Ακόμα μία σημαντική διάκριση για το τυροκομείο Πιτταράς και τη Νάξο φυσικά, ήρθε από τον διαγωνισμό World Cheese Awards 2024.
Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά, έλαβε το πρώτο βραβείο για τα Ελληνικά τυριά, γεγονός που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την γαστρονομία της Νάξου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης από το περιοδικό “Γαστρονόμος” για το τυροκομείο Πιτταράς και αποδεικνύει πως με πείσμα, προσήλωση στο στόχο και την άοκνη προσπάθεια των ανθρώπων της επιχείρησης, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην είναι ιδανικό για τη Νάξο και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της.
Ακολουθεί η ενημέρωση που πήραμε από το Τυροκομείο Πιτταράς.
“Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά έλαβε το βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Τυριού για το 2024 στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2024, που έγινε φέτος στο Βιζέου της Πορτογαλίας. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κλάδου, με συμμετοχές μεγάλων και μικρών παραγωγών από όλο τον κόσμο.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 4.786 τυριά από 47 χώρες που δοκιμάστηκαν από 240 ειδικούς διεθνούς εμβέλειας. Η νέα αυτή τιμητική διάκριση, λίγο μετά τη βράβευσή μας από το περιοδικό «Γαστρονόμος», μας εμψυχώνει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την άοκνη προσπάθειά μας για παραγωγή τυριών άριστης ποιότητας, ακολουθώντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε σχέση με την ευζωία των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος.”
https://gff.co.uk/world-cheese-awards-2024-trophy-winners/#winners