Το Πάσχα έρχεται, το κρέας έχει την τιμητική του και ο Δήμος Αμοργού ενημερώνει τους πολίτες και επιχειρηματίες ότι το Δημοτικό Σφαγείο (σ.σ. εγκαινιάστηκε το 2017) είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του ενόψει του Πάσχα.
Οι κτηνοτρόφοι και οι έμποροι κρέατος θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής απαραίτητα για αυτή την περίοδο:
1. Πριν τη διενέργεια αξιοποίησης των αμνοεριφίων θα πρέπει να υποδεικνύονται στον δημοτικό κτηνίατρο στοιχεία ιδιοκτησίας και ιχνηλασιμότητας των ζώων. Αυτό σημαίνει ότι τα αμνοερίφια θα πρέπει να διαθέτουν ενώτια με τον κωδικό της εκτροφής και οι παραγωγοί να προσκομίζουν το μητρώο της εκτροφής τους.
2. Η απόδοση στον Δήμο Αμοργού των απαραίτητων τελών χρήσης του σφαγείου θα λαμβάνει χώρα στο γραφείου του σφαγείου. Το τέλος αυτό είναι της τάξεως των 2,5€ ανά αμνοερίφιο, σύμφωνα με την απόφαση 182/2024 του δημοτικού συμβουλίου.
3. Μετά την απόδοση του τέλους, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν από το σφαγείο το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών το οποίο είναι υποχρεωτικό για τη διακίνηση των προϊόντων σφαγής. Το διπλότυπο είσπραξης θα το λαμβάνουν από το ταμείο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου (δεν είναι απαραίτητο για τη διακίνηση των προϊόντων).
4. Μετά το πέρας της διαδικασίας σφαγής οι έμποροι κρέατος είναι υποχρεωμένοι εντός μίας εβδομάδας να προσκομίσουν στον Δήμο Αμοργού τα τιμολόγια πώλησης των ζώων που αξιοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σφαγείο Αμοργού. Αυτό επιβάλλεται καθώς είναι κρίσιμο για τους κτηνοτρόφους να καταθέτονται έγκαιρα τα στοιχεία σφαγής στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , ώστε να αποδεικνύεται η κίνηση της εκτροφής τους.
Στην περίπτωση της καθυστερημένης υποβολής των στοιχείων σφαγής , οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν με απώλεια κρατικών ενισχύσεων και ο Δήμος Αμοργού με πρόστιμο.