Το αναφέραμε σήμερα νωρίτερα, το είδαμε και πριν από μερικές εβδομάδες. Στην Πάρο και δη στις Λεύκες ακίνητο φέρεται να έχει πωληθεί 75 εκατ. ευρώ. Μάλιστα μιλάμε για ένα ακίνητο μόλις 115 m2 (!!!) Κάτι που σημαίνει ότι έχει εκτιναχθεί η αξία του.. .Ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Πάρου – Αντιπάρου από τη πρώτη στιγμή προσπάθησε να βρει τι συμβαίνει κι εάν είναι πραγματική αυτή η πώληση…
Κτηματαγορά: Άλλαξαν χέρια 42.745 ακίνητα το 2024 – Στην Πάρο η ακριβότερη αγοραπωλησία ακινήτου
Οπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση που εξέδωσε “τέτοια πράξη δεν υπάρχει στα αρχεία του κτηματολογικού Γραφείου Πάρου”. Κάτι που προέρχεται από έρευνα που έκανε δικηγόρος. Και τίθενται τα ερωτήματα: Γιατί δημοσιοποιούνται πληροφορίες που δεν διασταυρώνονται και δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις? Πόσο έγκυρη είναι τελικά η πλατφόρμα ΜΑΜΑ και από ποιον ελέγχεται? Τονίζει δε ότι “Θεωρούμε απαράδεκτο στο τόπο δραστηριότητας μας να διαδίδονται πληροφορίες που στρεβλώνουν την αλήθεια και παρουσιάζουν μια εικόνα εξωπραγματική”.
Η σχετική ανακοίνωση από το Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Πάρου Αντιπάρου αναφέρει:
Στις 11-1-2025 δημοσιεύθηκε το παρακάτω άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα Οικονομικός Ταχυδρόμος και αναδημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα στην επίσης ηλεκτρονική εφημερίδα NaxosPress:
Κτηματαγορά: Το χρυσό συμβόλαιο για 115,6 τ.μ. οικόπεδο στην Πάρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το εύρος και οι ακραίες τιμές που αποτυπώνονται στα συμβόλαια και βγάζουν μάτι.
Η ακριβότερη αγοραπωλησία ακινήτου καταγράφηκε στο χωριό Λεύκες της Πάρου. Για ένα οικόπεδο επιφάνειας 115,6 τ.μ. ο αγοραστής κατέβαλε το ποσό των 75 εκατ. ευρώ (!).
Σύμφωνα με το άρθρο, πηγή της πληροφορίας είναι η ψηφιακή πλατφόρμα “Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων” από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.
Κανένα από τα μέλη του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Πάρου Αντιπάρου δεν θεώρησε μία τέτοια αγοραπωλησία πραγματική και επιθυμώντας να σταματήσουμε την συνεχή στρέβλωση της κοινής γνώμης περί των αξιών ακινήτων του νησιού, ζητήσαμε από τον δικηγόρο Γιώργο Γερανάκη, να αναζητήσει την πράξη στο Κτηματολογικό Γραφείο Πάρου.
Μετά από την έρευνα του, μας επιβεβαίωσε ότι τέτοια πράξη δεν υπάρχει στα αρχεία του κτηματολογικού Γραφείου Πάρου. Και εδώ εγείρονται συγκεκριμένα ερωτήματα:
- Γιατί δημοσιοποιούνται πληροφορίες που δεν διασταυρώνονται και δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις?
- Πόσο έγκυρη είναι τελικά η πλατφόρμα ΜΑΜΑ και από ποιον ελέγχεται?
Θεωρούμε απαράδεκτο στο τόπο δραστηριότητας μας να διαδίδονται πληροφορίες που στρεβλώνουν την αλήθεια και παρουσιάζουν μια εικόνα εξωπραγματική.
Ζητούμε άμεσα την ορθή επανάληψη του άρθρου από όσους το δημοσίευσαν και από όσους το αναδημοσίευσαν.
Ο σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Πάρου Αντιπάρου είναι πρόθυμος να δίνει πληροφορίες που αφορούν την κτηματαγορά των 2 νησιών έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους στρεβλώσεις που προσβλέπουν απλά σε εντυπώσεις.
Και σε μορφή pdf
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-1-25