Γυμνάσιο Βίβλου στη Νάξο. Ταξίδι στο όνειρο και φέτος, τα παιδιά του σχολείου ταξίδεψαν στο Βενέτο της Ιταλίας όπου και συμμετείχαν στο 4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ. Δώδεκα μαθήτριες και μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο “… στο Μουσείο του Τισιανού”. Απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τα θετικότερα σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους.” …
Ας δούμε όμως το υπέροχο ταξίδι μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. οι οποίοι και απέστειλαν δελτίο ενημέρωσης
“Και αυτή τη χρονιά, το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ που διεξήχθη στο Βένετο. Δώδεκα μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του σχολείου μας και ειδικότερα, κατά αλφαβητική σειρά, τα παιδιά Βουδιά Μαρία- Αικατερίνη, Δημητροκάλλη Καλλιόπη, Δημητροκάλλη Αγγελική, Δημητροκάλλης Αντώνιος, Κατερίνης Ευάγγελος, Μανδηλαρά Μιχαέλα, Μουστάκης Εμμανουήλ, Νεργκιόνι Μελίτα, Νομικού Αικατερίνη, Πρεβόλη Γλυκερία- Νικολέττα, Σιδερής Μιχαήλ- Άγγελος και Τζιώτη Ιωάννα, παρουσίασαν στις 09/03/2025 στον συνεδριακό χώρο Padova Congress Center την εργασία τους με τίτλο “… στο Μουσείο του Τισιανού”.
Η εργασία εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2024 -2025 από τις παραπάνω μαθήτριες και τους μαθητές μας υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών, της κας Χωριανοπούλου Μαρίας, ΠΕ08 (καθηγήτριας Εικαστικών) και της κας Αξαοπούλου Μαρίας, ΠΕ02 (Διευθύντριας). Πολύτιμη ήταν η συμβολή της καθηγήτριας Αγγλικών, ΠΕ06, του σχολείου μας, κας Ιωαννίδου Σταματίας, στη μετάφραση στα αγγλικά των υπότιτλων της παρουσίασης.
Δώδεκα υπέροχα πλάσματα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ερεύνησαν, συνεργάστηκαν και συνέθεσαν ένα δεκάλεπτο θεατρικό για τη ζωή, την καλλιτεχνική αξία και τις επιρροές στη μετέπειτα πορεία της ζωγραφικής παγκοσμίως, του σπουδαίου ζωγράφου από το Βένετο, Τισιανού. Τα παιδιά μας είπαν : «Η θεατρική αγωγή μάς ένωσε ως ομάδα, μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να νιώσουμε τη χαρά της δημιουργίας στο έπακρο. Μία εμπειρία ζωής, η οποία μέσω του πολιτισμού μας έκανε καλύτερους!»
Το μαθητικό συνέδριο διοργανώθηκε από την ΕΛΕΜΑΣΥΝ σε συνεργασία με το Future Classroom Lab του European Schoolnet και το Culture Action Europe. Συμμετείχαν σε αυτό πέντε χιλιάδες μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Αλβανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας.
Η μαθητική αντιπροσωπεία του Γυμνασίου μας για μία ακόμη φορά απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τα θετικότερα σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας παρακολούθησαν επίσης άλλες μαθητικές συμμετοχές με αφίσες, παρουσιάσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα και επικοινώνησαν με συνομηλίκους τους ανταλλάσσοντας προβληματισμούς στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός δικτύου διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας, που ήταν άλλωστε εξαρχής ο στόχος του συνεδρίου, δίνοντας την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν την επόμενη σχολική χρονιά στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι με καινούρια θεματολογία.
Η μαθητική αντιπροσωπεία, εκτός από την Πάδοβα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της Βενετίας και της Βερόνα, γεμίζοντας το μυαλό της με γνώσεις, όμορφες εικόνες και γλυκές αναμνήσεις!
Δείτε το σχετικό video μέσα από τη σελίδα του σχολείου