Παραδόθηκε (σ.σ. αφού πέρασε το αυτόφωρο) ο 65χρονος, που πριν από μερικές ημέρες πυροβόλησε και σκότωσε δύο από τα τρία σκυλιά στη Νάξο. Το περιστατικό είχε καταγγείλει εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος αντιλήφθηκε όλα όσα συνέβησαν στο μαντρί του δράστη στην Άνω Ποταμιά Νάξου και έδωσε τα στοιχεία στις αστυνομικές Αρχές.
Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Αντώνη Κουφόπουλο, ο 65χρονος δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς, ισχυριζόμενος πως τα σκυλιά του επιτέθηκαν, κάτι που αμφισβητείται καθώς είχαν ειδική εκπαίδευση. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στη τοπική κοινωνία, κάτι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που σύμφωνα με τον κτηνίατρο κο Πιτταρά έχει δεχτεί σχεδόν 150 σκάγια σε όλο το κορμί του (!!!)
«Ήμουν κοντά στο μαντρί, είδα και άκουσα τα πάντα. Αρχικά δεν μπορούσα να τα συσχετίσω, γιατί η μαρτυρία μου από μόνη της δεν ήταν αρκετή», σημείωσε ο κ. Κουφόπουλος. Όπως ανέφερε, ο 65χρονος δεν του ζήτησε συγγνώμη, αλλά έστειλε τον δικηγόρο του, ο οποίος τον προειδοποίησε να μην ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση, καθώς δεν θα δικαιωθεί, αφήνοντας υπόνοιες για πιθανές απειλές.
Μάλιστα σε ανάρτησή της η δικηγόρος Ελενα Φλώρου (εκπρόσωπος του φιλοζωϊκού σωματείου “Νέμεσις”) σε ανάρτησή της στη προσωπική της σελίδα γράφει:
“Κακουργηματικού χαρακτήρα το ειδεχθές αδίκημα που διέπραξε ο 65χρονος δράστης στην Νάξο. Ένας σκύλος βαριά τραυματισμένος και ένας νεκρός και εξαφανισμένος. Ο φάκελος με τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίσαμε στην εισαγγελία είναι βαρύς και δεν θα επιτρέψουμε να μην επέλθει δικαιοσύνη.
Νάξος: Σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά
Τυχόν πιέσεις και εκβιασμοί είναι άδικος κόπος και χρόνος διότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης των άτυχων σκυλιών Αντώνης Κουφόπουλος δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτά αντίθετα πεισμώνει ακόμα περισσότερο.
Επιβλήθηκε ήδη διοικητικό πρόστιμο της τάξεως των 60.000€ και αναμένουμε για τα υπόλοιπα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας !!!”
Να σημειώσουμε ότι ανάρτηση έχει γίνει και από την κα Αικατερίνη Ζερβάκη που σημειώνει ανάμεσα στα άλλα “ Ευχαριστώ ολόψυχα την δικηγόρο Elena Florou που από το πρώτο λεπτό της ανάρτησης, θέλησε να αναλάβει αφιλοκερδώς το έγκλημα στην Νάξο.
Και βέβαια ευτυχώς που αυτός ο χώρος έχει μία και ΜΟΝΑΔΙΚΉ υπεύθυνη δημοσιογράφο που αναδεικνύει απο την πρώτη στιγμή τα περιστατικά κακοποίησης, χωρίς κανένα κομματικό φερετζε!!! Eleni Zoomi Iliopulu zoosos.gr 💕
Ένα μεγάλο μπράβο στον κηδεμόνα των ζώων Antonis Koufopoulos που ενώ είδε κι άκουσε τον δράστη κινήθηκε με σύνεση, ώστε να τον αναγκάσει η αστυνομία να το παραδεχτεί.
Όπως κι έγινε !!!
Εύχομαι κι ελπίζω να μην πέσει όμως στα μαλακά ώς συνήθως”.