Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - 2ο Γυμνάσιο: Επίσκεψη και γνωριμία με την ιστορία του Ιερού...

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Επίσκεψη και γνωριμία με την ιστορία του Ιερού Ναού Παντανάσσης

|

Εάν δεν ξέρουμε την ιστορία του τόπου μας, τότε η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα κενό στη ζωή μας. Πόσες φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να μην γνωρίζει για ένα σημείο αναφοράς της πατρίδας μας; Ε καιρός δεν είναι να “αφήσουμε” πίσω αυτή τη κακή συνήθεια; Μέσα από σχολικά προγράμματα οι μαθητές σήμερα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους…

Αυτό συμβαίνει και στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου. Μέσα από πρόγραμμα μαθητές – τριες, γνωρίζουν μικρά και μεγάλα μυστικά του νησιού μας.. Και αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Παντανάσσης Νάξου, στο κέντρο της πόλης..

Ας δούμε τι αναφέρουν οι μαθητές – τριες μέσα από της σελίδας τους στα social media..

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025 το τμήμα Γ1 του σχολείου μας, με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κ. Λαγογιάννη Μαρία-Μαρίνα και κ. Αντωνοπούλου Κατερίνα, επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Χώρας Νάξου.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Λιανός, με πατρική εν Χριστώ αγάπη και καλοπροαίρετη διάθεση, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, μας μίλησε για τον ιστορικό Ναό της παλαιότερης αυτής ενορίας -πρώην Μονής της Αγίας Τριάδος.

Μας πληροφόρησε για τη θαυματουργό εικόνα της Παντάνασσας και για άλλα πολύτιμα ιερά κειμήλια, όπως εκφράζονται μέσα από τις εξαίρετες ιερές εικόνες του αρχαιότερου ενοριακού Ναού της πόλεως Νάξου.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Παρασκευής, πρώην Ιερά Μονής.

Τα παιδιά φωτογράφισαν τα ιερά αυτά μνημεία, κι ενημερώθηκαν για τη διαχρονική αξία και σημασία τους.

Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης “Γνωριμία με τον ενοριακό Ναό Παντανάσσης και τα παρεκκλήσια του”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα – “Sea You There”: Εθελοντική δράση καθαρισμού στην Κορησσία

Εθελοντική δράση «Sea You There» στην Κορησσία Κέας την Τρίτη 4 Ιουνίου! Καθαρισμός παραλίας, παιδικές δραστηριότητες, μουσική, χορός και διαγωνισμοί για όλους!

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει τη χειμερινή Ελλάδα του 2025

Η Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Αγώνων «Μιλάνο – Κορτίνα 2026» περνά από 41 ελληνικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας την πολιτιστική ταυτότητα και τη δυναμική του χειμερινού τουρισμού

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Έως τις 15 Ιουνίου οι Δηλώσεις Καθαρισμού Οικοπέδων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους πολίτες να υποβάλουν άμεσα δηλώσεις καθαρισμού για την αποφυγή πυρκαγιών - Ενεργοποιείται η Πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr

Πρώτη άφιξη του “National Geographic Orion” στη Νάξο για το 2025

Περίπου 100 επιβάτες ανακάλυψαν τις ομορφιές του νησιού – Σημαντικά τα οφέλη για την τοπική αγορά

ΠΝΑΙ – “Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο”: Στο έλεος της ανύπαρκτης πολιτικής οικιστικής ανάπτυξης της κυβέρνησης οι μικροί οικισμοί

Σοβαρές ενστάσεις για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει όρια για τους μικρούς οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Το Π.Δ. απειλεί τις μικροϊδιοκτησίες και τη βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου.

Πάρος – Παλαιό Αεροδρόμιο: Χώρος ζωής και κοινωφελών χρήσεων για το μέλλον του νησιού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου ενέκρινε τις προτεινόμενες χρήσεις γης για τον παλιό Κρατικό Αερολιμένα, με στόχο την πολυδιάστατη αξιοποίησή του μέσα από κοινωνικές, υγειονομικές και πολιτιστικές δομές.

Στοίχημα – Ελβετία: Ζητείται θαύμα και …Ααράου στο προσκήνιο

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από την Ελβετία. Ντέρμπι και Ααράου - Γκρασχόπερς: Για το… θαύμα στο 2.17!

Τυροκομείο Πιτταράς – «Η Γραβιέρα μας πήρε Πλατινένιο»: Μια καρδιά γεμάτη γεύση από τη Νάξο

Ο Νίκος Πιτταράς μιλά με περηφάνια για τη νέα μεγάλη διάκριση του τυροκομείου του στα Excellent Taste Awards 2025 και μας θυμίζει πως η ποιότητα δεν είναι τυχαία… είναι στάση ζωής.

Σίφνος: Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος σήκωσε την Παναγία της Χρυσοπηγής (video)

Ο Τρύφων Κοντιζάς, με καταγωγή από τη Σύρο, τίμησε με σεμνότητα και πίστη την πολιούχο της Σίφνου, σε μια γιορτή γεμάτη μνήμη, λαμπρότητα και συγκίνηση.

Πρόταση Ημέρας: Σαλάτα με σπαγκέτι και καλοκαιρινά λαχανικά

Σαλάτα με σπαγκέτι και καλοκαιρινά λαχανικά - Κρουστή και δροσερή σαλάτα, απόλαυση στη γεύση αλλά και στην όψη, με τα πολύχρωμα ντοματίνια και τις πιπεριές της.

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Νάξος: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το “Naxos Medical” μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Έγκαιρη πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αξιοπιστία και ανθρώπινη φροντίδα – Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για όλους τους πολίτες

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.