Παρασκευή, Ιανουάριος 17, 2025
ΑρχικήLifestyleΝάξος - Ευαγγελία Γατσωτή: Πρεμιέρα σήμερα (17/01) για τη παράσταση "Γιάννης το...

Νάξος – Ευαγγελία Γατσωτή: Πρεμιέρα σήμερα (17/01) για τη παράσταση “Γιάννης το βούδι”

|

Σημαντική ημέρα για την Ευαγγελία Γατσωτή, ένα δικό μας κορίτσι με καταγωγή δηλαδή από τη Νάξο…. Τη γνωρίσαμε θεατρικά το 2020 με το “Νυχιάνγκ”, ένα ενδιαφέρον έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Τάρλοου: αυτός ήταν, άλλωστε, που την ξεχώρισε ανάμεσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής που λειτούργησε στο θέατρο Πορεία.

Η Ευαγγελία Γατσωτή γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Νάξο, όπου είχε την πρώτη της επαφή με το θέατρο ήδη από το δημοτικό σχολείο, και το θέατρο φάνηκε από νωρίς να είναι ο φυσικός της χώρος: συμμετοχή σε ερασιτεχνικές ομάδες και σε εργαστήρια θεατρικής γραφής με την αείμνηστη Χρύσα Σπηλιώτη και τη Νίνα Ράπη στο μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” κατά τα γυμνασιακά της χρόνια, έπειτα η Σχολή του Πορεία και, τέλος, η φοίτησή της στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Το κορίτσι που έχει δηλώσει στο “α” πως σκέφτεται “κυρίως με λέξεις παρά με εικόνες”, δηλώνει πως είναι μάλλον “ελληνοκεντρική” στα διαβάσματά της, ξεχωρίζοντας τους Κεχαΐδη-Χαβιαρά, τη Λούλα Αναγνωστάκη, τον Καμπανέλλη, τη Λένα Κιτσοπούλου, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί μια γνήσια εκπρόσωπο της Gen Z, κάτι που εκδηλώνεται στους προβληματισμούς που διατρέχουν τα έργα της αλλά και στο ίδιο της το ύφος, το οποίο η ίδια περιέγραψε στο “α”: “τηλεοπτικός-ελλειπτικός λόγος, ροπή στη χυδαιολογία, αγγλικές λέξεις για ευκολία, απουσία ‘βαθύτερου νοήματος’, κιτς ετερόκλητα στοιχεία και αντιαισθητική-αισθητική του μπλέντερ”.

Πέρυσι μας παρέδωσε την “Playlist μιας faultless μητρότητας” , όπου μίλησε για τη δική της ιδανική μητρότητα, ενώ φέτος ετοιμαζόμαστε να δούμε τις “Κόκκινες γραμμές ή Λέξεις που κάνουν τζιζ”, μια χιουμοριστική sci-fi αλληγορία που επικεντρώνεται στις νέες αφηγήσεις της πολιτικής ορθότητας, των έμφυλων ταυτοτήτων και της κουλτούρας της ακύρωσης.

Την παράσταση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (από 20/1) σκηνοθετεί η Αγγελική Γκιργκινούδη με τις ερμηνείες των Ρίνο Τζάνι, Μαντώς Παπαρρηγοπούλου & Zeraw/Έμιας Τζάνι. Νωρίτερα, κάνει πρεμιέρα ο “Γιάννης το βούδι”, ένα έργο που προέκυψε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Outreach Project, που πρoωθεί την ελληνική δραματουργία, και γράφτηκε υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κατσικονούρη.

Η Γατσωτή βασίστηκε σε αποδελτιώσεις πραγματικών συνεντεύξεων και εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία ενός ένοχου μυστικού μιας νησιώτικης κοινωνίας. Την παράσταση στο ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” (από 17/1) σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Λιαρόπουλος με τις ερμηνείες των Φίλιππου Κοντογιώργη, Θανάση Λυσανδρόπουλου, Σταύριας Νικολάου και Γρηγόρη Πανταζή.

Με πληροφορίες από τη σελίδα Athinorama.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

SeaJets: Τα δρομολόγια που προτείνει για το φετινό καλοκαίρι

Αυτά είναι τα δρομολόγια που έχει θέσει ως προτεραιότητα η SeaJets για το φετινό καλοκαίρι

Κωνσταντινούπολη: Σκυλίτσα μετέφερε το ετοιμοθάνατο κουτάβι της σε κτηνιατρείο..!

