Καλό είναι το φαγητό, όμως καλύτερο όλων είναι η υγιεινή διατροφή.
Με την βοήθεια του δικού μας, του διατροφολόγου Εμμανουήλ Νιάου (με καταγωγή από το Φιλώτι της Νάξου και ο οποίος συνεργάζεται με το Naxos Medical) έχουμε μία υπέροχη συνταγή με βάση τι άλλο την σως μελιού (!!!)
Για πάμε για μια “υπερλαχταριστή” συνταγή που θα σας τρελάνει!!! Ποιος δεν λατρεύει το μέλι; Το μέλι είναι μόνο για γλυκές συνταγές; Φυσικά και όχι για πάμε να δούμε!!!
Υλικά για 3 άτομα
- 3 χοιρινά φιλετάκια (450-500γρ) καθαρισμένα από τις ίνες και το λίπος τους
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξηρό
- μανιτάρια 200γρ
- ½ φλ. χυμό λεμονιού
- 4 (κοφτές) κουταλιές μέλι
- 4 κοφτές κουταλιές μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το δεντρολίβανο , το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και τρίβουμε με το μίγμα τα φιλετάκια.
- Υστέρα τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι , την μουστάρδα και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν .
- Μετά ρίχνουμε και τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά .
- Μόλις γίνουν τα φιλετάκια τα βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω τους.
Πρόταση σερβιρίσματος με πατάτες φούρνου ή ρύζι ή πουρέ γλυκοπατάτας για τους πιο τολμηρούς !!
Διατροφική αξία ανά 250 γρ /μερίδα
Θερμίδες : 335 kcal
Λίπος :12 gr
Υδατάνθρακας :12 gr
Πρωτεΐνη:41 gr
Bon Appetit!!
Με την αρωγή της ιστοσελίδας nutripass.gr