Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑντιπαράθεση Πανναξιακού και Ιωνικού Νικαίας ενόψει του Game 4 στη Νάξο

Αντιπαράθεση Πανναξιακού και Ιωνικού Νικαίας ενόψει του Game 4 στη Νάξο

|

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Game 4 της σειράς τελικών της National League 2 ανάμεσα στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τον Ιωνικό Νικαίας, η ατμόσφαιρα φουντώνει όχι μόνο εντός παρκέ αλλά και… στα χαρτιά.

Η αυριανή (Τετάρτη 15 Μαΐου, 13:30) αναμέτρηση στο ΔΑΚ Νάξου αποκτά επιπλέον ένταση, μετά την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, με αφορμή τις συνθήκες που επικράτησαν στον 3ο τελικό στο κλειστό του Πλάτωνα.

Το πρωί της Τρίτης, η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία κάνει λόγο για λεκτικές και σωματικές επιθέσεις σε βάρος παικτών και μελών της αποστολής στη Νίκαια, καθώς και για ακατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

Η απάντηση από τη διοικούσα επιτροπή του Ιωνικού δεν άργησε να έρθει, κάνοντας λόγο για «εξωπραγματική ανακοίνωση» και «κατασκευασμένα αφηγήματα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπήρξε σεβασμός και ευγένεια προς την αποστολή του Πανναξιακού, παρουσιάζοντας και μια σειρά επιχειρημάτων προς υποστήριξη της θέσης του.

Η ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα σε συγκεκριμένα περιστατικά που αφορούν παίκτες και μέλη του Πανναξιακού, αφήνοντας αιχμές για συμπεριφορές και στον δεύτερο τελικό στη Νάξο. Ωστόσο, κλείνει με διάθεση αποκλιμάκωσης, σημειώνοντας ότι «οι αγώνες κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών» και εκφράζοντας την ελπίδα η σειρά να ολοκληρωθεί με σεβασμό και ήθος – «όπως αρμόζει στην ιστορία και των δύο συλλόγων».

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση 

Στον αθλητισμό υπάρχουν αρχές. Κι η «ενότητα όσων αγαπάμε το μπάσκετ ξεκινά από την αποδοχή της αλήθειας και τον σεβασμό προς τον αντίπαλο, εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών.
«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει». Η μόνη αλήθεια στην κατά τα άλλα εξωπραγματική ανακοίνωση του Πανναξιακού. Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια είναι πως όταν χάνεις εντός αγωνιστικού χώρου, οφείλεις να αναγνωρίζεις τη νίκη του αντιπάλου. Όχι να κατασκευάζεις αφηγήματα.
Αναφορικά με τον τρίτο τελικό, ενώπιον 800 και πλέον φιλάθλων μας, θέτουμε δύο απλά γεγονότα προς σκέψη:
• Η Πρόεδρος του Πανναξιακού είχε πλήρη ελευθερία να κινείται προς την πλευρά των οργανωμένων φιλάθλων του Ιωνικού, να συνομιλεί με κόσμο, ακόμα και να της προσφέρουν τσιγάρο στη διάρκεια του αγώνα.
• Ο προπονητής της Νάξου βρέθηκε για πάνω από 20 λεπτά να συνομιλεί με φιλάθλους τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα, χωρίς κανένα πρόβλημα ή επίθεση εναντίον του – παρά μόνο συζήτηση για μεμονωμένα περιστατικά έντασης.
Σεβόμαστε και τιμάμε την προσπάθεια του Πανναξιακού.
Το αποδείξαμε στην πράξη καθώς:
• Αποδεχτήκαμε τη μη τιμωρία του, παρόλο που στον δεύτερο ημιτελικό με τα Μελίσσια το γήπεδο εκκενώθηκε με δική του υπαιτιότητα.
• Δεχτήκαμε την αλλαγή ώρας των τελικών, παρόλο που γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε συγκοινωνιακός λόγος, αφού η ομάδα της Νάξου ταξιδεύει αεροπορικώς. Η αλλαγή αποσκοπούσε στη μείωση της παρουσίας των φιλάθλων του Ιωνικού.
Το επιβεβαιώσαμε, όταν προσπεράσαμε ότι:
• Στον δεύτερο τελικό στη Νάξο, αθλητές του Πανναξιακού επιτέθηκαν αναίτια και φραστικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε μέλος της αποστολής μας, αλλά και σε αθλητές μας, σε ένα ματς που είχε ήδη κριθεί υπέρ τους.
• Στον τρίτο τελικό, αθλητής του Πανναξιακού παρέμεινε επίτηδες στην πόρτα των αποδυτηρίων, προκαλώντας την κερκίδα του Ιωνικού με τις αντιδράσεις του.
Οι αγώνες κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών, και όχι με ανακοινώσεις διαμόρφωσης αντιπαλότητας
Και με αυτή την πίστη προσβλέπουμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την σειρά των τελικών στη Νάξο – τόπο καταγωγής του επικεφαλής της Επιτροπής μας.
Με τ’ Αστέρι στην Καρδιά μου συνεχίζω.
Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ Ιωνικού Νικαίας.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι τεταμένο, με τον αγώνα στη Νάξο να αποκτά χαρακτήρα τελικού επιβίωσης για τον Πανναξιακό και τελικής ευκαιρίας για κατάκτηση της ανόδου για τον Ιωνικό, που προηγείται με 2-1.

Οι φίλαθλοι καλούνται να σταθούν στο ύψος της περίστασης, με σεβασμό, αθλητικό πνεύμα και υποδειγματική φιλοξενία, αφήνοντας τους πρωταγωνιστές να μιλήσουν με τις πράξεις τους στο παρκέ. Γιατί, όπως λένε και οι δύο πλευρές, «ο αθλητισμός ενώνει» – και αυτή πρέπει να είναι η μόνη κοινή αλήθεια που θα επικρατήσει.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.