Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΔήμος Αμοργού: Χρηματοδότηση ύψους 562 χιλ ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις

Δήμος Αμοργού: Χρηματοδότηση ύψους 562 χιλ ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις

|

Αθλητικά Έργα προϋπολογισμού 562.507€ στον Δήμο Αμοργού χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού!

Η έγκριση της χρηματοδότησης, από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, για δράσεις βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων, ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο.

Τα έργα αφορούν στις εξής παρεμβάσεις:

Ø Επισκευή – συντήρηση υποδομών υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων Χώρας και Όρμου Αιγιάλης, προϋπολογισμού ύψους 324.507,18€

Ø Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 Αρκεσίνης, προϋπολογισμού ύψους 238.000€

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τόνισε: «Η Αμοργός αποκτάει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που τις αξίζουν: Σύγχρονες και ασφαλείς, για τη νέα γενιά του νησιού. Συνεργαζόμαστε στενά με τον Δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο και υποστηρίζω το όραμά του για την αθλητική ανάπτυξη του νησιού μας.

Επιπλέον, τον συγχαίρω που εντάχθηκε η Αμοργός στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα Άθληση για Όλους. Κάθε μέρα, με σχέδιο και εντατική δουλειά, χτίζουμε τον Αθλητισμό στη χώρα μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη νέα γενιά και τα κίνητρα υγιούς άθλησης για όλη την κοινωνία».

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος υπογράμμισε: «Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για την Αμοργό. Για πρώτη φορά το Υπουργείο Αθλητισμού εντάσσει το νησί μας σε χρηματοδότηση!  Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την πολύτιμη και καθοριστική του βοήθεια. 

Χωρίς την υποστήριξή του, δεν θα ήταν εφικτή η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, αλλά και για την κατασκευή νέου γηπέδου στην Αρκεσίνη, στην Κάτω Μεριά Αμοργού.

Ένα όνειρο ετών στο επόμενο διάστημα θα γίνει πραγματικότητα. Το Υπουργείο Αθλητισμού και ο πατριώτης μας, Γιάννης Βρούτσης, δείχνει στην πράξη ότι είναι δίπλα μας. Ευχαριστώ θερμά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Αμοργού. Ο Αθλητισμός και η Νέα Γενιά αποτελούν προτεραιότητα μας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.