Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΔημ. Ημελλος: Συγκλονιστικός στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση (video)

Δημ. Ημελλος: Συγκλονιστικός στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση (video)

|

Ο αγαπημένος Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος έφυγε από τη ζωή στις 16 Δεκεμβρίου του 2024 σε ηλικία μόλις 57 ετών, μετά από γενναία και άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός ακόμα και άρρωστος δεν σταμάτησε να δουλεύει και μάλιστα συμμετείχε κανονικά στα γυρίσματα του β’ κύκλου της σειράς “Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον ουρανό” που προβάλλεται από το Mega και είναι λίγο πριν το τέλος του.

Είχε συμμετάσχει και στον πρώτο κύκλο της σειράς, ενώ ο ρόλος του επιστρέφει και θα είναι καθοριστικός στα τελευταία επεισόδια. Συγκινεί το γεγονός πως τον βλέπουμε στις οθόνες μας, παρότι δεν βρίσκεται στη ζωή.

Χθες Παρασκευή τρία επεισόδια πριν την ολοκλήρωση της σειράς, ο Ημελλος ήταν στο επίκεντρο…  Ο Ιορδάνης (σ.σ. ο Δημήτρης Ημελλος) έχει εγκατασταθεί στη Δράμα μαζί με άλλους πρόσφυγες. Έχουν περάσει 45 χρόνια από τη στιγμή που χωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συγχωριανούς τους, στην Πλαταρά της Θεσπρωτίας.

Ο Πατέρας Παΐσιος επισκέπτεται τη Δράμα για να βρει ηλικιωμένους Φαρασιώτες που θα του δώσουν πληροφορίες για τον Άγιο Αρσένιο, του οποίου θέλει να συγγράψει τον βίο. Εκεί, σε μια συγκλονιστική σκηνή, ο Ιορδάνης συνειδητοποιεί ότι ο μοναχός που έχει απέναντί του είναι το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της η Ευλογία, όταν έφευγαν πρόσφυγες από τα Φάρασα.



 

Στην τελευταία σκηνή είδαμε τον Άγιο Παϊσιο να συναντά τον Ιορδάνη στο καφενείο του χωριού όπου βρέθηκε για να αναζητήσει τα χειρόγραφα του Αρσένιου. Ο Ιορδάνης δεν έκρυψε την μεγάλη του χαρά και έκπληξη όταν ενημερώθηκε για την ταυτότητα του Αγίου Παϊσίου.

«Αχ βρε Πρόδρομε, δεν κατάφερα να σε συναντήσω και έφερε τον γιο σου ο Θεός» αναφώνησε, με βαθιά συγκίνηση, ο Ιορδάνης αγκαλιάζοντας με θέρμη αμέσως μετά τον Άγιο Παϊσιο. «Θα ‘ρθεις στο σπίτι μου να μείνεις. Σε μένα, κοντά μου, δεν ακούω τίποτα. Ευλογημένο να ‘ναι, Πρόδρομε. Ευλόγησε μας και εσύ. Ευλόγησε μας, Πρόδρομε, ευλογημένο παιδί έκανε. Ευλογημένο» συμπλήρωσε ο ήρως που «ντύθηκε» με μεράκι ο Δημήτρης Ήμελλος σε αυτά τα τελευταία του λόγια.



 

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης μίλησε για τις τελευταίες ημέρες του Δημήτρη Ημελλου όταν βρέθηκε στο πλατώ για να ενσαρκώσει τον “Ιορδάνη” τονίζοντας ότι “δεν ζήτησε καμία .. έκπτωση”. Εως το τέλος ήταν δυνατός… ” Ανέφερε δε ότι η σειρά είναι αφιερωμένη στον Ναξιώτη ηθοποιό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χρήστες του Χ εξύμνησαν για μια ακόμα φορά τον αείμνηστο ηθοποιό με πολύ θερμά σχόλια για την καθηλωτική του ερμηνεία και σε αυτόν τον ρόλο.

Πηγή: dnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΔΥΠΑ: Στις 11 Απριλίου ξεκινάει η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

Στις 11 Απριλίου ξεκινάει η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ισπανία – La Liga: Πληρώνει το «Χ» στη Μαδρίτη

Η πρόταση της ημέρας από την Ισπανία: Λεγανές εναντίον Οσασούνα και πληρώνει το «Χ» στη Μαδρίτη

Ορεινός Αξώτης: Η σχέση των Εγγαρών με την Σμύριδα και τον βρετανό λόρδο Edward Law

Ελλάδα τέλη του 19ου αιώνα και ο βρετανός Λόρδος Edward Fitz Gerald Law έρχεται στην χώρα μας. Γνώρισε τις Εγγαρές της Νάξου και απέκτησε ακίνητο (!!!)

Taste Atlas: Δεύτερη στον πλανήτη η Σίφνος για τις πιο γευστικές γλυκές προτάσεις

Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα καλύτερα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται η Σίφνος ως ο καλύτερος προορισμός για χορταστικές εμπειρίες

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: Ανοιχτή η Αρχαιολογική Συλλογή Χώρας και Πύργος Αγίας Τριάδας Αρκεσίνη (Αμοργός)

Δείτε το πρόγραμμα επισκέψεων στην Αρχαιολογική Συλλογή Χώρας και στον Πύργο Αγίας Τριάδας Αρκεσίνης στην Αμοργό

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Δήλος: Αποκαλυπτήρια (11/04) του πρώτου έργου σύγχρονης τέχνης μόνιμα σε αρχαιολογικό χώρο

Η μόνιμη εγκατάσταση του έργου του Antony Gormley στη Δήλο αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δωρεών που πραγματοποιεί ο ΝΕΟΝ προς αρχαιολογικούς χώρους όπου στο παρελθόν έχει διοργανώσει εκθέσεις, σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Πρόταση Ημέρας: Αγκινάρες αυγολεμονάτες με λουκάνικο

Πρόταση ημέρας με τις Αγκινάρες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο...

ChatGPT: Προτείνει για Πάσχα την Κέρκυρα και την Χίο

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει στην επιλογή ταξιδιωτικού προορισμού; Ρωτήσαμε το ChatGPT και το Deepseek και να τι μας απάντησαν

Blue Star Ferries: Τετάρτη 9 Απριλίου απεργία πλοίων, τροποποιήσεις δρομολογίων

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries - κυρίως στο Νότιο Αιγαίο - λόγω της απεργίας της 9ης Απριλίου

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Προκρατήσεις περιόδου 2025: Ανοδικά κινούνται νησιά, όπως η Ίος (+38%), και η Νάξος (+14%)

Τουρισμός: Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα – Οι προορισμοί «έκπληξη» που κερδίζουν τους τουρίστες

Νάξος: Ξεκίνησαν οι εργασίες στη χερσαία ζώνη στο κρηπίδωμα μπροστά από τη Μυρτιδιώτισσα

Επανέναρξη εργασιών στη χερσαία ζώνη της πόλης της Νάξου.. Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά

Χίος: Εσπασαν οι κάβοι του “Νήσος Ρόδος”, κόπηκε η μπίντα (video)

Το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου με καθυστέρηση, καθώς οι καιρικές συνθήκες καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσδεσή του (video)

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Νάξος – Λιμάνι: Οι εργασίες στον προβλήτα καλά κρατούν (photo)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο λιμάνι της Νάξου για την αποκατάσταση του βόρειου τμήματος στον κεντρικό προβλήτα

kerras cruises: Προσκυνηματική εκδρομή στην Σχοινούσα, εορτή της Παναγίας Ακαθής

Σάββατο 5 Απριλίου και με την Kerras Crouises υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης στη Σχοινούσα για την εορτή της Παναγίας Ακαθής

SeaJets: Ξεκινάει σήμερα η καθημερινή σύνδεση Πειραιά – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Από σήμερα Παρασκευή 4 Απριλίου ξεκινάει - για πρώτη φορά τόσο νωρίς - με δύο ταχύπλοα η σύνδεση Πειραιάς - Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Νάξος – Φιλώτι: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ “Μιχάλης Κατσάνης” χτίζουν ξερολιθιές (photos)

Μαθητές του ΕΠΑΛ Νάξου "Μιχάλης Κατσάνης" χτίζουν ξερολιθιές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (Photos)

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.