Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Δύναμη Αλλαγής: Οι πολίτες θα στείλουν στον Λιανό τον πολιτικό...

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: Οι πολίτες θα στείλουν στον Λιανό τον πολιτικό λογαριασμό

|

“…   Και τώρα; Την ώρα που νησιά, όπως η Τήνος, η Πάρος, η Σύροςη Αμοργός και άλλα εξασφαλίζουν εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρευσης και αφαλάτωσης, η δημοτική Αρχή Λιανού μένει αδρανής και χαμένη στο πέλαγος του μικρόκοσμού της, της ανικανότητας, των συμφερόντων και της χυδαιότητας. Χωρίς να σέβεται τη θέση της, τον θεσμικό της ρόλο και τις κοινωνικές ανάγκες σε σχέση με την αγοραστική ικανότητα του λαού των νησιωτικών κοινωνιών μας….”

Μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με επίκεντρο τη συζήτηση για τα Δημοτικά Τέλη και με δεδομένο ότι θα μείνουν στο ίδιο ύψος όπως και την χρονιά που ολοκληρώνονται. Με τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου να θέτει ερώτημα στον Δήμαρχο κο Λιανό ” 15 χρόνια Δήμαρχος και πρώτος τη τάξη Αντιδήμαρχος κ. Λιανέ, τι κάνατε για να υλοποιηθούν τα εξής τουλάχιστον έργα για το νερό;” και παραθέτει πέντε έργα που θα έπρεπε εάν όχι να έχουν ολοκληρωθεί, τουλάχιστον να έχουν δρομολογηθεί..

Καταλήγει δε για μία ακόμη φορά με την έκφραση “  Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός”, ενώ είχε νωρίτερα υπογραμμίσει “Οι πολίτες θέλουν έργα υποδομής, σωστό προγραμματισμό και διεκδικήσεις πόρων. Δεν οφείλουν να πληρώνουν ακριβά τον λογαριασμό που τους βγάζει ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος που είδε ποτέ η Νάξος”.

Αναλυτικά, το δελτίο Ενημέρωσης με τίτλο ” «Μποναμάς» του Λιανού οι λογαριασμοί με τα φουσκωμένα τέλη. Οι δημότες θα του στείλουν τον πολιτικό λογαριασμό” 

“Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός εκδηλώνει πλήρως την ασυνέπεια και αδιαφορία του απέναντι στους κατοίκους των νησιών μας. Συνεπής στην ασυνέπειά του. Για άλλη μια φορά!

Οι εξοντωτικές αυξήσεις των δημοτικών τελών, που επιβλήθηκαν μέσα στο 2024 με την υπόσχεση ότι θα ίσχυαν έως το τέλος του έτους, παραμένουν ανέγγιχτες, μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της ντροπής. Αντί να αποσύρει τις θεόρατες και άδικες αυτές επιβαρύνσεις, επιλέγει να φορτώσει πάλι στους πολίτες το κόστος της πολιτικής αδράνειας και των παραλείψεών του. Πράγματι, κινείται και δεν κοιμάται! Προς ποια κατεύθυνση όμως, δεν μας είπε.

Η δημοτική παράταξή μας, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τα προβλήματα που επέρχονται. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στο θεσμικό της ρόλο. Καταθέσαμε συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για τη διασφάλιση της επάρκειας του νερού, τον σωστό προγραμματισμό και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και έργων, για να μην χρεωθούν υπερβολικά οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίοι. Αυτή ήταν και είναι η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ μας παρέμβαση.

Πώς αντέδρασε ο κ. Λιανός; Με φτηνές, χαμηλού επιπέδου ειρωνείες, όπως το συνηθίζει. «Θα βρέξει» μας απάντησε.

Και τώρα; Την ώρα που νησιά, όπως η Τήνος, η Πάρος, η Σύρος, η Αμοργός και άλλα εξασφαλίζουν εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρευσης και αφαλάτωσης, η δημοτική Αρχή Λιανού μένει αδρανής και χαμένη στο πέλαγος του μικρόκοσμού της, της ανικανότητας, των συμφερόντων και της χυδαιότητας. Χωρίς να σέβεται τη θέση της, τον θεσμικό της ρόλο και τις κοινωνικές ανάγκες σε σχέση με την αγοραστική ικανότητα του λαού των νησιωτικών κοινωνιών μας.

Οι συνέπειες είναι πλέον ορατές και οδυνηρές για την τσέπη του πολίτη και την οικονομία του τόπου. Και πληρώνουμε υπέρογκα χαράτσια και δεν έχουμε τις ανάλογες ανταποδοτικές υπηρεσίες.

