Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση Ημέρας: Κέικ σοκολάτας στην ... κατσαρόλα διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Πρόταση Ημέρας: Κέικ σοκολάτας στην … κατσαρόλα διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

|

Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Διανύουμε ημέρες βροχής (σ.σ. εντάξει μην το παρακάνουμε) και η πρόταση της ημέρας μας κατευθύνει προς το γλυκό. Πρωταγωνίστρια η Σοκολάτα.

Με την αρωγή της αγαπημένης Μαριέττας Γαλάνη (μαγείρισσα με έμφαση στη παράδοση της Νάξου και δη της Απειράνθου) μπαίνουμε στη κουζίνα όπου η πρώτη εικόνα είναι μία κατσαρόλα. Τι θέλει τώρα η κατσαρόλα όταν μιλάμε για γλυκό με σοκολάτα;

Τι να σας πω; εγώ απλά θα το απολαύσω… Μιλάμε πάντως για σοκολατόπιτα εάν δεν κάνω λάθος μόνο που έχει πολύ αγάπη και άρωμα Απειράνθου. Εντάξει έχει και λίγο φούρνο, ή μήπως όχι. Βοηθός στη κουζίνα ο μικρός μας φίλος, ο Γαλάνης και βέβαια στη φωτογραφία ο Γιάννης Κατεινάς. 

Τι θα χρειαστούμε για το Βραστό κέικ Σοκολάτας 

# 350 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

# 1 κουτί γάλα Νουνού αδιάλυτο (συμπυκνωμένο)

# 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος

# 125 γραμμάρια κουβερτούρα

# 2 σφηνάκια ψημένη ρακή με κανέλλα ή κονιάκ

# 6 κ.σ. κακάο ή (αν το θέλουμε μόκα 4 κ.σ. κακάο και 2 κ.σ. εσπρέσο σκόνη)

# 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

# 270 γραμμάρια φαρινάπ

Άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα.

Πώς θα το φτιάξουμε:

Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.  Μόλις αρχίσει να λιώνει, ρίχνουμε μέσα το γάλα Νουνού, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα .

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τη ρακή, το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο.

Μόλις ενσωματωθούν και χοχλάσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Περιμένουμε 10 λεπτά, ανακατεύουμε τώρα με φουέ, στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά που είναι πολύ καλά χτυπημένα.

Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και τα ενσωματώνουμε απαλά με μαρίζ.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς σε χαμηλή σκάλα ή, το βάζουμε στο κάδο της χύτρας για δύο περίπου ώρες στον ατμό και το μάτι της κουζίνας σε μεσαία θερμοκρασία.

Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα μετά από 15 λεπτά.  Σερβίρουμε με άχνη η παγωτό βανίλια

Καλή μας όρεξη…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δημοτική Αστυνομία: Περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερες και οι αρμοδιότητες

Νέα δεδομένα έρχονται για την Δημοτική Αστυνομία. Προσλήψεις από Δεκέμβριο έως αρχές του νέου έτους

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Μαθητές από την Κίμωλο, απέκτησαν …φωνή (video)

Μαθητές από Φαρκαδόνα, Κομοτηνή και Κίμωλο «αποκτούν φωνή» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Μια πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σάκη Αρναούτογλου

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον αισθητικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη (video)

Αύριο Σάββατο (16/11) θα βρίσκεται στη Νάξο και δη στο Naxos Medical ο αισθητικός χειρουργός Νικόλαος Μουστάκης (video)

ΠΝΑΙ: Επιδείνωση καιρού, έρχονται καταιγίδες..

Επιδείνωση καιρού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οδηγίες Προστασίας για τους πολίτες

Διαχείριση Νερού: Τι είναι η ΤΕΥΑ που αναλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο στις Κυκλάδες

Οι μικροί οργανισμοί δεν έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης έργων υποδομής ούτε μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ.

ΕΣΗΕΑ – Απεργία: Χωρίς ενημέρωση την 19η Νοεμβρίου

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Blue Star Ferries – Απεργία: Αλλαγές στα δρομολόγια, τι ώρα αναχωρούν Blue Star Paros και Αρτεμις

Τα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries όπως διαμορφώνονται με βάση την απεργία της 20ης Νοεμβρίου

Global DMC Partners: Η Μήλος ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς στο κόσμο

Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για συνέδρια, εκδηλώσεις και ταξίδια κινήτρων

Φιλ. Φόρτωμας: Γιατί ο Σκοπελίτης έφτασε στη …βουλή;

Στη Βουλή από τον Φ. Φόρτωμα τα δρομολόγια του Σκοπελίτη για Δονούσα

Λειψυδρία: Τι συμβαίνει στα νησιά των Κυκλάδων; πως αντιμετωπίζεται;

Λειψυδρία στην Ελλάδα: Προκλήσεις, επιπτώσεις και λύσεις

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Κώστας Τέο: Ενιωσε αδιαθεσία, δεν πρόλαβε, η καρδιά του τον πρόδωσε στα 44 του χρόνια

Πέθανε ο αθλητικογράφος Κώστας Τέο - Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ

Επιτέλους βροχή…. “Πρωτοβρόχια” στις Κυκλάδες αλλά με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Μετά από σχεδόν επτά μήνες είχαμε την πρώτη βροχή στις Κυκλάδες - Σε Φολέγανδρο και Ιο το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης

Νάξος: Ξημέρωμα μετά την βροχή στην Κωμιακή ή μήπως όχι;

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.. Ξημέρωμα μετά τη βροχή στη Κωμιακή της Νάξου

JYSK: Ερχεται Κυκλάδες, σε ποιο νησί ανοίγει κατάστημα;

Συνεχίζει τη στρατηγική των μικρών καταστημάτων τύπου «σούπερ μάρκετ» - Τι είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της JYSK στην Ελλάδα, κ. Κώστας Δημόπουλος.

Blue Star Ferries – Απεργία: Αλλαγές στα δρομολόγια, τι ώρα αναχωρούν Blue Star Paros και Αρτεμις

Τα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries όπως διαμορφώνονται με βάση την απεργία της 20ης Νοεμβρίου

Νάξος – Πετράκης: Αγάπησε το κρασί, δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο

Ο Μανώλης Πετράκης - πρώτης γενιάς οινοποιός - αγάπησε το κρασί και δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο στη Νάξο ..