Κριθαράκι έχουμε στο ντουλάπι …πολέμου; Φέτα υπάρχει στο ψυγείο; Ε τότε μπορούμε να φτιάξουμε κάτι απλό και γρήγορο. Με την βοήθεια του “Γαστρονόμου” έχουμε μπροστά μας: Κριθαράκι, ντομάτα, φέτα, και λίγο βασιλικό από τη γλάστρα για το άρωμα. Οπότε; Λίγη φαντασία και το αποτέλεσμα; γευστικότατο.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
- λίγα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μα- λακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 700 ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.