Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΛονδίνο - WTM: Η Νάξος αναδείχθηκε ο καλύτερος βιώσιμος προορισμός

Λονδίνο – WTM: Η Νάξος αναδείχθηκε ο καλύτερος βιώσιμος προορισμός

|

Λονδίνο 2024. Νοέμβριος και η έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα τουριστική σεζόν (βλ 2025) βρίσκει τη Νάξο με ένα βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια.

Διεθνής Εκθεση Τουρισμού, World Travel Market (WTM) και οι Βαγγέλης Κατσαράς – Αντώνης Πιτταράς καλούνται στο βάθρο των νικητών για να παραλάβουν το βραβείο του «Καλύτερου Βιώσιμου Προορισμού» (Best Sustainable Destination) από το “Greek Travel Awards”..

Η επιλογή της Νάξου έγινε μέσω μιας προσεκτικής διαδικασίας αξιολόγησης από τον ΕΟΤ, με προηγούμενες στοχευμένες πρωτοβουλίες και ένα επιτυχημένο ταξίδι εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

Οι Βαγγέλης Κατσαράς (Αντιδήμαρχος Τουρισμού) και Αντώνης Πιτταράς (Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής) βρέθηκαν στο Λονδίνο από τη περασμένη Τετάρτη με σκοπό να εκπροσωπήσουν το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Βαγγέλης Κατσαράς μέσω της προσωπικής του σελίδας αναφέρει: “Σπουδαία διεθνή διάκριση απέσπασε η Νάξος μας στα φετινά Greek Travel Awards που απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, μετά το τέλος της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM 2024!

Η Νάξος αναδείχθηκε σε κορυφαίο βιώσιμο προορισμό μέσα από συγκεκριμένη ποιοτική διαδικασία αξιολόγησης, ψηφοφορίας και επιλογής που επιμελείται ο ΕΟΤ.

Στην κατεύθυνση αυτή προηγήθηκαν στοχευμένες πρωτοβουλίες μας καθώς και ένα επιτυχημένο ταξίδι εξοικείωσης εξειδικευμένων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που υλοποιήσαμε πρόσφατα σε συνεργασία με το δραστήριο Γραφείο ΕΟΤ Μ.Βρετανίας και την αεικίνητη διευθύντρια του Ελένη Σκαρβέλη.

Οι κόποι μας αποφέρουν καρπούς και αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας!”


Από τη πλευρά του ο Αντώνης Πιτταράς θα δηλώσει μέσω της ιστοσελίδας μας “Η διεθνής έκθεση είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως. Πραγματοποιήσαμε διαδοχικά ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες και οργανισμούς από όλο τον κόσμο με τη Νάξο να αποτελεί έναν ιδιαίτερα αγαπημένο προορισμό…

Οφείλουμε να αναδείξουμε το διαμάντι που έχουμε στα χέρια μας.. Η βράβευση ως βιώσιμου προορισμού ανεβάζει το πήχη και τις προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια”

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η διεθνής έκθεση Τουρισμού (WTM) προσελκύει πάνω από 40.000 επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ η φετινή έκθεση καταγράφει τη μεγαλύτερη παρουσία εκθετών στην ιστορία της, σημειώνοντας αύξηση 7% στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 4.000 εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών οργανισμών, ξενοδοχείων, υπηρεσιών μεταφοράς, τεχνολογικών εταιρειών και άλλων σχετικών με τον τουρισμό κλάδων, με εκτιμήσεις ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπογραφούν επιχειρηματικές συμφωνίες αξίας άνω των 2,2 δισ. Λιρών Αγγλίας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

2ο Αμοργιανό Φεστιβάλ: «Αμοργός και Τρίπολη συναντιούνται στη μνήμη και στον πολιτισμό»

Αμοργός και Τρίπολη ενώνουν πολιτισμό, ιστορική μνήμη και παραδοσιακή τέχνη σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων από 7 έως 9 Ιουνίου

Μαθαίνουμε να σώζουμε ζωές: Σεμινάρια ναυαγοσωστικής για μαθητές στην Πάρο

Δράση εθελοντικής εκπαίδευσης από τον Δήμο Πάρου και την Uni–Pharma στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ασφάλεια στο Νερό»

Σε Σίφνο και Φολέγανδρο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Και στα δύο νησιά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και τις τοπικές αρχές και να συμμετέχει σε εορτασμούς και εκδηλώσεις.

«Φίλεμα 2025»: Η Αντίπαρος γιορτάζει γεύσεις, παράδοση και φιλοξενία

Το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού προσκαλεί επιχειρήσεις και επισκέπτες στο Κάστρο το Σάββατο 7 Ιουνίου

Η Σαντορίνη λέει «όχι» στα πλαστικά!

Το Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και η Lidl Ελλάς ενώνουν δυνάμεις για καθαρισμούς ακτών και βυθού στο νησί

Νάξος – Καστράκι: Στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με τον “The Guardian”

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας ενθουσιάζονται με το Καστράκι και τη λευκή του άμμο – Διεθνείς διακρίσεις για τη Νάξο ως βιώσιμο προορισμό

Δωδεκάνησα – Ρόδος: Ισχυρός Σεισμός 5.8 R τα ξημερώματα

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο Λέκκας

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Βρούτσης: “Θα περιμένω Αγγελόπουλους – Γιαννακόπουλο στο γραφείο μου έως τις 3 το μεσημέρι”

Βρούτσης για τη συνάντηση με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Θα τους περιμένω ως τις 15:00, αν δεν έρθουν θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Αθλητικά έργα στη Νάξο: Σε τροχιά υλοποίησης αναβαθμίσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Πολυκρέτης παρουσιάζει τις παρεμβάσεις για ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές που αναβαθμίζουν την αθλητική ζωή του νησιού

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο