Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΔήμος Σίφνου - Τηλεφωνικές απάτες: Ανθούν με πρωταγωνιστές τους ... λογιστές

Δήμος Σίφνου – Τηλεφωνικές απάτες: Ανθούν με πρωταγωνιστές τους … λογιστές

|

Οι τηλεφωνικές απάτες επιστρέφουν δυναμικά με επίκεντρο τους ηλικιωμένους και “δράστες” τους λογιστές… Πριν από μερικές ημέρες είχαμε ανακοίνωση από το Δήμο Ιητών και τώρα έρχεται από το Δήμο Σίφνου..

Δήμος Ιητών: Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες

Τι αναφέρει;

Παρακαλούμε για την προσοχή σας!

📢 Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες ότι σημειώνονται και πάλι απόπειρες εξαπάτησης συμπολιτών μας από αγνώστους, οι οποίοι, επιχειρούν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, προσποιούμενοι δήθεν γνωστά & οικεία πρόσωπα.

❗ Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κλήσεις από άγνωστα νούμερα και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά τους δεδομένα.

👉 Παράλληλα συστήνουμε στους πολίτες που θα λάβουν τέτοιου είδους τηλεφώνημα, να μην προβούν σε καμία ενέργεια και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές.

 

 

Αλλά και οι λογιστές δεν κάνουν πίσω… Και ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι: 

Το λογιστικό γραφείο ποτέ δεν θα ζητήσει στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς (κωδικούς e-banking). Εάν ποτέ ζητηθούν, μην τα δώσετε. Είναι απαράβατη πολιτική των λογιστικών γραφείων να μη γνωρίζουν τους κωδικούς e-banking των πελατών και το ίδιο ισχύει και για κωδικούς πρόσβασης σε email και άλλες εφαρμογές που δεν έχουν καμία σχέση με το λογιστήριο της επιχείρησης ή του φυσικού προσώπου- πελάτη του γραφείου.

Το λογιστικό γραφείο δεν θα ζητήσει στοιχεία πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, δηλαδή τον αριθμό αυτής ή τον τριψήφιο αριθμό στην πίσω όψη της κάρτας ή ημερομηνία λήξης αυτής.

Το λογιστικό γραφείο δεν θα ζητήσει την κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς πέραν από αυτούς που ήδη γνωρίζουν οι πελάτες και αναφέρονται στα τιμολόγιά τους. Αυτονόητο είναι ότι δεν θα ζητηθεί η κατάθεση σε κάποιον λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού ή η κατάθεση σε λογαριασμό με ψευδονομίσματα και γενικά σε κάτι που δεν σχετίζεται με τους γνωστούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης, κανένας φοροτεχνικός δεν θα ζητήσει να καταθέσετε χρήματα απευθείας σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Επίσης, το λογιστικό γραφείο δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης στο taxis ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία (ΕΦΚΑ, ΓΕΜΗ κλπ.), παρά μόνο εάν πρόκειται για νέο πελάτη του οποίου δεν έχει τους κωδικούς. Στην εξαιρετική περίπτωση που ζητηθούν, αυτό θα γίνει εγγράφως ή τηλεφωνικώς από κάποιον συνεργάτη του γραφείου, ο οποίος θα σας αναφέρει το όνομα και το επώνυμό του και τον οποίο ήδη γνωρίζετε. Το ίδιο ισχύει και για όταν ζητηθεί ο εξαψήφιος αριθμός επιβεβαίωσης κινητού ή email από την εφαρμογή του gov ή άλλης παρόμοιας εφαρμογής.

Όσον αφορά τους κωδικούς taxis καλό θα είναι να μη δίνονται σε άτομα που δεν είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης, διότι πλέον δίνουν πρόσβαση σε πολλά προσωπικά δεδομένα και όχι μόνο. Αποφεύγετε να τους αποθηκεύετε σε εύκολα προσβάσιμα σημεία (π.χ. στο κινητό) χωρίς να έχετε μία άτυπη απόκρυψη ή κωδικοποίηση αυτών.

