Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΟμάδα Αιγαίου: Επίσκεψη στη Κάσο, μεταφορά τεχνολογίας

Ομάδα Αιγαίου: Επίσκεψη στη Κάσο, μεταφορά τεχνολογίας

|

Μία νέα συνεργασία για να γίνει η τεχνολογία όχημα για μία Καλύτερη Ζωή στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους

Η Κωτσόβολος ενώνει τις δυνάμεις της με την Ομάδα Αιγαίου και ως Επίσημος Δωρητής  και Υποστηρικτής συσκευών τεχνολογίας του έργου της Ομάδας, καλύπτει κάθε ανάγκη των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών και κυρίως των μαθητών και καθηγητών των σχολείων, σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, από τα νηπιαγωγεία έως τα λύκεια.

Η νέα αυτή συνεργασία έχει ως στόχο να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες των κατοίκων και τη φροντίδα των παιδιών στο χώρο της εκπαίδευσης, κάνοντας παράλληλα REACT για έναν Καλύτερο Κόσμο.

Η πρώτη κοινή δράση της Κωτσόβολος και της Ομάδας Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στην Κάσο, κατά τη διάρκεια της Χειμερινής Αποστολής της Ομάδας από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, όπου η Κωτσόβολος προσέφερε εξοπλισμό τεχνολογίας στα σχολεία όλων των βαθμίδων του νησιού, υποστηρίζοντας πάνω από 100 μαθητές. Η δράση όμως δεν σταματά εκεί, αφού και το νέο έτος ακόμη περισσότερες συσκευές τεχνολογίας θα φθάσουν σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου μέσω του 31ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κωτσόβολος με την Ομάδα Αιγαίου.

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας σε αμιγώς εθελοντική βάση, ιατρικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καθώς και πολλαπλά έργα αναβάθμισης υποδομών.

Η  Ντενίζ Τσιμή, Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου ανέφερε: «Η Ομάδα Αιγαίου έχει πάντοτε το βλέμμα της στραμμένο στους νέους και στις ανάγκες των σχολείων. Η νέα συνεργασία της ΟΑ με την Κωτσόβολος μας δίνει μεγάλη χαρά, μαζί πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά πάντοτε με στόχο τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων στα μικρά και ακριτικά μας νησιά, γιατί το αξίζουν! Κρατούν τους τόπους ζωντανούς! Είμαστε ευγνώμονες στην Κωτσόβολος για το υψηλότατο αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας που επιδεικνύει, ευχόμαστε στην εδραίωση μιας μακρόχρονης συνεργασίας προς όφελος των νησιωτών μας!»

Ο Κώστας Σταματάκης, Chief Marketing Officer της Κωτσόβολος δήλωσε σχετικά:

«Στην Κωτσόβολος δουλεύουμε εντατικά, με στόχο η τεχνολογία να φθάνει παντού, ακόμη και σε μέρη που δεν έχουμε παρουσία μέσω του δικτύου μας. Και αυτήν την προσπάθεια έρχεται να ενισχύσει η συνεργασία μας με την Ομάδα Αιγαίου, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε την τεχνολογία μέχρι τα μικρά και ακριτικά νησιά της Ελλάδας και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες, προσφέροντας συσκευές τεχνολογίας και τεχνολογικές λύσεις που θα κάνουν τη Ζωή των κατοίκων Καλύτερη. Πρόκειται για μια συνεργασία που μας κάνει «να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας», καθώς το πρώτο ταξίδι των συσκευών μας στην Κάσο είναι μόνο η αρχή στο μεγάλο ταξίδι που σχεδιάζουμε με την Ομάδα Αιγαίου, δρώντας ΜΑΖΙ για έναν Καλύτερο Κόσμο».

Η Κωτσόβολος και η Ομάδα Αιγαίου ταξίδεψαν στην Κάσο τον φετινό Οκτώβριο με έναν στόχο: να φθάσουν την τεχνολογία παντού, χωρίς εμπόδια, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου. Γιατί η θάλασσα χωρίζει και η θάλασσα ενώνει, με την τεχνολογία να γίνεται το όχημα που θα προσφέρει μία Καλύτερη Ζωή στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Πηγή: newsit.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στην κορυφή σε Ελλάδα και Κύπρο το ΕΚΠΑ – Σαρώνει στις διεθνείς κατατάξεις

1ο Πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο, 216ο παγκοσμίως και με κορυφαίες επιδόσεις σε Ιατρική, Καρδιολογία και Δημόσια Υγεία – Διακρίσεις στις Times και US News Rankings 2025

ΑΑΔΕ: Δωρεάν app σαρώνει το Ψηφιακό Πελατολόγιο σε 20′

Τέλος στις πολύπλοκες διαδικασίες – Με ένα scan στην πινακίδα και το QR της απόδειξης, οι επαγγελματίες «ξεμπερδεύουν» χωρίς κόστος και καθυστερήσεις.

Ο Σωτήρης Μπιλλής στην Μύκονο, σημαντική ενίσχυση ενόψει της Stoiximan Basket League

Ο 28χρονος φόργουορντ με εμπειρία από Κολοσσό, Πανιώνιο και Καρδίτσα εντάσσεται στον Α.Ο. Μυκόνου για την παρθενική συμμετοχή του συλλόγου στην Α1 κατηγορία.

Η Σαντορίνη μαγεύει την Τουρκία, δημοσιογράφοι από Κωνσταντινούπολη εξυμνούν το νησί και τις γεύσεις του

Με φόντο την έναρξη της απευθείας σύνδεσης Κωνσταντινούπολης–Σαντορίνης, Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί και κατέγραψαν την απαράμιλλη ομορφιά του, τη γαστρονομία και τις υποδομές του.

ΕΛΛΑΣ Σύρου: Ανάβει το «πράσινο φως» για την ανακατασκευή του γηπέδου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για το γήπεδο της ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ – Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για ένα σύγχρονο αθλητικό στολίδι ενόψει της Super League 2.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donats, βρε donats» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.

Καλοκαίρι στη Νάξο του 1953, μνήμες χρωματισμένες με φως

Ένας πίνακας-ωδή στη νησιώτικη νοσταλγία. Ο ρέμπελος χρόνος, οι αριθμοί που περνούν, το λιμάνι, οι άνθρωποι, κι η Μυρτιδιώτισσα να στέκει αμετακίνητη, όπως η ίδια η ψυχή της Νάξου.

Η χωριάτικη σαλάτα δεν είναι συνταγή, είναι καλοκαίρι σε μια μπουκιά

Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της χωριάτικης: μια γευστική ωδή στις αναμνήσεις, στη γη, στο λάδι και στην απλότητα της μεσογειακής ζωής.

Ο.ΝΑ.Σ.: Όχι στη μεταφορά των Κούρων, ζητάμε διάλογο, όχι απομάκρυνση από τον φυσικό τους χώρο

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων αντιδρά στην απόφαση μεταφοράς των Κούρων Φλεριού και Φαραγγιού, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής τους στον τόπο που γεννήθηκαν και ανήκουν.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.