Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η Αμοργός μεταμορφώνεται σε κάτι περισσότερο από έναν αθλητικό προορισμό, γίνεται τόπος συνάντησης ανθρώπων με κοινό πάθος για τη φύση, την κίνηση και την αληθινή επαφή. Το Amorgos Trail Challenge 2025, ένα διήμερο γεμάτο συγκίνηση, άθληση και κυκλαδίτικη αγκαλιά, επιστρέφει στις 10 & 11 Μαΐου, καλώντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
Ο Δήμος Αμοργού και ο Φυσιολατρικός-Περιπατητικός Σύλλογος «Παλιά Στράτα» ανοίγουν τα μονοπάτια του νησιού, προσκαλώντας όλους όσοι θέλουν να ζήσουν κάτι παραπάνω από έναν αγώνα, μια εμπειρία. Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και την ακούραστη προσφορά των εθελοντών, η Αμοργός ετοιμάζεται και φέτος να υποδεχτεί με χαρά μικρούς και μεγάλους, σε μια μεγάλη γιορτή της ζωής.
Όπως μετέφερε η κα Ιωάννα Συνοδινού στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 και στην εκπομπή “Cyclades On Air”, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει νέες δράσεις, όπως το καθιερωμένο πλέον pasta party στα Κατάπολααυτή τη φορά, καθώς και την τιμητική παρουσία της Μαρίας Πολύζου, μιας γυναίκας – σύμβολο ψυχικής δύναμης που θα εμπνεύσει όλους με την παρουσία και τα λόγια της.
Η τοπική κοινωνία στηρίζει με καρδιά αυτή τη διοργάνωση. Επιχειρηματίες, κάτοικοι και φίλοι της Αμοργού συνεισφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του: η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 40% στα εισιτήρια, ο Θρυλικός “Σκοπελίτης” προσφέρεται δωρεάν και οι εθελοντές γεμάτοι ενέργεια, δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν.
Συγκινημένη, η κα Συνοδινού στάθηκε στη δύναμη της συνέχειας: τα παιδιά που κάποτε ξεκίνησαν να τρέχουν σε ηλικία μόλις 4 ετών, σήμερα, ως 12χρονοι, συμμετέχουν στη μικρή διαδρομή των 7,5 χιλιομέτρων. «Το χειροκρότημα στο τέλος είναι το πιο μεγάλο μας έπαθλο», είπε χαρακτηριστικά. «Η διοργάνωση αυτή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία μεγάλη διοργάνωση».
Και μέσα σε όλα αυτά, ένα ακόμα δυνατό συναίσθημα διαπερνά την κοινότητα φέτος. Μετά την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στο νησί, αυτός ο αγώνας γίνεται πρώτα απ’ όλα για τους Αμοργιανούς. Για να θυμούνται ότι η δύναμη είναι μέσα τους, και ότι μπορούν ξανά να γεμίσουν τα μονοπάτια του νησιού με άρωμα από φασκόμηλο και δεντρολίβανο, από Αμοργιανά βότανα, έτσι για να μοσχοβολήσει ο τόπος όπως κάθε χρόνο.