Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήLifestyleEurovision 2025: Η Klavdia με την "Αστερομάτα" πάει ...Ελβετία

Eurovision 2025: Η Klavdia με την “Αστερομάτα” πάει …Ελβετία

|

Οι στοιχηματικές εταιρείες είχαν αποφασίσει από καιρό… Οπότε; Σιγά μην άλλαζε κάτι. Η Klavdia και το τραγούδι «Αστερομάτα» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 69ο διαγωνισμό της Eurovision στη Βασιλεία της Ελβετίας (15/05), όπως αποφάσισαν κοινό και κριτικές επιτροπές κατά την αποψινή βραδιά του ελληνικού τελικού.

«Δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό που νιώθω. Υπόσχομαι να σας κάνω υπερήφανους! Ευχαριστώ πάρα πολύ», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η Klavdia, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η βραδιά άνοιξε με την Eλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβά που με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και μελών της Χορωδίας της ΕΡΤ, ερμήνευσαν τρία εμβληματικά τραγούδια του διαγωνισμού: «Waterloo» των ABBA, «Hold Me Now» του Johnny Logan, «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου», με το οποίο η Μαρινέλλα εκπροσώπησε για πρώτη φορά την Ελλάδα στη Eurovision, πριν από 51 χρόνια.

Ακολούθησε μία ανασκόπηση όλων των τραγουδιών που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η Μαρίνα Σάττι με το «ΖARI», που ήταν η περσινή συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό.

Ακούστε το τραγούδι «Αστερομάτα»

Στη διάρκεια της αναμονής για την ψηφοφορία οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τον Σάκη Ρουβά και την Eλενα Παπαρίζου, αλλά και μία ανασκόπηση της Eurovision του 2006 που διεξήχθη στην Ελλάδα ύστερα από τη νίκη της Eλενας Παπαρίζου το 2005 με το τραγούδι «My Number One».

Λίγο πριν ανακοινωθεί το όνομα του νικητή του ελληνικού τελικού στη σκηνή ανέβηκε ο Theo Evan που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision ερμηνεύοντας το Fuego, με το οποίο η Ελένη Φουρέιρα εκπροσώπησε την Κύπρο στον μουσικό διαγωνισμό το 2017.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα προέκυψε από τον συνδυασμό:

  • 50% ψηφοφορία κοινού,
  • 25% βαθμολογία της ελληνικής κριτικής επιτροπής,
  • 25% βαθμολογία της διεθνούς κριτικής επιτροπής.

Στην τελική τριάδα ήταν η Klavdia («Αστερομάτα»), η BARBZ (με το «Sirens») και η Evangelia (με το «Vále» οι είχε τη καλύτερη σκηνική παρουσία) ενώ το “δικό” μας τραγούδι με τους kalais – Vlaseros έμεινε εκτός .. τριάδας. Πάντως τα παιδιά πήγαν καλά και έδειξαν ότι το τραγούδι έχει την δυνατότητα να γίνει hit το φετινό καλοκαίρι…

Η σειρά εμφάνισης των 12 φιναλίστ στον Εθνικό Τελικό ύστερα από κλήρωση ήταν:

  1. RIKKI – «Elevator (Up and Down)»
  2. Θάνος Λάμπρου – «Free Love»
  3. Κώστας Αγέρης – «Γη μου»
  4. Andy Nicolas – «Lost My Way»
  5. Klavdia – «Αστερομάτα»
  6. Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης – «Παράδεισος»
  7. Georgina Kalais, John Vlaseros – «High Road»
  8. BARBZ – «Sirens»
  9. Evangelia – «Vále»
  10. Dinamiss – «Odyssey»
  11. Nafsica – «Unhurt Me»
  12. Xannova Xan – «Play It!»

Ο ελληνικός τελικός ξεκίνησε στις 21:00 στο Christmas Theater και μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ1, το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και διεθνώς από την ERT WORLD, το ERTFLIX International και τη «Φωνή της Ελλάδας». Παράλληλα, η βραδιά ήταν διαθέσιμη και στην ελληνική νοηματική γλώσσα μέσω live streaming στην ΕΡΤ1.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή