Λένε ότι το απλό είναι και το καλύτερο… Αναφερόμαστε στην Μαριέττα Γαλάνη, η οποία για μία ακόμη εβδομάδα μας αποκαλύπτει μυστικά της τοπικής γαστρονομίας.
Με προϊόντα που έχουν σχέση με τη Νάξο (κρέας – τυρί), με παρασκευή που γίνεται με περίσσια αγάπη και κουβαλούν την δική τους ιστορία…
Διανύουμε τη περίοδο της Σαρακοστής οπότε η πρόταση της αγαπητής Μαριέττας συνδυάζει την κατάνυξη και τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως εποχικά. Και μιλάμε για ένα εύκολο κέικ….
Η πρόταση της ημέρας… Δίχρωμο κέικ πορτοκάλι νηστίσιμο❤️
Τι θα χρειαστούμε
✨️μετράμε με ποτήρι των 270 ml
# 1 ποτ. πορτοκαλάδα φρέσκια
# ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
# 3/4 ποτ. λάδι (ελαιόλαδο)
# 1 ποτ. γεμάτο ζάχαρη
# 1 ποτ. ριζάλευρο χωρίς ζάχαρη
# 1 ποτ. φαρίνα
# 2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
# 1 κ.γλ. επιπλέον μπέικιν πάουερ
# 1/2 κουτ. γλ. σόδα σκόνη
# 1 κ.σ. ξύδι
# 3 κ.σ. κακάο για το μισό μίγμα και 1 σφηνάκι κονιάκ
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη μεχρι να διαλυθεί (να λιώσει) και ρίχνουμε τη σόδα και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μισό μίγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα και αναμειγνύουμε το υπόλοιπο με το κονιάκ και το κακάο και το ρίχνουμε στη μέση του λευκού μίγματος .
Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή σχάρα.
Οπως αναφέρει δε η αγαπητή Ελένη Ελευθερίου με κοτσάκι “Να’ χα το κομμάτι να το //φάω, που’ναι μες στο πιάτο! λαχταριστό!”