Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑπόψειςΝάξος - Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

|

Πένθος στη Νάξο καθότι έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες ότι έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Γαλατερός, ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία με ισχυρή παρουσία και σε πολιτικό επίπεδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.. Μάλιστα, ήταν από τα πρόσωπα που βοήθησαν αθόρυβα στη λειτουργία του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας αλλά και του Αγίου Χρυσοστόμου.

Ο Βασίλης Κόκκοτας, πρώην Δήμαρχος Νάξου, με επιστολή του, αποχαιρετά τον φίλο και συνεργάτη του … Οπως αναφέρει, ήταν πάντα στο πλευρό του, μακριά από αξιώματα παρά ένα μικρό διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και με έμφαση στα οικονομικά ζητήματα μέλος της Δημοτικής Επιτροπής. Ομως, λύγισε από τον πρόωρο θάνατο του γιου του, Γιώργου…

Η σχετική επιστολή αναφέρει: 

“Αποχαιρετώ τον φίλο και συνεργάτη στο Δήμο, Βαγγέλη Γαλατερό.

Ο Βαγγέλης από πολύ μικρή ηλικία ορφάνεψε από πατέρα. Στηρίχτηκε στα πόδια του και σε ηλικία δώδεκα, δεκατριών ετών έβγαζε μεροκάματο πουλώντας εσπεριδοειδή Ποταμιάς στο Φιλώτι και στα χωριά της Τραγαίας.

Οι δυσκολίες αυτές του δημιούργησαν αυτοπεποίθηση και σχεδόν μετά την εφηβεία έγινε υφασματέμπορος, γυρνώντας στα πεδινά χωριά της Νάξου, με σημαντικά αποτελέσματα για την ηλικία του.

Μετά το στρατιωτικό του άνοιξε στην παλιά αγορά της Νάξου κατάστημα υφασμάτων.
Με τον έντιμο χαρακτήρα του κέρδισε την εμπιστοσύνη των πελατών του αλλά και των μεγαλεμπόρων προμηθευτών του από την Αθήνα.

Ο συνδυασμός αυτός του εξασφάλισε ανοδική πορεία.

Τα βήματα του διασταυρώθηκαν με εκείνα της Ασημίνας Γεωργιάδη, πολύτιμη σύντροφο της ζωής του. Δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια με τα δύο τους αγόρια, τον Γιάννη και τον Γιώργο.

Σύντομα βγήκε στην παραλία, ανοίγοντας το μεγαλύτερο κατάστημα υφασμάτων στην πόλη. Έγκαιρα όμως διέγνωσε ότι τα υφάσματα, μετά τη μαζική παραγωγή ετοίμων ρούχων από τα εργοστάσια, έχαναν έδαφος οπότε στράφηκε στις κατασκευές οικοδομών με σημαντικές επιτυχίες και στον τομέα αυτό.

Τότε, το 1990 , τον παρακάλεσα να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές . Τον έπεισα με μεγάλη δυσκολία και με το επιχείρημα ότι τώρα πρέπει να ανταποδώσει κι αυτός στην κοινωνία που τον στήριξε τόσα χρόνια.

Τότε γνώρισα τον Βαγγέλη Γαλατερό. Δέκα έξη συνεχόμενα χρόνια πολύτιμος συνεργάτης . Δεν δέχθηκε ποτέ αξιώματα , παρά μια περίοδο που ανέλαβε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόνιμο μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, από όπου περνούσαν και εγκρίνονταν όλα τα οικονομικά του Δήμου.

Η ακεραιότητα και η εντιμότητα του ήταν αποδεκτή και από τα μέλη της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του Δήμου με περισσότερο ζήλο από εκείνο των επιχειρήσεων του. Δεν έκανε υποχωρήσεις και συχνά ερχόταν σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που τον υποστήριζαν.

Με τον πλέον αθόρυβο τρόπο βοηθούσε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Το μοναστήρι του Αγίου Χρυσοστόμου και το Κέντρο Υγείας Νάξου, στο πρόσωπο του για πολλά χρόνια είχαν βρει τον αμέριστο συμπαραστάτη τους.

Το καίριο πλήγμα της απώλειας του εξαιρετικού γυιού του Γιώργου, τον «γονάτισε», όπως και τη Μίνα. Τον Γολγοθά τους αυτό τον μετρίαζαν οι χαρές που τους έδιναν τα εγγόνια τους από το Γιάννη.

Φίλε Βαγγέλη, Το λάδι στο καντήλι, όπως έλεγες, τελείωσε.

Πορεύσου ήρεμα. Στην κοινωνία έκανες το καθήκον σου

Καλό σου ταξίδι

Βασίλης Κόκκοτας”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

+Πλεύση: Ξεκινάει από την Σέριφο ο διάπλους 2025 με παρουσία σε οκτώ νησιά (χάρτης)

Ο 11oς Διάπλους είναι γεγονός! Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί 1-11 Μαΐου και θα επισκεφθούμε: Σέριφος - Σίκινος - Ανάφη - Ψέριμος - Αγαθονήσι - Αρκιοί - Λειψοί - Δονούσα

Π.Ν.Ο. – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία λόγω 24ωρης απεργίας

ΠΝΟ: «Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας»

Κύθνος: Ερχεται επένδυση με ξενοδοχείο 4 αστέρων

“Στα σκαριά” επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κύθνο

ΚΤΕΛ Νάξου: Το πρόγραμμα των δρομολογίων για την εορτή της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας (πίνακας)

Το ΚΤΕΛ Νάξου ανακοίνωσε τα δρομολόγια προς το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας (Κόρωνος) – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρκία: Διπλός σεισμός (6 R και 5,5 R) στην Κωνσταντινούπολη

Δύο απανωτοί σεισμοί στην Κωνσταντινούπολη, 6 και 5,5 Ρίχτερ - «Δύσκολο το σημείο, περιμένουμε ακολουθία», λέει ο Λέκκας

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Ιος: Μαγευτικό ταξίδι στο νησί του Ομήρου

Εξερευνώντας τη φυσική της ομορφιά με πεζοπορικές διαδρομές και καταδύσεις

Πόλεμος Ουκρανία: Η τελική πρόταση Τραμπ για εκεχειρία

Axios: H «τελική πρόταση» του Τραμπ για εκεχειρία στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

Βατικανό: Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου

Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου – Υπό το άγρυπνο βλέμμα της «ελβετικής φρουράς»

Σοκολάτα Ντουμπάι: Φέρνει ελλείψεις στα φιστίκια (!!!)

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι έφερε ελλείψεις στα φιστίκια

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Κουφονήσια: Σημαία 40 m2 σκεπάζει το νησί, τάμα στον Αη Γιώργη που γιορτάζει (video)

Για δεύτερη σερί χρονιά, πάνω από το Κουφονήσι κυματίζει μία τεράστια σημαία ... Ποιος ο λόγος; Ποιος την τοποθέτησε και γιατί; (video)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια