Λένε ότι μία εικόνα είναι ..χίλιες λέξεις. Δεν ξέρω εάν έχει σχέση με την Κινέζικη κουλτούρα και φιλοσοφία, σίγουρα όμως αποτυπώνει την σκληρή αλήθεια. Βέβαια οι Κινέζοι λένε “Να ακούσεις για κάτι 100 φορές δεν είναι πιο πειστικό από το να το δεις μπροστά σου έστω και μία”, όμως οι Αμερικανοί την δεκαετία του 20 για λόγους μάρκετινγκ και … χώρου (ήθελε να πουλήσει διαφημιστικό χώρο πάνω σε τραμ) επέλεξε την συγκεκριμένη έκφραση που πέρασε στο ..χρόνο.
Μία εικόνα λοιπόν και από χθες οι κάτοικοι της Νάξου έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό. Ο λόγος; Το γεγονός ότι ο χώρος όπου βρίσκεται το ανοιχτό μπάσκετ και βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο έγινε ένα τεράστιο πάρκινγκ. Κάτι που έχει ενοχλήσει. Γιατί; Προφανώς γιατί έως τώρα ο χώρος αυτός ήταν για παιδιά ώστε να περπατούν και να παίζουν.
Γιατί κάποιοι άλλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα ζώα συντροφιάς τους. Ομως πάνω απ όλα ήταν ήταν χώρος που δεν είχε πρόσβαση το αυτοκίνητο.
Αυτό άλλαξε χθες. Και έφερε αρκετές δεύτερες σκέψεις κυρίως για το καλοκαίρι όπου το πρόβλημα του πάρκινγκ είναι τεράστιο. Και όπως συμβαίνει στην Ελλάδα “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού” Λέτε να το δούμε κι αυτό ως χώρο πάρκινγκ;
Μάλιστα σε αρκετά σχόλια κάτω από την ανάρτηση Ναξιώτισσας κατοίκου υπάρχει η απορία για το γεγονός ότι στο μεγάλο πάρκινγκ στο .. ποτάμι, οι θέσεις ήταν εκατοντάδες. Μήπως επιτέλους πρέπει να γίνει καλύτερη ρύθμιση του χώρου στάθμευσης στη πόλη της Νάξου;