Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΝάξος - Καθολική Αρχιεπισκοπή: Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ

Νάξος – Καθολική Αρχιεπισκοπή: Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ

|

“… Ο Ιησούς δεν είναι απλώς ένας διδάσκαλος που αποκαλύπτει τη βούληση του Θεού, αλλά ο ίδιος είναι η πλήρης και ορατή εικόνα του Θεού στον κόσμο μέσα από τις πράξεις του, τη σταυρική του θυσία και την Ανάστασή του. Όπως λέει ο απόστολος Παύλος στην προς Κολοσσαείς επιστολή (1:15), «αυτός είναι η εικόνα του αοράτου Θεού»…”.

Μέρος από το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Καθολικού Αρχιεπίσκοπου Νάξου – Ανδρου – Τήνου και Μυκόνου, Πατέρα Ιωσήφ με την ευκαιρία των εορτών…  Αναλυτικά

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που μας καλεί να αναλογιστούμε το μεγάλο δώρο της θείας παρουσίας στη ζωή μας. Ο Χριστός, με την ενσάρκωσή του, ήρθε να αποκαλύψει στον κόσμο τον Πατέρα, τον Πατέρα του και Πατέρα μας, καθιστώντας τον προσιτό και κατανοητό.

Όπως λέει στο Ευαγγέλιο: «Όποιος έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα» (Ιωάννης 14:9). Η φράση αυτή δεν είναι απλώς μια θεολογική δήλωση, αλλά μια πρόκληση για εμάς να αναγνωρίσουμε τον Θεό μέσα στη ζωή του Ιησού Χριστού.

Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο με ταπεινότητα και αγάπη, για να μας δείξει πώς να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Η ζωή του είναι η τέλεια εικόνα του Πατέρα, γεμάτη έλεος, συγχώρεση και χάρη. Είναι η αποκάλυψη της θείας παρουσίας και της πλήρους ενότητας με τον Πατέρα.

Ο Ιησούς δεν είναι απλώς ένας διδάσκαλος που αποκαλύπτει τη βούληση του Θεού, αλλά ο ίδιος είναι η πλήρης και ορατή εικόνα του Θεού στον κόσμο μέσα από τις πράξεις του, τη σταυρική του θυσία και την Ανάστασή του.

Όπως λέει ο απόστολος Παύλος στην προς Κολοσσαείς επιστολή (1:15), «αυτός είναι η εικόνα του αοράτου Θεού». Η ζωή του Ιησού είναι η άμεση και αδιαμφισβήτητη εμφάνιση της θείας αγάπης, χάρης και αλήθειας.

Καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιησού, να αγαπάμε και να συγχωρούμε τους άλλους, να επιδεικνύουμε το ίδιο φως και την ίδια αγάπη που εκείνος μας έδειξε.

Αυτά τα Χριστούγεννα, ας αφήσουμε την παρουσία του Χριστού να φωτίσει τις καρδιές μας και να μας καθοδηγήσει στην αληθινή αγάπη, την ειρήνη και την ελπίδα που προέρχονται από τον Πατέρα.

Εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενο και ειρηνικό το νέο έτος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.