Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Φιλώτι: Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έστειλαν ηχηρό μήνυμα με...

Νάξος – Φιλώτι: Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έστειλαν ηχηρό μήνυμα με θέμα το νερό (photo)

|

Τι κι εάν η θερμοκρασία ήταν σχεδόν στον 1 βαθμό και η αίσθηση για .. μείον… Μαθητές και μαθήτριες από το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου όπως και πέρυσι ήταν πιστοί στο ραντεβού τους. Τσικονπέμπτη με την μυρωδιά από το τσίκνισμα έντονη και η παρέλαση των παιδιών στην ώρα της..

Με επίκεντρο τους υδάτινους πόρους και την προστασία τους…  Εντυπωσίασαν και έδειξαν ότι το μέλλον υπάρχει, είναι στα χέρια τους. Αρκεί να τοποθετηθεί σωστά ο σπόρος, με τους δασκάλους στο εν λόγω σχολείο να κάνουν υπέροχη δουλειά..

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση και δείτε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτή την υπέροχη δράση…

Παρά το τσουχτερό κρύο τα “παντός καιρού” παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου εντυπωσίασαν με την φαντασμαγορική παρουσία τους και ευαισθητοποίησαν τον κόσμο με τα μηνύματά τους. Μια θύελλα από χρώμα, κέφι και χαρά, πλημμύρισε το σχολείο και τους δρόμους του χωριού με ζωντάνια, ανεξάντλητη ενέργεια, διάθεση και χαμόγελο!

Σε μια πανδαισία χρωμάτων, ντυμένα με πανέμορφες στολές, γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα, χόρευαν και τραγουδούσαν, αγνοώντας το κρύο με δυναμισμό, συμπαρασύροντας τους θεατές στον ρυθμό τους.

22 σταγονούληδες με χαμόγελα και πανό δήλωσαν πως κάθε σταγόνα μετράει, να κλείνουμε τις βρύσες για να σώσουμε το νερό γιατί δεν είναι ατέλειωτο και άρα δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

20 συννεφένιες θύμισαν τον αέναο κύκλο του νερού και παρότρυναν να κάνουμε μια νέα αρχή να σώσουμε τη γη, ζωή να χαρίσουμε, το μέλλον του κόσμου να ξαναχτίσουμε!

15 υδοβιότοποι με 15 φλαμίνγκο και πανέμορφα πουλιά ανέδειξαν την οικολογική αξία της διαμονής τους στην Αλυκή, τον μεγαλύτερο υδροβιότοπο της Νάξου και όλων των Κυκλάδων, ζητώντας να μην τους στερήσουμε το σπίτι τους, να μην είμαστε αδιάφοροι αλλά ενεργοί πολίτες .

12 ξεχωριστά, ανώτερα φυτά, από τα θαλάσσια Λιβάδια Ποσειδωνίας, τους πνεύμονες της Μεσογείου, τόνισαν την ανάγκη να τα προστατεύσουμε και να τα διαφυλάξουμε, γιατί είναι το όπλο μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Δε θα μπορούσε να λείπει από το καρναβάλι μας η διαστημική αποστολή για την εύρεση νερού σε άλλους πλανήτες, στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο εθνικό δίκτυο σχολείων “Μυθολογία και Διάστημα”.

15 νεροεξερευνητές εφοδιασμένοι με νεροκάψουλες και 14 διαστημόπλοια σε νεροπεριπέτειες και σταγονοαποστολές αναρωτιούνται αφού ψάχνουμε στο διάστημα για νερό εμείς γιατί το σπαταλάμε;

Θερμές ευχαριστίες στον ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΟΤΙΟΥ ΝΑΞΟΥ γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να υλοποιούμε τέτοιες εκδηλώσεις❣❣❣

Θερμές ευχαριστίες και στις κυρίες Τζούλια Κρασσά, Τζουλια Κρ , ΚΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ και ‘Πολυξένη Βασιλάκη’, Σύλλογος Γυναικών Φιλωτίου Νάξου η αφοσίωση και η υποστήριξή τους είναι πολύτιμη για την επιτυχία των εκδηλώσεών μας❣❣❣


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Sarah Gainsforth: Στο βιβλίο της “Υπερτουρισμός” μιλά για πόλεις-σκηνικά και κατοίκους-θεατές

Η Sarah Gainsforth μιλά για το πώς ο μαζικός τουρισμός στερεί πλούτο και πόρους από τις τοπικές κοινωνίες και επιτείνει την κλιματική κρίση

PENETRON και ΜΠΟΥΜΠΛΑΚΗ συνεχίζουν στο πλευρό του Πανναξιακού Α.Ο. και τη νέα σεζόν

Η χρυσή συνεργασία ανανεώνεται – Οι δύο εταιρείες παραμένουν αφοσιωμένοι υποστηρικτές του αθλητισμού και της Νάξου για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026.

Ελληνικά νησιά: Το σχέδιο για νέα διαμερίσματα σε υγειονομικούς

Με αφετηρία τη Μύκονο, ξεκινά ένα ευρύτερο σχέδιο στέγασης για υγειονομικούς σε νησιά με υψηλό κόστος διαβίωσης, με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια να καλύπτουν τις ανάγκες

Πύρινος κλοιός γύρω από τη Μεσόγειο: Η νότια Ευρώπη σε κόκκινο συναγερμό

Η Μεσόγειος δοκιμάζεται από ακραίες θερμοκρασίες και πυρκαγιές που απειλούν κατοίκους, τουρισμό και φυσικό περιβάλλον

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Η μουσική ιστορία της Ελλάδας ταξιδεύει στο Αιγαίο

«10ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων — Από την αρχαιοελληνική λύρα έως τη σύγχρονη δημιουργία»

Από τα Χανιά στη Σαντορίνη: Μια νέα προοπτική για τα απορρίμματα

«Ενημερωτική εκδήλωση με τον κ. Κώστα Πατεράκη για βιώσιμες πρακτικές και ενεργή συμμετοχή των πολιτών»

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Μικρές Κυκλάδες: Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για παιδιά

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αγαπήσουν τη θάλασσα και να μάθουν ασφάλεια και τεχνική… παρέα με το χαμόγελο του καλοκαιριού!

ΕΚΑΒ: Εκατοντάδες διακομιδές από τα μέτωπα των πυρκαγιών

Από Αχαΐα μέχρι Χίο, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να φτάσουν στους τραυματίες και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Νύχτα αγωνίας – Πρωινή μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

33 εναέρια μέσα ρίχτηκαν από το πρώτο φως στη μάχη – Σε γενική επιφυλακή η χώρα, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.