Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοConde Nast Traveler: Κορυφαίο ελληνικό νησί για ποιοτικές αποδράσεις το 2025​​​​​​​​​​​ η...

Conde Nast Traveler: Κορυφαίο ελληνικό νησί για ποιοτικές αποδράσεις το 2025​​​​​​​​​​​ η Αστυπάλαια

|

Ξεχωρίζει η Αστυπάλαια ως ο καλύτερος προορισμός που προσφέρεται για αποδράσεις από τα πλήθη του μαζικού τουρισμού, σύμφωνα με τον καθιερωμένο ετήσιο κατάλογο του Conde Nast Traveler με τα ιδανικά ελληνικά νησιά για το 2025.

Το δημοφιλές αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό πλέκει το εγκώμιο της πεταλούδας του Αιγαίου «που διαθέτει έναν πιο ήπιο και πιο αυθεντικό τρόπο ζωής. Χαρακτηριστικό είναι το άρωμα των τοπικών εδεσμάτων με σαφράν που απλώνεται στα ασβεστωμένα, γραφικά σοκάκια. Μοναδικές στον κόσμο είναι και οι βραχογραφίες ηλικίας 2.500 ετών στο Βαθύ, που υμνούν τον έρωτα».

Την ίδια περίοδο η Αστυπάλαια προτείνεται από το Βρετανικό μέσο Travel Weekly ως ένα από τα πέντε νησιά της Ελλάδας που μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς να τα επισκεφτεί με αυτοκίνητο καθώς το πρωτοποριακό βιώσιμο εγχείρημα «Astypalea Smart & Sustainable island» που υλοποιείται από τη Volkswagen, την ελληνική κυβέρνηση και τον Δήμο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα και σκούτερ τα οποία μπορούν να εκμισθωθούν μέσω της εφαρμογής Astymove, καθιστώντας ευκολότερη την εξερεύνηση σε βοτσαλωτούς όρμους, χωριά και γραφικές γωνιές του νησιού.

Ο Αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης σχολιάζει συμπληρωματικά πως «το νησί διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων φορτιστών στην Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό, ενώ αυτή τη στιγμή γίνεται χρήση περίπου 170 ηλεκτρικών οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης συμπεριλαμβανομένων οχημάτων τα οποία ανήκουν σε δημόσιους φορείς. Πολύ σύντομα αναμένεται και το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στον Ελλαδικό χώρο το οποίο θα ενταχθεί στο δυναμικό του Kέντρου Yγείας του νησιού.

Στόχος μας είναι να «παντρέψουμε» με κάθε τρόπο την αυθεντικότητα και την παράδοση με το μέλλον του βιώσιμου τουρισμού δημιουργώντας ένα πρότυπο προορισμού που συμβαδίζει πλέον με τις σύγχρονες ταξιδιωτικές ανάγκες. Αυτό άλλωστε είναι και το κεντρικό αφήγημα μας σε παρουσιάσεις, διεθνείς εκθεσιακές συμμετοχές και προγραμματισμένες επαγγελματικές αποστολές, το οποίο μαγνητίζει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ και των επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό».

Σημειώνεται πως για το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου του περασμένου έτους η Αστυπάλαια είχε άνοδο ακτοπλοϊκών αφίξεων της τάξης του 22,5% και ταυτόχρονα οι αεροπορικές αφίξεις από Απρίλιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ενισχύθηκαν περίπου κατά 8,7% σε σχέση με το 2023, επιδόσεις που οδήγησαν σε νέα ρεκόρ αφίξεων.

Πληροφορίες από: https://www.protothema.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Guardian: Οι ξένοι ζουν το όνειρο, οι Έλληνες αποκλείονται από τις διακοπές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπές, την ώρα που ο τουρισμός «σπάει ρεκόρ».

Η Δανία καταργεί τον ΦΠΑ στα βιβλία για να ενισχύσει την ανάγνωση

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την «κρίση ανάγνωσης» στους νέους, καταργώντας τον υψηλότερο φόρο βιβλίου στην Ευρώπη.

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου – Το μήνυμα Βρούτση

Καμία επικινδυνότητα στο Ημεροβίγλι, διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας

Το περιστατικό αποκόλλησης εδαφών εντάσσεται στη γεωλογική ιδιομορφία του νησιού – Η Σαντορίνη παραμένει απολύτως ασφαλής

Νάξος: Στις 28 Αυγούστου η 4η λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ειδική συνεδρίαση (λογοδοσία) του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Αυγούστου για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2025

Όταν η ελπίδα έχει τέσσερα πόδια: Σκύλοι θεραπείας στο πλευρό των ασθενών στο νοσοκομείο Μεταξά

Στο νοσοκομείο Μεταξά, οι αγκαλιές με τους τετράποδους φίλους χαρίζουν χαμόγελα και δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι