Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΣτο "παιχνίδι" των προσφορών μπαίνει και η Travel Tuesday, τι είναι;

Στο “παιχνίδι” των προσφορών μπαίνει και η Travel Tuesday, τι είναι;

|

Πρώτα ήταν η Black Friday και μετά η Cyber Monday. Πλέον η Travel Tuesday είναι η νέα έννοια που βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στις τάσεις στις ΗΠΑ, αλλά όχι μόνο εκεί και πρόκειται να μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Το ενδιαφέρον αναζήτησης για την Travel Tuesday ή Ταξιδιωτική Τρίτη αυξήθηκε περισσότερο από 500% από το 2021 έως το 2023, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από τηνMcKinsey & Company την Πέμπτη.

Οι αναζητήσεις είναι υψηλότερες μεταξύ των Αμερικανών και Καναδών καταναλωτών, αλλά το ενδιαφέρον αυξάνεται επίσης στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες και την Ισπανία, σύμφωνα με τη McKinsey.

Το Google Trends το υποστηρίζει αυτό, δείχνοντας ότι οι αναζητήσεις για την «Ταξιδιωτική Τρίτη» ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2017, μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυξήθηκαν απότομα το 2022 και το 2023, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Αυστραλία, σύμφωνα με το CNBC.

«Οι ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές εταιρείες μπορούν να προβλέψουν την πιθανότητα ότι η Travel Tuesday θα γίνει ένα αυξανόμενο φαινόμενο στην περιοχή τους», σημειώνει η έκθεση της McKinsey.

Εκτός από τη Σιγκαπούρη, η Ταξιδιωτική Τρίτη δεν έχει ακόμη επικρατήσει στην Ασία, σημειώνεται στην έκθεση, ίσως λόγω της περιφερειακής δημοτικότητας της «Ημέρας των Singles» της Κίνας – μιας περιόδου πωλήσεων διάρκειας εβδομάδων που κορυφώνεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου.

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις ασιατικές εταιρείες να συμμετάσχουν στις πωλήσεις για να προσεγγίσουν την παγκόσμια πελατεία.

Η Kristen Jennings Graff, διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Bawah Reserve, ένα οικολογικό θέρετρο στα νησιά Riau της Ινδονησίας, δήλωσε ότι η εταιρεία της ξεκίνησε την πρώτη της προωθητική ενέργεια «Travel Tuesday» το 2023.

«Είχαμε μια προσφορά που ήταν μια επιλογή – αναβάθμιση, έκπτωση ή μια δωρεάν πτήση», είπε. «Μας δημιούργησε καλές πωλήσεις».

Πτήσεις, ξενοδοχεία και κρουαζιέρες

Η έκθεση της McKinsey, με τίτλο «Travel Tuesday is Real – and Growing,» έδειξε ότι οι κρατήσεις ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιρειών και κρουαζιέρων μεταξύ των Αμερικανών ταξιδιωτών αυξήθηκαν πέρυσι κατά την «Ταξιδιωτική Τρίτη», η οποία σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων αυξήθηκαν περισσότερο από 60% εκείνη την ημέρα και οι κρουαζιέρες περισσότερο από 50%, σε σχέση με την περίοδο των δύο εβδομάδων πριν και μετά από αυτήν.

Οι κρατήσεις ξενοδοχείων σημείωσαν επίσης άλμα 28%, αν και επισκιάστηκαν ελαφρώς από τις κρατήσεις που έγιναν την προηγούμενη ημέρα, που ήταν η Cyber Monday, σύμφωνα με την έκθεση. Οι αναζητήσεις για την «Cyber Monday» είναι πολύ μεγαλύτερες από την «Travel Tuesday», αλλά το ενδιαφέρον για την πρώτη μειώνεται, έδειξε η έκθεση.

«Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις που έγιναν την Travel Tuesday ξεπέρασαν εκείνες που έγιναν την Cyber Monday», δήλωσε ο Ryan Mann, συνεργάτης στηνTravel, Logistics and Infrastructure της McKinsey και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Αλλά ο Mann προειδοποιεί ότι η Travel Tuesday μπορεί να μην έχει για την τουριστική βιομηχανία τον ίδιο αντίκτυπο με την Black Friday για το λιανικό εμπόριο.

Και στις δύο ημερομηνίες, οι καταναλωτές αναζητούν τις καλύτερες προσφορές, είπε. «Αλλά σε αντίθεση με ορισμένες από τις παρορμητικές αγορές που κάνουν οι καταναλωτές την Black Friday, οι κρατήσεις για ταξίδια μπορεί να απαιτούν περισσότερο προγραμματισμό», πρόσθεσε.

Για όσους είναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση, μπορούν να βρουν εκπτώσεις σε αεροπορικά εισιτήρια, κρουαζιέρες και τουριστικά πακέτα, ενώ πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν 20-30% έκπτωση στις καλύτερες διαθέσιμες τιμές. Οι ταξιδιώτες μπορούν να ελέγξουν τις προσφορές της «Ταξιδιωτικής Τρίτης» από το 2023 για να πάρουν μια ιδέα για το τι να περιμένουν φέτος.

Πηγή: newmoney.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πορτάρα Νάξου: Ανάγκη προστασίας ή αλλοίωση της ταυτότητας;

Έντονες αντιδράσεις από πολίτες και επισκέπτες για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος – Η απάντηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τα επόμενα βήματα

Κατερίνα Γιαννακά: “Το κοτετσόσυρμα στην Πορτάρα της Νάξου”

Η εικόνα της Πορτάρας πίσω από κοτετσόσυρμα εκθέτει την πολιτεία – Δεν χρειάζονται φράχτες, αλλά στρατηγική, επιτήρηση και παιδεία

Γιάννης Λιγνός: «Η δραματοποίηση της μοριοδότησης ήταν ένας πολιτικός εμπαιγμός»

Παρέμβαση του Γ. Λιγνού για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές το θέμα της μοριοδότησης – Έμφαση στην ουσία και όχι στην επικοινωνία ζητά το ΠΑΣΟΚ.

ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.: Ανάσα για τη Θηρασιά. Ξεκίνησε η λειτουργία του ανακαινισμένου πρατηρίου καυσίμων

Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Θηρασίας αποκτούν ξανά πρόσβαση σε βασική υποδομή, χάρη στην πρωτοβουλία της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. και τη συνεργασία με την τοπική κοινότητα

Μάρκος Καφούρος: “Δικαιωμένοι οι μαθητές της Αμοργού, της Ανάφης της Ίου, της Θηρασιάς και της Σαντορίνης”

Έμπρακτη στήριξη στους μαθητές των σεισμόπληκτων νησιών – Ειδική ποσόστωση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ως αναγνώριση των δυσκολιών που βίωσαν

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την προστασία της Πορτάρας Νάξου – Συνάντηση με Δ. Αθανασούλη

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας συναντήθηκε με τον Δημήτρη Αθανασούλη και κατέθεσε προτάσεις για την ενίσχυση της φύλαξης και της ενημέρωσης των επισκεπτών

Κατερίνα Μονογυιού: Θεσμοθετήθηκε η ποσόστωση για τους μαθητές των σεισμόπληκτων νησιών

Μετά από παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού και σε συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, θεσπίζεται ειδικό ποσοστό 2% για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Γιώργος Λεονταρίτης: Στήριξη στην παράδοση και τις υποδομές της Σαντορίνης

Από τη γιορτή του τρύγου στο SantoWines, στις επαφές για τη βελτίωση του οδικού δικτύου

Σαντορίνη: Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους από πληγείσες περιοχές

Ειδικό ποσοστό 2% στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Β. Κικίλιας: “Στόχος η επιπλέον μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”

Β. Κικίλιας: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την νησιωτικότητά μας- Στόχος η επιπλέον μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων»

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.