Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠΝΑΙ - Σύρος: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, τι δήλωσε ο Λεονταρίτης

ΠΝΑΙ – Σύρος: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, τι δήλωσε ο Λεονταρίτης

|

Nα τεθεί ο άνθρωπος και οι ανάγκες του σε προτεραιότητα για μία ποιοτικότερη καθημερινότητα και για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών, ευχήθηκαν για το 2025, τόσο ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, όσο και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, υποδεχόμενοι το 2025 στην Περιφέρεια και τον Δήμο.

Η πρώτη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους έλαβε χώρα στο κτήριο της πλατείας Τσιροπινά και έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο Β΄, παρουσία του Καθολικού επισκόπου, Πέτρου Στεφάνου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των αθλητικών σωματείων και ενώσεων.

Στο μήνυμά του, ο Γιώργος Λεονταρίτης απηύθυνε θερμό κάλεσμα προς όλες τις πλευρές για ενότητα και συνεργασία, προκειμένου όπως είπε “να πάει μπροστά η κοινωνία”. Ο ίδιος, υπό συνολικότερη οπτική, ευχήθηκε παγκόσμια ειρήνη για το 2025, με αφορμή τους πολέμους που έχουν σαν αποτέλεσμα τις σφαγές αμάχων, ενώ τόνισε πως για τη χώρα η χρονιά που πέρασε είχε πολλές προκλήσεις προς διαχείριση.

Ειδικότερα, για το Ν. Αιγαίο επεσήμανε πως όλα κυλούν καλύτερα, ωστόσο, σημείωσε πως σε κάθε επίπεδο πολιτικής πρέπει να έρθει ξανά στο επίκεντρο ο άνθρωπος. Κλείνοντας, στο μήνυμά του, εξήγησε πως οι αυτοδιοικητικοί πρέπει με καθημερινή πράξη και συμμετοχή να φροντίζουν για το καλύτερο των τοπικών κοινωνιών.

Σε ανάλογο τόνο, μίλησε και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου το πρωί της Πέμπτης, στην εκδήλωση κοπής πίτας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, κάνοντας όμως και έναν απολογισμό έτους, σε ρεαλιστικό τόνο.

 

Ο δήμαρχος εξήγησε πως ο πρώτος χρόνος της θητείας του “χρωματίστηκε” από την προσπάθεια να μπουν βάσεις για ένα καλύτερο “αύριο” και μία πιο ποιοτική καθημερινότητα για το νησί και τους κατοίκους του.

Για το αν υπάρχουν παράπονα, ο ίδιος απάντησε θετικά, σημειώνοντας όμως πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει μαγικό ραβδί, ούτε και τάζει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Αναφορικά με την πορεία όλων των μελών της διοίκησης επεσήμανε πως ήταν ένα έτος εκπαίδευσης και συνεργασίας και γι αυτό τους ευχαρίστησε όλους.

Παρακάτω έκανε λόγο για την αναγκαιότητα εποικοδομητικής και όχι στείρας αντιπολίτευσης, ενώ εξήγησε πως το “παιχνίδι” στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης είναι ομαδικό. Ευχαρίστησε ξανά όλους τους συνεργάτες του για την προσπάθεια να μη χαθούν χρηματοδοτήσεις και δεσμεύθηκε πως από το 2025 και μετά, για τη Σύρο θα υπάρξει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει ακόμη πιο επισκέψιμη, αλλά και με οικονομικό αντικείμενο που θα προσφέρει και περισσότερες θέσεις εργασίας, κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε πως πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και η γενικότερη οικονομική συγκυρία, ωστόσο, έκλεισε το μήνυμά του, λέγοντας πως η προσπάθεια και ο συνεχής αγώνας είναι μονόδρομος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δεσμεύθηκαν για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος της Σύρου, ενώ ο δεύτερος τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια ώστε το 2025 να δοθεί ένα νέο γήπεδο μπάσκετ στους αθλητές.

Τις δικές τους ευχές στον κόσμο έστειλαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης μεταφορών Μάρκος Δαδάος, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μάνθος Μανθόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Σύρου Βαγγέλης Αλεξανδρίδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης Βαγγέλης Μαραγκός.

Με πληροφορίες από τη σελίδα koinignomi.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Αμοργός: Οι ψαράδες πρωτοστατούν στην προστασία του Αιγαίου

Μια μοναδική για την Ελλάδα πρωτοβουλία «από τα κάτω προς τα πάνω» γίνεται νόμος: Το «Αμοργόραμα» θεσπίζει πενταετή απαγόρευση αλιείας και δίνει ελπίδα για την ανάκαμψη των θαλάσσιων πληθυσμών.

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας στη Μύκονο – Ενίσχυση στο ρόστερ ενόψει Stoiximan GBL

Ο 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ εντάσσεται στο δυναμικό της Μυκόνου για τη σεζόν 2025/26, ενισχύοντας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στην ιστορική της πρώτη παρουσία στη Stoiximan Basket League.

Από το Φιλώτι στον Ατρόμητο: Ο Μανώλης Μουστάκης κάνει το μεγάλο βήμα

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΜΣ Φιλωτίου και των Μικτών Κυκλάδων μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών και εντάσσεται στην ομάδα Κ16 της Super League.

Σύρος: «Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους» έρχονται στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας της Σύρου και στη συλλογική μνήμη του νησιού, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.