Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήLifestyleΔημ. Ημελλος: Συγκλονιστικός στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση (video)

Δημ. Ημελλος: Συγκλονιστικός στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση (video)

|

Ο αγαπημένος Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος έφυγε από τη ζωή στις 16 Δεκεμβρίου του 2024 σε ηλικία μόλις 57 ετών, μετά από γενναία και άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός ακόμα και άρρωστος δεν σταμάτησε να δουλεύει και μάλιστα συμμετείχε κανονικά στα γυρίσματα του β’ κύκλου της σειράς “Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον ουρανό” που προβάλλεται από το Mega και είναι λίγο πριν το τέλος του.

Είχε συμμετάσχει και στον πρώτο κύκλο της σειράς, ενώ ο ρόλος του επιστρέφει και θα είναι καθοριστικός στα τελευταία επεισόδια. Συγκινεί το γεγονός πως τον βλέπουμε στις οθόνες μας, παρότι δεν βρίσκεται στη ζωή.

Χθες Παρασκευή τρία επεισόδια πριν την ολοκλήρωση της σειράς, ο Ημελλος ήταν στο επίκεντρο…  Ο Ιορδάνης (σ.σ. ο Δημήτρης Ημελλος) έχει εγκατασταθεί στη Δράμα μαζί με άλλους πρόσφυγες. Έχουν περάσει 45 χρόνια από τη στιγμή που χωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συγχωριανούς τους, στην Πλαταρά της Θεσπρωτίας.

Ο Πατέρας Παΐσιος επισκέπτεται τη Δράμα για να βρει ηλικιωμένους Φαρασιώτες που θα του δώσουν πληροφορίες για τον Άγιο Αρσένιο, του οποίου θέλει να συγγράψει τον βίο. Εκεί, σε μια συγκλονιστική σκηνή, ο Ιορδάνης συνειδητοποιεί ότι ο μοναχός που έχει απέναντί του είναι το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της η Ευλογία, όταν έφευγαν πρόσφυγες από τα Φάρασα.


 

Στην τελευταία σκηνή είδαμε τον Άγιο Παϊσιο να συναντά τον Ιορδάνη στο καφενείο του χωριού όπου βρέθηκε για να αναζητήσει τα χειρόγραφα του Αρσένιου. Ο Ιορδάνης δεν έκρυψε την μεγάλη του χαρά και έκπληξη όταν ενημερώθηκε για την ταυτότητα του Αγίου Παϊσίου.

«Αχ βρε Πρόδρομε, δεν κατάφερα να σε συναντήσω και έφερε τον γιο σου ο Θεός» αναφώνησε, με βαθιά συγκίνηση, ο Ιορδάνης αγκαλιάζοντας με θέρμη αμέσως μετά τον Άγιο Παϊσιο. «Θα ‘ρθεις στο σπίτι μου να μείνεις. Σε μένα, κοντά μου, δεν ακούω τίποτα. Ευλογημένο να ‘ναι, Πρόδρομε. Ευλόγησε μας και εσύ. Ευλόγησε μας, Πρόδρομε, ευλογημένο παιδί έκανε. Ευλογημένο» συμπλήρωσε ο ήρως που «ντύθηκε» με μεράκι ο Δημήτρης Ήμελλος σε αυτά τα τελευταία του λόγια.


 

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης μίλησε για τις τελευταίες ημέρες του Δημήτρη Ημελλου όταν βρέθηκε στο πλατώ για να ενσαρκώσει τον “Ιορδάνη” τονίζοντας ότι “δεν ζήτησε καμία .. έκπτωση”. Εως το τέλος ήταν δυνατός… ” Ανέφερε δε ότι η σειρά είναι αφιερωμένη στον Ναξιώτη ηθοποιό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χρήστες του Χ εξύμνησαν για μια ακόμα φορά τον αείμνηστο ηθοποιό με πολύ θερμά σχόλια για την καθηλωτική του ερμηνεία και σε αυτόν τον ρόλο.

Πηγή: dnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.