Παράλληλα, το λογιστικό γραφείο ποτέ δεν δίνει τους κωδικούς πρόσβασης σε τρίτους, παρά μόνο αν ζητηθεί εγγράφως από τον κάτοχο. Στους τρίτους συμπεριλαμβάνεται οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο πέραν του ιδίου ή του νομικού προσώπου που είναι διαχειριστής. Για παράδειγμα, δεν δίνονται κωδικοί του ενός συζύγου στον άλλον, του ενήλικου παιδιού στον γονέα ή το ανάποδο, της εταιρείας σε πρόσωπο που δεν είναι διαχειριστής αυτής και άλλα τέτοια παρόμοια παραδείγματα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα οικονομικά ή περιουσιακά στοιχεία.

Τα λογιστικά γραφεία τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας προκειμένου οι κωδικοί πρόσβασης των πελατών τους να είναι αποθηκευμένοι σε σημείο απροσπέλαστο από άσχετους. Οι κωδικοί φυλάσσονται κωδικοποιημένοι σε ειδικά προγράμματα. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα δεδομένα των επιχειρήσεων.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

E-Kouros: Διατίθενται 21,63 εκατ. σε ερασιτεχνικά σωματεία, με κριτήριο και την αυξημένη νησιωτικότητα (πίνακας)

Η αναλυτική κατανομή των 31,724 εκατ. ευρώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για το 2025, που ήδη καταβάλλονται από τον μόνιμο ετήσιο μηχανισμό χρηματοδότησής του, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

Νάξος – ΑΠΑΣ Νάξου: Θέλει το … τρίποντο στη μάχη παραμονής με το Παγκράτι

ΑΠΑΣ Νάξου και το απόγευμα του Σαββάτου (29/03, 18:00) θα διεκδικήσει τη παραμονή του στη κατηγορία με νίκη κόντρα στο ιστορικό Παγκράτι

Πρόταση Ημέρας: Κέικ μόκα καρότο διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Σάββατο και ημέρα γιορτής... Οπότε με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη έχουμε "κέικ μόκα - καρότο" και είναι νηστήσιμο

Σαντορίνη – Δήμος: Η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού .. φέρνει DMMO

Σημαντική συνεργασία Δήμου Θήρας και Υπουργείου Τουρισμού για την Ίδρυση Οργανισμού Προώθησης Προορισμού

Ελλάδα – Playouts: Προβάδισμα νίκης για Καλλιθέα στο 2.27

Στοίχημα - Μένουμε Ελλάδα και 1η αγωνιστική των play outs με τη μάχη Καλλιθέας - Βόλου και προβάδισμα της οικοδέσποινας

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας και ακόμη 48 ώρες υπομονής

Με ανάρτησή του το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel στη Νάξο ενημερώνει ότι η επιστροφή του "Express Skopelitis" θα παραταθεί για μερικές ημέρες ακόμη (video)

Νάξος: Το “παγωμένο” λιμενικό έργο της χερσαίας ζώνης θα .. ξεπαγώσει; και πότε;

Μυρτιδιώτισσα - Χερσαία Ζώνη: "Θέλει να τα μαζέψει και να φύγει" ο εργολάβος - Αποφασισμένο και ανυποχώρητο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που δεν το "αφήνει" το έργο…

Νάξος – Ειδικό Δημοτικό Σχολείο: Σήμερα (29/04) έχει Πασχαλινό Bazaar

Εκπαιδευτικοί και Μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου διοργανώνουν και φέτος (29/04) το Πασχαλινό τους Bazaar.. Που; Πότε;

SeaJets: Τα ταχύπλοα ετοιμάζονται, τα δρομολόγια ξεκινούν 4 Απριλίου (πίνακας)

Από 4 Απριλίου τα ταχύπλοα της Seajets ξεκινούν.. Ποια είναι τα δρομολόγια και η σύνδεση Κυκλάδων - Κρήτης (πίνακας)

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά