Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΦεστιβαλ - Σέριφος: Δύο βραβεία πήραν παραγωγοί μελιού

Φεστιβαλ – Σέριφος: Δύο βραβεία πήραν παραγωγοί μελιού

|

Δύο βραβεία ανώτερης ποιότητας για το μέλι της Σερίφου, στο 15 Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Τον διαγωνισμό διεξήγαγε το εργαστήριο μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη

Με 2 βραβεία ανώτερης ποιότητας και γευστικών χαρακτηριστικών, χρυσό και ασημένιο, επιστρέφει η ομάδα των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έλαβε μέρος σου 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων Μέλισσας, που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου μεταξύ 6 και 8 Δεκεμβρίου 2024.

Συγκεκριμένα Χρυσό βραβείο Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας βιολογικού μελιού άγριας λεβάντας πήρε ο Μελισσώνας Διαμαντή με παραγωγό τον Δημοσθένη Διαμαντή από την Σέριφο και Αργυρό βραβείο Ανώτερης Ποιότητας βιολογικού μελιού άγριας λεβάντας πήρε το μέλι Αντωνάκη με παραγωγό τον Αντώνη Αντωνάκη επίσης από την Σέριφο.

Τον διαγωνισμό διεξήγαγε το εργαστήριο μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη ο οποίος με το πέρας της ειδικής αυτής εκδήλωσης του 15ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ εκ μέρους του Περιφερειάρχη μας όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό από όλα τα μέρη της Ελλάδας μας και ιδιαίτερα τους παραγωγούς της Περιφέρειας μας, Δημοσθένη Διαμαντή και Αντώνη Αντωνάκη, που απέσπασαν Χρυσό και Αργυρό βραβείο στον 4ο διαγωνισμό Ανώτερης Ποιότητας και γευστικών χαρακτηριστικών βιολογικού μελιού άγριας λεβάντας.

Τα προϊόντα μας αναγνωρίζονται και βραβεύονται από διαγωνισμό που διεξήγαγε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας μας.

Η ποιότητα των προϊόντων μας είναι ψηλά και αναγνωρίζεται συνεχώς και από άλλους διεθνής διαγωνισμούς που διεξάγονται σε όλο το κόσμο και συμμετέχουν παραγωγοί μας.

Αξία μεγάλη να τεκμηριώνεται και επιστημονικά η ποιότητα των προϊόντων μας.

Τους συγχαίρω γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, στα νησιά μας ιδιαίτερα από την ξηρασία, συνεχίζουν και παράγουν αυτούς τους εξαιρετικούς θησαυρούς.

Η Περιφέρειά μας θα συνεχίσει να τους στηρίζει δίνοντας τους την ευκαιρία με τις συμμετοχές τους σε εκθέσεις Πανελλήνιου αλλά και Παγκόσμιου ενδιαφέροντος να προβάλουν και να διαθέτουν τους θησαυρούς που παράγουν».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος στην κορυφή: Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2025 σύμφωνα με το Travel + Leisure!

Η Πάρος εκθρονίζει κορυφαίους προορισμούς και κερδίζει την 1η θέση στη λίστα «World’s Best Awards» – Πέντε ελληνικά νησιά στις 15 κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.

Πρεμιέρα στην Αμοργό για την εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» της ΕΡΤ1 με την Πηνελόπη Πλάκα και τον Γιάννη Φραγκίσκο

Η Αμοργός των πανηγυριών, των μονοπατιών, της ψημένης ρακής και της αγνής ομορφιάς υποδέχεται την ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 που εξερευνά το Αιγαίο χωρίς χαρτί και πυξίδα.

Ο Τάσος Δούσης «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ – Τέλος εποχής για τις «Εικόνες» στο Open

Ο γνωστός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ – Στο τραπέζι και νέο τηλεοπτικό project

Η Νάξος στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις για τη γενοκτονία στη Γάζα – Δυναμική η παρουσία του κόσμου στις ομιλίες, την πορεία και τις συναυλίες

Δημήτρης Καρούσης: «Ο αθλητισμός της Νάξου δεν μπορεί να ζει στη ζητιανιά» (video)

Με αφορμή τη συμμετοχή του Πανναξιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Δημήτρης Καρούσης μιλά για την αξία του αθλητισμού στο νησί και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σωματείων από Δήμο, φορείς και κοινωνία.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτη σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Πάρου στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση του Δημάρχου Πάρου με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών για την εξεύρεση πόρων που θα ενισχύσουν τις υποδομές του αναπτυσσόμενου αεροδρομίου του νησιού.

Η Νύχτα των Κεριών στο Terra Grazia: Πανσέληνος, κρασί και καλοκαιρινή μαγεία στη Νάξο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, το οινοποιείο Terra Grazia προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία μοναδική, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ζωντανή μουσική και το φως εκατοντάδων κεριών.

Μανουρομελέτα: Η παραδοσιακή ναξιώτικη ομελέτα με την αυθεντική μανούρα

Μια απλή, αγνή και απολαυστική συνταγή από την Απείρανθο της Νάξου, με τη σφραγίδα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Η Αμοργός στηρίζει τη Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης

Ο Δήμος Αμοργού καλύπτει μέρος των εξόδων της παραολυμπιονίκη και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης για τη στήριξη της αποστολής της στη Σιγκαπούρη.

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.