Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΤουρκία: Η Arkas όπως ο... Πανναξιακός ΑΟΝ!

Τουρκία: Η Arkas όπως ο… Πανναξιακός ΑΟΝ!

|

Στα βήματα του Πανναξιακού ΑΟΝ, τρία χρονιά μετά, η Arkas Spor ανακοίνωσε επίσημα ότι από τη σεζόν 2025-2026 θα αποσυρθεί από την Efeler Ligi και θα αγωνιστεί στη Voleybol 1. Ligi ως «ομάδα ανάπτυξης» (yetiştirici kulüp). Η απόφαση αυτή ελήφθη με σκοπό να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη νέων ταλέντων και στην ενίσχυση του τουρκικού βόλεϊ μέσω των ακαδημιών της.

Η φημισμένη τουρκική ομάδα βόλεϊ, Arkas Spor τόνισε ότι, παρά τις πολλές διακρίσεις της στην Efeler Ligi, η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από την επιτυχία των νεαρών αθλητών της, οι οποίοι έχουν διαπρέψει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με τη νέα στρατηγική, στόχος είναι η ανακάλυψη και η ανάπτυξη ταλέντων από όλη την Τουρκία, με σκοπό την ενίσχυση των εθνικών ομάδων βόλεϊ.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην πολιτική της Arkas Spor, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την υποστήριξη της νέας γενιάς αθλητών, αντί της άμεσης συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία.

Για τα ταλέντα

Η απόφαση της Arkas Spor να αποσυρθεί από την Efeler Ligi και να αγωνιστεί στη Voleybol 1. Ligi ως ομάδα ανάπτυξης δεν οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης νέων ταλέντων και την υποστήριξη του τουρκικού βόλεϊ.

Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής προκάλεσε έκπληξη στην τουρκική βόλεϊκή κοινότητα, καθώς η Arkas Spor είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και ιστορικούς συλλόγους του τουρκικού βόλεϊ.

Η Voleybol 1. Ligi,  είναι η δεύτερη εθνική κατηγορία στο τουρκικό βόλεϊ ανδρών — αμέσως κάτω από την Efeler Ligi (πρώτη εθνική).

Δεν πρόκειται για υποβιβασμό λόγω κακής απόδοσης, αλλά για εθελοντική αποχώρησηκαι συμμετοχή σε πιο αναπτυξιακό επίπεδο, με στόχο την ανάδειξη νέων παικτών.

Η Arkas Spor Erkek Voleybol Takımı ιδρύθηκε το 2001 στην πόλη Σμύρνη της Τουρκίας και από τότε έχει καταστεί μία από τις πιο επιτυχημένες και ιστορικές ομάδες στο τουρκικό βόλεϊ ανδρών. Με την υποστήριξη του ομίλου Arkas, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας και της λογιστικής, η ομάδα ανέπτυξε ισχυρές ακαδημίες και απέκτησε διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Τέσσερα πρωταθλήματα, αλλά…

Η Arkas Spor κατέκτησε τον τίτλο της Efeler Ligi τέσσερις φορές (2006, 2007, 2013, 2015), καθιστώντας την πρώτη ομάδα από τη Σμύρνη που πέτυχε αυτό το επίτευγμα.

Η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας τρεις φορές (2009, 2011, 2022).

Το 2024, η Arkas Spor κατέκτησε το Σούπερ Κύπελλο Τουρκίας, νικώντας την Halkbank με σκορ 3-0. Η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Βαλκανίων το 2024.

Η Arkas Spor έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, κερδίζοντας το Challenge Cup το 2009.

Εφτασε στο Final Four του CEV Champions League το 2012, γινόμενη η πρώτη τουρκική ομάδα που συμμετείχε σε αυτό το επίπεδο.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της φάσης των Play-Offs 3-4 της Efeler League, η Fenerbahçe Medicana νίκησε την Arkas Spor με 3-1 με σετ 25-23, 14-25, 25-20 και 25-20 και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση.

Ο Glenn Hoag ο επί 15 χρόνια προπονητής  της ομάδας, τόνισε:  «η ομαδα επιστρέφει στις ρίζες της δηλαδή, στον ρόλο του παραγωγού ταλέντων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του τουρκικού βόλεϊ και της Εθνικής Ομάδας». Ο Καναδός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο σύλλογο,  παρά την αποχώρηση από την κορυφαία κατηγορία.

«Η Arkas είναι αναμφισβήτητα ένας σπουδαίος σύλλογος και έχει προσφέρει πολλούς αθλητές στην Τουρκική Εθνική Ομάδα. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το έργο και να κάνουμε τους Τούρκους παίκτες ακόμη καλύτερους».

Ο Hoag τόνισε επίσης ότι η νέα στρατηγική της Arkas περιλαμβάνει εκπαίδευση και στήριξη προπονητών που θα αναλάβουν τη διαμόρφωση των νέων παικτών:

«Γνωρίζουμε ότι για να διαμορφώσουμε τη νέα γενιά, χρειαζόμαστε καλούς προπονητές. Θα επικεντρωθώ στο να τους βοηθήσω, ώστε να πετύχουμε αυτό τον στόχο»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Την ανακύκλωση ρούχων προωθεί ο Δήμος με τους μωβ κάδους Recycom

O Δήμος προχώρησε στην δημιουργία ενημερωτικού βίντεο με χιουμοριστικό χαρακτήρα, με στόχο την πιο άμεση και φιλική προσέγγιση των πολιτών.

Μεγάλες ανισότητες στους κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Eurostat «ακτινογραφεί» τους μισθούς και καταγράφει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

Έγινε η πρώτη ρομποτική υποδόρια μαστεκτομή στην Ελλάδα

Έγινε από διεπιστημονική ομάδα ειδικών υπό τον συντονισμό της Κλινικής Γυναικολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026

Η πλατφόρμα αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026 άνοιξε. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

Stoiximan AegeanBall Festival: Moneke, Διαμαντίδης και Παπαλούκας φέρνουν λάμψη στη Σύρο

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2025 στο κέντρο της Ερμούπολης, αποτελώντας ένα τριήμερο αθλητικής δράσης

31 Χρόνια Ομάδα Αιγαίου – Ένα ταξίδι προσφοράς και ανθρωπιάς (video)

Κάθε χρόνο, αυτή η ξεχωριστή παρέα εθελοντών, με την ανεκτίμητη στήριξη των υποστηρικτών της, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο ανθρωπιά, συγκίνηση και ουσιαστική προσφορά

Νάξος: Εκρηκτικός Πανναξιακός ΑΟΚ ισοπέδωσε τον Ιωνικό και ισοφάρισε τη σειρά!

Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μπροστά στο κοινό του, ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε άνετα με 95-69 του Ιωνικού Νικαίας και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών των play off της National League 2.

Νάξος: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής γνώσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Photos)

Δύο ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και πεδίου πραγματοποιήθηκαν στο νησί, συνδυάζοντας επιστήμη, βιωματική εμπειρία και πολιτισμική ανταλλαγή στο πλαίσιο της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Civis.

“Blue Star Paros”: Έκτακτο δρομολόγιο για την Πάρο την Πέμπτη 8 Μαΐου

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Blue Star Ferries με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού – Αναλυτικά οι νέες ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν ιατρική και διατροφολογική παρακολούθηση

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα