μπάσκετ ξεκινά από την αποδοχή της αλήθειας και τον σεβασμό προς τον αντίπαλο, εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών.
«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει». Η μόνη αλήθεια στην κατά τα άλλα εξωπραγματική ανακοίνωση του Πανναξιακού. Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια είναι πως όταν χάνεις εντός αγωνιστικού χώρου, οφείλεις να αναγνωρίζεις τη νίκη του αντιπάλου. Όχι να κατασκευάζεις αφηγήματα.
Αναφορικά με τον τρίτο τελικό, ενώπιον 800 και πλέον φιλάθλων μας, θέτουμε δύο απλά γεγονότα προς σκέψη:
• Η Πρόεδρος του Πανναξιακού είχε πλήρη ελευθερία να κινείται προς την πλευρά των οργανωμένων φιλάθλων του Ιωνικού, να συνομιλεί με κόσμο, ακόμα και να της προσφέρουν τσιγάρο στη διάρκεια του αγώνα.
• Ο προπονητής της Νάξου βρέθηκε για πάνω από 20 λεπτά να συνομιλεί με φιλάθλους τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα, χωρίς κανένα πρόβλημα ή επίθεση εναντίον του – παρά μόνο συζήτηση για μεμονωμένα περιστατικά έντασης.
Σεβόμαστε και τιμάμε την προσπάθεια του Πανναξιακού.
Το αποδείξαμε στην πράξη καθώς:
• Αποδεχτήκαμε τη μη τιμωρία του, παρόλο που στον δεύτερο ημιτελικό με τα Μελίσσια το γήπεδο εκκενώθηκε με δική του υπαιτιότητα.
• Δεχτήκαμε την αλλαγή ώρας των τελικών, παρόλο που γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε συγκοινωνιακός λόγος, αφού η ομάδα της Νάξου ταξιδεύει αεροπορικώς. Η αλλαγή αποσκοπούσε στη μείωση της παρουσίας των φιλάθλων του Ιωνικού.
Το επιβεβαιώσαμε, όταν προσπεράσαμε ότι:
• Στον δεύτερο τελικό στη Νάξο, αθλητές του Πανναξιακού επιτέθηκαν αναίτια και φραστικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε μέλος της αποστολής μας, αλλά και σε αθλητές μας, σε ένα ματς που είχε ήδη κριθεί υπέρ τους.
• Στον τρίτο τελικό, αθλητής του Πανναξιακού παρέμεινε επίτηδες στην πόρτα των αποδυτηρίων, προκαλώντας την κερκίδα του Ιωνικού με τις αντιδράσεις του.
Οι αγώνες κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών, και όχι με ανακοινώσεις διαμόρφωσης αντιπαλότητας
Και με αυτή την πίστη προσβλέπουμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την σειρά των τελικών στη Νάξο – τόπο καταγωγής του επικεφαλής της Επιτροπής μας.
Με τ’ Αστέρι στην Καρδιά μου συνεχίζω.
Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ Ιωνικού Νικαίας.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι τεταμένο, με τον αγώνα στη Νάξο να αποκτά χαρακτήρα τελικού επιβίωσης για τον Πανναξιακό και τελικής ευκαιρίας για κατάκτηση της ανόδου για τον Ιωνικό, που προηγείται με 2-1.

Οι φίλαθλοι καλούνται να σταθούν στο ύψος της περίστασης, με σεβασμό, αθλητικό πνεύμα και υποδειγματική φιλοξενία, αφήνοντας τους πρωταγωνιστές να μιλήσουν με τις πράξεις τους στο παρκέ. Γιατί, όπως λένε και οι δύο πλευρές, «ο αθλητισμός ενώνει» – και αυτή πρέπει να είναι η μόνη κοινή αλήθεια που θα επικρατήσει.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρέμβαση Καφούρου για το Αεροδρόμιο Πάρου: «Οι καθυστερήσεις πλήττουν την εικόνα του νησιού»

Ερώτηση στη Βουλή από τον Μάρκο Καφούρο για το έργο-κλειδί του Αεροδρομίου Πάρου που μετατίθεται για Απρίλιο 2026 – Αντίδραση για την ασφυκτική κατάσταση και τον κίνδυνο απώλειας τουριστικής δυναμικής

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)

Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου σε έργα υποδομής στην Αγκαιριά

Ο Κωνσταντίνος Μπιζάς επιθεώρησε τρία σημαντικά έργα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς, αναδεικνύοντας την έμπρακτη μέριμνα του Δήμου για την ενίσχυση της καθημερινότητας των πολιτών

«Μουσικός Περίβολος» 2025: 7 νύχτες, 7 συναυλίες στο Γυμνάσιο Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό πολιτισμού, με συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών και δράσεις σε έναν ιστορικό χώρο

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Όταν η μυθοπλασία συναντά την ιστορική μνήμη (video)

Ο Ναξιώτης συγγραφέας Γ. Καστελλάνος μιλά για το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Μυστικό του Αρχιπελάγους» και την ανάγκη να αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα του νησιού

Sea Jets: Με το “Superstar II” ταξιδεύει στο Ανατολικό Αιγαίο (video)

Από 2 Ιουλίου, νέα δρομολόγια με ανανεωμένο στυλ και άνεση, ενώνουν Πειραιά, Κυκλάδες, Ικαρία, Σάμο και Δωδεκάνησα — με προσιτές τιμές και VIP εμπειρία (video)

1η Ιουλίου στην Πάρο: Όταν τα πλοία γράφουν ιστορία στο Αιγαίο

Μια ημερομηνία-σταθμός για την Παροικιά και την ακτοπλοϊκή μνήμη – Σαν σήμερα, ιστορικά πλοία έδεσαν, ξεκίνησαν ή άλλαξαν ρυθμούς στα νερά της Πάρου.

Η Sichuan Airlines εγκαινιάζει το πρώτο δρομολόγιο από την Κεντρική και Δυτική Κίνα προς την Αθήνα

Ξεκίνησε επίσημα η γραμμή Τσενγκντού – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, με 4 πτήσεις την εβδομάδα και στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας Κίνας – Ευρώπης.

Ο Παύλος Γεραμάνης στα «Φανάρια», σημαντική μεταγραφή για τον ΑΠΑΣ Νάξου

Ο 24χρονος φόργουορντ με εμπειρία στη National League 1 ενισχύει το ρόστερ της ομάδας της Νάξου, με στόχο μια άνετη πορεία στη νέα σεζόν.

Νάξος: «Η Φλόγα της Παράδοσης» ανάβει για δεύτερη φορά, ένα διήμερο γιορτής, χορού και πολιτιστικής μνήμης

Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου στις Τρίποδες και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα στην Παραλία της Χώρας – Δύο νύχτες που αναβιώνουν το ελληνικό πνεύμα

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Νάξος: Έφυγε ο “Κρινακογιώργης”, η Κωμιακή αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος, ο άνθρωπος του ταξί, του κυνηγιού και της καθημερινότητας του χωριού, φεύγει πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, χαμόγελα και μια σιωπηλή απουσία.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο