Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΚίνημα Δημοκρατίας - Στ. Κασσελάκης: "Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από...

Κίνημα Δημοκρατίας – Στ. Κασσελάκης: “Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από την παραπληροφόρηση” (video)

|

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη (12/02) τη Σαντορίνη και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο, το υπηρεσιακό και το επιστημονικό δυναμικό του νησιού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σχετικά με την ετοιμότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των υποδομών στις κρίσιμες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την ομάδα του για την εκτενή ενημέρωση και τόνισε τη σημασία της ψυχραιμίας και της ορθής ενημέρωσης των πολιτών. «Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από την παραπληροφόρηση και να στηρίξουμε τους κατοίκους του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας έδωσε έμφαση στις διαχρονικές ελλείψεις υποδομών του νησιού, αναδεικνύοντας την ανάγκη άμεσης υλοποίησης σημαντικών έργων, όπως το νέο λιμάνι. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο όπου ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται σημαντικά.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, από την πλευρά του, υπογράμμισε τα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, κάνοντας λόγο για ανισότητες στις συμβάσεις εργασίας του ιατρικού προσωπικού. «Η ανάγκη για ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας είναι επιτακτική. Δεν μπορούμε να έχουμε τριπλάσιο ή πενταπλάσιο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με τον μόνιμο πληθυσμό, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη στις δομές υγείας», σημείωσε.

Το Κίνημα Δημοκρατίας δεσμεύεται να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να στηρίξει κάθε αναγκαία παρέμβαση σε κάθε επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών και η επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του νησιού.

«Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους και στις τοπικές αρχές σε κάθε βήμα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, τόσο για τη διαχείριση των τρεχόντων ζητημάτων όσο και για την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου.

Δείτε το σχετικό video

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μικρή Βίγλα (Παναγία Παρθένος): Ένα πανηγύρι πίστης, παράδοσης και μνήμης (φωτογραφίες)

Μια ιερή τελετουργία στη βραχονησίδα της Παρθένου γεμάτη συγκίνηση, ιστορία και προσφορά – Στη μνήμη του Αντώνη Σαλτερή (προεστού)

Νάξος – Περιβάλλον: “Δρω και Δημιουργώ!”, παιδική δράση με φαντασία και οικολογική συνείδηση

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου προσκαλεί μικρούς φίλους το Σάββατο 31 Μαΐου σε μια γιορτή για τη Γη, με παιχνίδια, φυτέματα και ιστορίες.

Η φωνή της κοινωνίας δεν είναι αντίπαλος. Είναι σύμμαχος

Η διαβούλευση, η δημόσια ενημέρωση και οι ανοιχτές συζητήσεις δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για κοινωνική συναίνεση

Αίγυπτος: Κλείνει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά;

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Κλείνει και δημεύεται η περιουσία της με απόφαση δικαστηρίου

Με τον Πρωθυπουργό θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες

Νάξος – Φιλώτι: Εγκρίθηκε η αντικατάσταση περίφραξης με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ

Μετά τον ηλεκτροφωτισμό LED, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει ξανά τον αθλητισμό στην ορεινή Νάξο, εγκρίνοντας νέα παρέμβαση στο γήπεδο Φιλωτίου – Έπεται και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 30 Μαΐου

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην Οία (περιοχή Μύλοι)

ΠΝΑΙ – Σύρος: Ανακατασκευή-ορόσημο για το γήπεδο Ερμούπολης, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης

Με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το γήπεδο ποδοσφαίρου της Σύρου προετοιμάζεται για τη νέα εποχή της ΕΛΛΑΣ στη Super League 2

Νάξος: Άνοιγμα (30/05) δημοτικών μουσείων, πολιτισμός στην καρδιά της ενδοχώρας

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενισχύει τη λειτουργία επτά μουσείων με ελεύθερη είσοδο και σταθερό ωράριο, δίνοντας ζωή στα ορεινά χωριά - ποιο είναι το πρόγραμμα

Συνάντηση καρδιάς: Το Δημοτικό Αρκεσίνης Αμοργού επισκέφθηκε το αντίστοιχο σχολείο της Ποταμιάς Νάξου

Μαθητές από δύο μονοθέσια σχολεία του Επαρχείου Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού συναντήθηκαν διά ζώσης μετά από μια σχολική χρονιά διαδικτυακής επικοινωνίας

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Νάξος – Πλάκα: Καταστροφή στο όνομα της “καθαριότητας”, καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις

Μαζική απομάκρυνση φυκιών Ποσειδωνίας με τσουγκράνες, εγκαταστάσεις εν μέσω ωοτοκίας και περιβαλλοντική αδιαφορία σε προστατευόμενη ζώνη Natura.

Νάξος: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το “Naxos Medical” μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Έγκαιρη πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αξιοπιστία και ανθρώπινη φροντίδα – Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για όλους τους πολίτες

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Τραγωδία στο λιμάνι της Νάξου: 70χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή εν πλω

Πολωνός επιβάτης τουριστικού σκάφους υπέστη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – Κατέληξε στο Νοσοκομείο Νάξου παρά τις άμεσες προσπάθειες διάσωσης

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.