Πριν από το περιστατικό, φιλόζωοι είχαν μεταφέρει άλλο κουτάβι της ίδιας σκυλίτσας στο κτηνιατρείο, όπου και αυτό νοσηλεύτηκε

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο Πατέρας Γεώργιος Φυρογένης

Εφυγε από τη ζωή ο παπά Γιώργης Φυρογένης - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Σύρος – Καρναβάλι “Γιώργος Σουρής 2025”: Εχουμε στον .. αέρα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού "Γεώργιος Σουρής 2025"

Ένα μικρό χωριουδάκι για αδέσποτες γάτες δημιούργησαν εθελοντές στη Γλυφάδα

Πρόκειται για μια ομάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εθελοντικά και με πολλή αγάπη, προσφέρουν τη φροντίδα τους στα αδέσποτα γατιά της περιοχής.

Αέρας … Monte Carlo στη Ρόδο με τη νέα μαρίνα

Η νέα Μαρίνα της Ρόδου υπόσχεται να προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει την πολυτέλεια με τη λειτουργικότητα, καθιστώντας την έναν κορυφαίο προορισμό για ταξιδιώτες και λάτρεις του yachting.

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Συνάντηση Μητσοτάκη – Στυλιανίδη, τρόπος αποφυγής των αυξήσεων

Ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι ώστε να μην έχουμε νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων από την 1η Μαϊου

Σίφνος: Με … επίθεση απαντάει ο Δήμος στις επιθετικές τουριστικές επενδύσεις

Οι αποφάσεις του Δήμου Σίφνου για τις τουριστικές επενδύσεις και την προστασία του περιβάλλοντος

Ο.ΝΑ.Σ.: Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της - Πότε και Που, ποιο το περιεχόμενο της εκδήλωσης

Αποκλειστικό: Ο ΣΚΑΙ μετέτρεψε το λιμάνι της Νάξου σε αεροδρόμιο (video)

Απίστευτο... Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ρεπορτάζ από νερά που μπάζει το αεροδρόμιο της Νάξου με φωτογραφίες από το λιμάνι και μάλιστα άσκησε και κριτική (video)

Νάξος – ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη πρωινή διακοπή ρεύματος (17/01) στη πόλη

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τέσσερις ώρες περίπου αύριο η πόλη της Νάξου... Δείτε σε ποιες γειτονιές

Εκτακτο – Κορωπί: Καίγονται τρία εργοστάσια, το ένα είναι του “Καραμολέγκου”

Εξαπλώθηκε η φωτιά στο Κορωπί – Φλόγες σε τρία εργοστάσια - Πρόκειται για δύο εργοστάσια αρτοσκευασμάτων και ένα εργοστάσιο ξυλείας

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται αλλαγές και δη τον προσεχή Μάιο

Έρχονται αλλαγές στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Κατατίθεται νομοσχέδιο τον Μάιο

Νάξος: Εξι μαθήτριες Γυμνασίου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό “Θαλής”

Ποιοι είναι οι έξι μαθητές της Νάξου από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Θαλής" - Ετοιμάζονται για τον ¨"Ευκλείδη" το επόμενο Σάββατο (18/01)

Σέριφος: Τα μεταλλεία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα World Monuments Watch

Τα μεταλλεία Σερίφου εντάχθηκαν στα 25 μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας στο πρόγραμμα World Monuments Watch

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποια περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος αύριο (15/01)

Αλλαγές στον προγραμματισμό των περιοχών όπου είχαμε σήμερα και αύριο θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Εως 12% οι αυξήσεις στις γραμμές των Κυκλάδων, ποιος ο λόγος;

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ερχονται «πράσινες» αυξήσεις έως 15% - Επιβαρύνσεις από το νέο πλαίσιο της Ε.Ε. για μείωση των ρύπων στη Μεσόγειο - Τι ισχύει στις Κυκλάδες

Νάξος – Κωμιακή: “Απόκοσμο” σκηνικό με την κατσιφόρα να παραπέμπει σε ταινία θρίλερ

Πρωινό της 14ης Ιανουαρίου και η Κωμιακή εύκολα μπορεί να μεταμορφωθεί σε σκηνικό για ταινία τρόμου