15 χρόνια Δήμαρχος και πρώτος τη τάξη Αντιδήμαρχος κ. Λιανέ, τι κάνατε για να υλοποιηθούν τα εξής τουλάχιστον έργα για το νερό;

  • Ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαριού με ολοκηρωμένα δίκτυα.
  • Εξάλειψη των απωλειών νερού από το φράγμα της Φανερωμένης και τη λιμνοδεξαμενή των Εγκαρών.
  • Εγκατάσταση μεγάλης αφαλάτωσης, που σχεδιαζόταν για τη Νάξο το 2019, αλλά καλύφθηκε από τη χαρτούρα των προεκλογικών σας ταξιμάτων, με τα οποία υποκλέβατε τη ψήφο των δημοτών.
  • Λειτουργία τριτοβάθμιας επεξεργασία των λυμάτων των ΒΙΟΚΑ, όπως κάνουν άλλοι δήμοι.
  • Εκπόνηση Στρατηγικό Σχεδίου (Master Plan) – έγκαιρα και όχι κάτω από την πίεση των καιρών- για την αντιμετώπιση, συντονισμένα, μεθοδικά και ολοκληρωμένα, του υδρευτικού και αρδευτικού προβλήματος των νησιών του δήμου μας και κυρίως της Νάξου.

Η έλλειψη ικανότητας για πρόβλεψη και το έλλειμμά σας σε ιδέες, δράσεις και αξιοποίηση εμπειριών έχουν αφήσει τον δήμο χωρίς βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό . Όταν καλείστε να δώσετε εξηγήσεις, αντί να αναλάβετε την ευθύνη, όπως επιβάλλει η θεσμική σας αποστολή, πετάτε το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, ζητώντας να κάνουμε εμείς το χρέος σας, να καταρτίσουμε προϋπολογισμό και να τον ψηφίσετε (!). Τόση πολιτική αφέλεια και ανοησία!

Όχι μόνο δεν επιδιώκετε ουσιαστικό διάλογο και παροχή πλήρους ενημέρωσης, αλλά αρνείστε και να μας παραχωρήσετε Γραφείο για την άσκηση των δημοτικών καθηκόντων μας. Παρ’ όλα αυτά, εμείς πάντα και κρίνουμε, όπως έχουμε ελεγκτικό θεσμικό χρέος, και προτείνουμε. Αλλά πρέπει να υπάρχουν και αυτιά ανοιχτά για να ακούνε.

Η παράταξή μας διατρανώνει ξεκάθαρα:

  • Όχι στις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών που δημιουργούν ασήκωτα βάρη, κοινωνικές και ενδοδημοτικές ανισότητες.
  • Όχι στη φορομπηχτική πολιτική που φορτώνει το βάρος της ανικανότητάς σας στους δημότες.

Οι πολίτες θέλουν έργα υποδομής, σωστό προγραμματισμό και διεκδικήσεις πόρων. Δεν οφείλουν να πληρώνουν ακριβά τον λογαριασμό που τους βγάζει ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος που είδε ποτέ η Νάξος.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός.

Λεονάρδος Χατζηανδρέου / Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Αλλαγής»

 

 

  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2025, διεθνής θρίαμβος για τις Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ανέδειξε την Πάρο στην 1η θέση παγκοσμίως – Σημαντικές διακρίσεις και για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Στοπ σε κρίσιμα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, σε αβεβαιότητα η νησιωτική ανάπτυξη

Μεγάλες περικοπές στο σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αφήνουν εκτός δεκάδες υποδομές σε υγεία, ενέργεια και παιδική μέριμνα – Πλήγμα για νησιά και τοπικές κοινωνίες

“Εξοικονομώ” με νέα μορφή από το 2026: Με συμμάχους τους παρόχους ρεύματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ριζικές αλλαγές στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης – Πάνω από 300.000 ωφελούμενα νοικοκυριά, ESCO μοντέλο και Κάρτα Δικαιούχου φέρνουν νέα εποχή στο «Εξοικονομώ».

Ανδρος – «Όταν ξεκίνησα, η θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή»: Ο ψαράς Δημήτρης Ζάννες αφηγείται τη ζωή του

Ο Ανδριώτης ψαράς Δημήτρης Ζάννες μιλά για την αγάπη του για τη θάλασσα, την κρίση στην αλιεία και τον ρόλο του αλιευτικού τουρισμού σε ένα επάγγελμα που σβήνει σιωπηλά.

ΑΠΑΣ Νάξου στον 1ο Όμιλο της “National League 1”, ποιοι είναι οι αντίπαλοί (πίνακας)

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι της National League 1 για τη σεζόν 2025-2026 – Δυνατές ομάδες και υψηλό επίπεδο στον γεωγραφικό όμιλο της Νάξου

ΚΟΚ – Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους: 3.959 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και αυστηροποίηση των ποινών με τον νέο ΚΟΚ – Στο Νότιο Αιγαίο 374 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Σαντορίνη – 9 Ιουλίου 1956: Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι που σημάδεψαν το Αιγαίο

69 χρόνια από τον σεισμό μεγέθους έως 7,8 Ρίχτερ στην Αμοργό – 54 νεκροί, 100 τραυματίες και κύματα άνω των 20 μέτρων στη Σαντορίνη - Η ανάρτηση της κας Νομικού

Απίστευτο αλλά αληθινό: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ωκεανό στα έγκατα της Γης (!!!)

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη 430 μίλια κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη μας αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός "κρυμμένου" ωκεανού που αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τη Γη.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού