Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣυντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας: Διαμαρτυρία για τις σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας: Διαμαρτυρία για τις σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

|

Εννέα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εξακολουθεί να υπολειτουργεί, με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως Παθολογία, Καρδιολογία, Παιδιατρική, Πνευμονολογία, Νευρολογία και ΩΡΛ. Παρά τις συνεχείς αλλαγές στις διοικήσεις και τη λειτουργία του υπό την Α.Ε.Μ.Υ., η κατάσταση παραμένει προβληματική, με τις ανάγκες να καλύπτονται αποσπασματικά, μέσω μετακινήσεων και συμβάσεων περιορισμένης διάρκειας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παροχή ανεπαρκών και μη σταθερών υπηρεσιών υγείας, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά και καλείται να καλύψει το σύνολο των επειγόντων περιστατικών του νησιού.

Ενδεικτικά ενημερώνουμε τους κατοίκους της Σαντορίνης οτι : Το μόνιμο ιατρικό προσωπικό του ΓΝΘ σήμερα αποτελείται από : 1 ορθοπεδικό, 1 χειρουργό, 2 οδοντίατρους, και 1 γυναικολόγο, ενώ από το ΕΣΥ 1 γυναικολόγος, 1 ακτινολόγος με πολύμηνη απόσπαση εκτός Σαντορίνη,1 ορθοπεδικός με απόσπαση ορισμένου χρόνου και 1 νεφρολόγος με απόσπαση ορισμένου χρόνου.

Κάθε άλλος γιατρός παρέχει υπηρεσίες στο ΓΝΘ με ΑΠΥ, ενω προηγήθηκαν οι μαζικές παραιτήσεις των μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Η κατάσταση σε οτι αφορά το νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό είναι χειρότερη.

Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο.

Ως Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, σας καλούμε όλους να ενώσουμε τις φωνές μας:

Κυριακή 30 Μαρτίου
Ώρα: 17:00
Έξω από το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η παρουσία όλων είναι σημαντική για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
Γνωρίζουμε. Αντιδρούμε. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους!

Διεκδικούμε Νοσοκομείο που να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια, συνέχεια και επάρκεια. Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού, τους φορείς και τους αιρετούς να σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας.

Η υγεία είναι δικαίωμα – όχι πολυτέλεια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, καθώς και τους επίσημους φορείς που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία – τον Δήμο, τους δημοτικούς συμβούλους, τους συλλόγους, αλλά και τους βουλευτές του νομού – για να γίνει σαφές ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το νοσοκομείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε έχει κανέναν ευεργέτη! Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης ανήκει στους κατοίκους της Σαντορίνης που απαιτούν την στελέχωση του άμεσα!!!

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΡΑ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜΥ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΝΘ ΣΤΟ ΕΣΥ.

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΠΆΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ” !

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετέχει στην στην 24ωρη (05/06) απεργία της ΠΟΕΣΥ, ποιοι οι λόγοι

Το NaxosPress συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ – 24ωρη σιγή για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρεπών μισθών

Με ευλογία Θεού και… ψαλμωδίες ο 3ος τελικός στο ΟΑΚΑ

Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι οδηγούνται σε πνευματική μετάνοια πριν τους τελικούς – Χειροκροτήματα αντί για ύβρεις στο γήπεδο με ψαλμωδίες και… παιδικά τραγούδια.

Attica Group: Ενισχύει τις θαλάσσιες συνδέσεις με ταχύπλοα και εκπτώσεις έως 30% για τις Κυκλάδες

Με νέα δρομολόγια από Πειραιά και Ηράκλειο, ο Όμιλος Attica (Hellenic Seaways, Blue Star Ferries κ.ά.) προσφέρει εκπτώσεις σε οικογένειες και παρέες, διευρύνοντας την τουριστική και συγκοινωνιακή κάλυψη στα νησιά του Αιγαίου.

Ν. Λεβογιάννης: «Όχι» στη μεταφορά των Κούρων, έκκληση για σεβασμό στην πολιτιστική ταυτότητα της ενδοχώρας

Ο Νίκος Λεβογιάννης καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων στο Κάστρο της Χώρας, κάνοντας λόγο για σκοταδιστική πολιτική που απειλεί την πολιτιστική κληρονομιά των χωριών της Νάξου.

Η φιλία: Ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Η Στέλλα Νικολάκη μας λέει.. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής, ένας αληθινός φίλος είναι το φως που μας οδηγεί — και το χέρι που μας στηρίζει.

Γ. Βρούτσης: «Περάσαμε τον κάβο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε κλίμα ασφάλειας και αθλητικού σεβασμού»

Συμφωνία των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον Υπουργό Αθλητισμού, για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab