Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - Τυροκομείο Πιτταράς: Η αγάπη και η φροντίδα στα ζώα το...

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταράς: Η αγάπη και η φροντίδα στα ζώα το μυστικό επιτυχίας

|

«Να κάνουμε τον κόσμο μας πιο ποιοτικό και πιο νόστιμο. Να τον κάνουμε καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε από τους γονείς μας, για να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας και να τον πάνε παραπέρα και παραπάνω…»

Ποιος το αναφέρει και γιατί; Ο λόγος για τον Νικόλα Πιτταράς, τη ψυχή του Τυροκομείου Πιτταρά μιλώντας στο NaxosPress.gr για την πρόσφατη βράβευση των προϊόντων της επιχείρησής του στα 17α βραβεία Γαστρονόμος που έγιναν στην Σύρο…

Με γνώμονα τη σκληρή δουλειά, την αξία της γνησιότητας των προϊόντων και την αγάπη που προσφέρεται μέσα από αυτά, ο κ. Πιτταράς δηλώνει πως νοιώθει μεγάλο το βάρος της ευθύνης στις πλάτες του για τα πολύ περισσότερα που πρέπει η επιχείρηση να προσφέρει στο μέλλον σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τιμούν τα προϊόντα της Ναξιακής γης.

Νικόλας Πιτταράς: “Είναι μεγάλη η ευθύνη για τα περισσότερα που πρέπει να προσφέρουμε στο μέλλον” (video)

Η πορεία στο χρόνο 

H ιστορία της µεγαλύτερης µονάδας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που βρίσκεται σε νησί φτάνει πίσω µέχρι το 1970, όταν ο Μανώλης Πιτταράς αγόρασε µία µοσχίδα για να πίνουν τα παιδιά του γάλα.

Τα χρόνια πέρασαν, το κοπάδι µεγάλωσε και το 2009 δηµιουργήθηκε στις Μέλανες της Νάξου το Τυροκοµείο Πιτταρά, µια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί µε πλήρες αίσθηµα ευθύνης από την σπορά για την παραγωγή της ζωοτροφής µέχρι τη συγκοµιδή της, το τάϊσµα των ζώων αποκλειστικά από µη γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές, το άρµεγµα και τη µεταφορά του γάλακτος στο τυροκοµείο, δηµιουργώντας εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα, που παρασκευάζονται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, αποκλειστικά από την ιδιόκτητη κτηνοτροφική µονάδα.

Σηµειώνεται ότι στα οικογενειακά κτήµατα καλλιεργείται καλαµπόκι και χειµερινά σιτηρά, ένα µεγάλο µέρος από τις χορτονοµές που χρειάζεται η µονάδα. Την ίδια στιγµή στο τυροκοµείο η τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συνδυασµό µε τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, το άριστα καταρτισµένο επιστηµονικό προσωπικό και η προσήλωση στις παραδοσιακές µεθόδους εγγιώνται την ποιότητα των τελικών προϊόντων.

 

Προϊόντα 

Στην πολυβραβευµένη γκάµα τυριών του Τυροκοµείου Πιτταρά ανήκουν η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται µόνο από αγελαδινό γάλα και γεµίζει το στόµα µε βουτυρένια αρώµατα, η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά 12Μηνης Ωρίµανσης, µε γεύση και χαρακτήρα που θα ζήλευε η καλύτερη Παρµεζάνα, το Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12Μηνης Ωρίµανσης, προϊόν µε συνταγή που έρχεται από την προηγούµενη χιλιετία µε έντονη και πικάντικη γεύση, η Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, το Σκληρό Τυρί Σαγανάκι Πιτταρά (σκέτο και µε γεύσεις: Μπούκοβο, Σκόρδο, Βασιλικό, Ρίγανη, Πιπέρι, Θυµάρι), το Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά, ένα τυρί που φτιάχνεται από πάντα στις Κυκλάδες γνωστό ως Ξινοµυζήθρα, το Ξινότυρο Νάξου Πιτταρά και η Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά.

Στην κορυφή

Το 2024 το Τυροκοµείο Πιτταρά προσέθεσε στις πολλαπλές βραβεύσεις των προϊόντων του 12 αστέρια στα Superior Taste Awards 2024.

Νοn GMO και ευζωΐα ζώων

Η µονάδα Πιτταρά έχει λάβει Πιστοποίηση Non GMO από τον Οργανισµό Πιστοποίησης Cosmocert σύµφωνα µε το πρότυπο VLOG STANDARD. Επίσης είναι η πρώτη µονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα µε πιστοποιητικό καλής µεταχείρισης και ευζωίας των ζώων από τον οργανισµό Πιστοποίησης Cosmocert (Animal Welfare Certified).

Παράλληλα η επιχείρηση συµµετέχει στο δίκτυο της Aegean Cuisine για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12µηνης ωρίµανσης και Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου.Τα προϊόντα Πιτταρά βρίσκονται σε µεγάλες και µικρές αλυσίδες σούπερ µάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε delicatessen και επιλεγµένα σηµεία.

Με πληροφορίες από τη σελίδα tyrokomos.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβόλα μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία