“Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μαγειρεύω. Πριν ακόμα αρχίσω να περπατάω, η μάνα μου, η λαλά μου, με είχαν μέσα στη στρατούρα δίπλα στην καμινάδα που έβραζε το φαγητό. Μεγάλωνα με τις μυρωδιές των πολίτικων φαγητών και των γεύσεων που έφερε η προγιαγιά μου από την Κωνσταντινούπολη. Τα παιχνίδια μου ήταν οι κουτάλες, οι πιρούνες, τα γουδιά και τα άλλα χειροποίητα σκεύη της μαγειρικής….”
Εεε η Μαριέττα Γαλάνη πιάνει δουλειά… Οπως σας έχουμε αναφέρει μέσα από τη σελίδα του Naxospress ξεκινήσαμε συνεργασία με την Μαριέττα Γαλάνη. Μαγείρισσα, chef που δημιουργεί πιάτα με αγάπη και με βάση την ιστορία, κυρίως του τόπου της. Της Απειράνθου. Αλλά και όπως τόνισε “με μυρωδιές από την Κωνσταντινούπολη”.. Πολίτικη Κουζίνα διά χειρός Απεραθίτισσας σεφ.
Ποια είναι η πρόταση της σημερινής ημέρας; Οπως μας αναφέρει: “Έχετε δοκιμάσει την οσπριάδα της 3άλφα? Εγώ την έφτιαξα όχι βέβαια με τη συνταγή που λέει πάνω, αλλά δική μου συνταγή και πασπάλισα τριμμένη γραβιέρα από το Τυροκομείο Πιτταράς !! Τέλειο πιάτο !!
Τι χρειαζόμαστε:
# 1 πακέτο οσπριάδα 3αλφα
# 3 πατάτες,
# 5 καρότα χοντροκομμένα
# 1 κρεμμύδι
# 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
# 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αλατοπίπερο, πάπρικα, μέντα, τριμμένη γραβιέρα Πιτταράς
και μηλόξυδο για σερβίρισμα: 1 κ.σ. πάστα σκόρδου με μυρωδικά (3 σκελίδες σκόρδο σέλινο λίγο ελαιόλαδο, άνηθο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο κύμινο μπαχάρι)
Πως τη φτιάχνουμε
Βάζουμε την οσπριάδα σε χλιαρό νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει 12 ώρες.
Βράζουμε για 25 λεπτά την οσπριάδα σε καθαρό νερό και προσθέτουμε την πάστα, τον πελτέ το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε στη φωτιά 3 λεπτά και βάζουμε νερό να σκεπαστεί.
Μαγειρεύουμε άλλα 25 με 30 λεπτά μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και λίγο μηλόξυδο που πάει πολύ!!!