Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση στην Σύρο, ο ΧΥΤΑ Σίφνου...

ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση στην Σύρο, ο ΧΥΤΑ Σίφνου το 13ο μέλος

|

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 στην Σύρο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε με 12 Θέματα Ημερήσιας Διάταξης υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Προέδρου του Φορέα Γιώργου Χατζημάρκου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν (χωρίς παρουσία ή εκπροσώπηση ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) ο, ο Δήμαρχος Σύρου Αθανασίου Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Μυκόνου Βερώνης Χρήστος συνοδεία του Αντιδημάρχου  Σαχά Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Καλύμνου Μαστροκούκος Ιωάννης, ο Εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου Μητσού Ιωάννης,  ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Κομηνέας Νικόλαος, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Δήμαρχος Λειψών Μάγγος Φώτης, ο Δήμαρχος Λέρου Κωττάκης Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Πάτμου Τσαμπαλάκης Νικήτας, η Δήμαρχος Κέας Βελισσαροπούλου Ειρήνη, η Δήμαρχος Σίφνου Ναδάλη Μαρία, ο Δήμαρχος Άνδρου Σουσούδης Θεοδόσης, ο Δήμαρχος Κιμώλου Βεντούρης Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Κύθνου Γαρδέρης Σταμάτιος, ο Δήμαρχος Μήλου Μικέλης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαχος Πάρου  Μαούνης Χριστόδουλος και ο Αντιδήμαρχος Τήνου Κορνάρος Ευάγγελος.

Στην Συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και μέλος ΔΣ Ευστρατίου Χρήστος, εκπροσωπώντας και τον Δήμο Χάλκης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και μέλος ΔΣ Λεονταρίτης Γεώργιος, η Νομική Σύμβουλος του ΦοΔΣΑ Βελιάδη Έλλη, ο Οικονομικός Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Κολάης Πανταζής, ο Γενικός Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Γαμβρούδης Χρήστος καθώς και ο  Μπολάκης Γιώργος,  Εξωτερικός Συνεργάτης του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Στην συνεδρίαση όπου παρέστησαν σε ποσοστό 87,69% εκπρόσωποι των Δήμων, συζητήθηκαν σε συναινετικό κλίμα και ψηφίστηκαν ομόφωνα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως η έγκριση του Απολογισμού Τιμολογιακής Πολιτικής έτους 2023 και η επικαιροποίηση της Τιμολογιακής Πολιτικής-Εισφορών μελών ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε με μείωση των ετήσιων εισφορών κατά 1.265.300,20 € καθώς και η επικαιροποίηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024.

Παράλληλα εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα, το κόστος Διαχείρισης, η Τιμολογιακή πολιτική-Εισφορές  και ο Προϋπολογισμός έτους 2025.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2025 αποτελείται από 112 έργα-δράσεις, με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 220 εκ. €.

Αντίστοιχα οι Εισφορές των μελών του ΦΟΔΣΑ για το έτος 2025 προσεγγίζουν τα 22 εκ € με το 40% αυτών να αποτελεί το Τέλος Ταφής το οποίο εκ της νομοθεσίας μέσω του ΦΟΔΣΑ αποδίδεται υποχρεωτικά στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης υπεγράφη το Σχετικό Πρωτόκολλο Παράδοσης του ΧΥΤΑ Σίφνου από τον Δήμο Σίφνου στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Ο ΧΥΤΑ Σίφνου αποτελεί τον δέκατο τρίτο ΧΥΤΑ που παραλαμβάνει προς χρήση ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

E-Kouros: Διατίθενται 21,63 εκατ. σε ερασιτεχνικά σωματεία, με κριτήριο και την αυξημένη νησιωτικότητα (πίνακας)

Η αναλυτική κατανομή των 31,724 εκατ. ευρώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για το 2025, που ήδη καταβάλλονται από τον μόνιμο ετήσιο μηχανισμό χρηματοδότησής του, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

Νάξος – Φιλώτι: Η παλιά εμπορική γειτονιά του “Φασολά”

Ανεξερεύνητοι Τόποι: Η παλιά εμπορική γειτονιά του «Φασολά» στο Φιλότι Νάξου - Μια συνοικία που μοιάζει με ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο πολιτιστικούς θησαυρούς.

Νάξος – ΑΠΑΣ Νάξου: Θέλει το … τρίποντο στη μάχη παραμονής με το Παγκράτι

ΑΠΑΣ Νάξου και το απόγευμα του Σαββάτου (29/03, 18:00) θα διεκδικήσει τη παραμονή του στη κατηγορία με νίκη κόντρα στο ιστορικό Παγκράτι

Απείρανθος: Τζώρτζια και Μανώλης στη σκιά ενός τράφου, η ιστορία μας φωτογραφίας

Ο Μιχάλης Φραγκίσκος γράφει για την υπέροχη φωτογραφία του Μανώλη Μπαρδάνη που αποθανατίζει σε στιγμή ηρεμίας Μανώλη Γλέζο και Τζώρτζια Αργυροπούλου

Πρόταση Ημέρας: Κέικ μόκα καρότο διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Σάββατο και ημέρα γιορτής... Οπότε με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη έχουμε "κέικ μόκα - καρότο" και είναι νηστήσιμο

Σαντορίνη – Δήμος: Η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού .. φέρνει DMMO

Σημαντική συνεργασία Δήμου Θήρας και Υπουργείου Τουρισμού για την Ίδρυση Οργανισμού Προώθησης Προορισμού

Ελλάδα – Playouts: Προβάδισμα νίκης για Καλλιθέα στο 2.27

Στοίχημα - Μένουμε Ελλάδα και 1η αγωνιστική των play outs με τη μάχη Καλλιθέας - Βόλου και προβάδισμα της οικοδέσποινας

Ψυχοθεραπευτής: Μια δουλειά που απαιτεί σιωπή, ενσυναίσθηση και βαθιά πίστη στον άνθρωπο

Όταν οι ψυχοθεραπευτές μάς βάζουν στο δικό τους “δωμάτιο” — εκεί όπου ο κόσμος ζυγίζεται με λέξεις και σιωπές, ο κόσμος αλλάζει. Δεν θα το κάνουν ποτέ.

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας και ακόμη 48 ώρες υπομονής

Με ανάρτησή του το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel στη Νάξο ενημερώνει ότι η επιστροφή του "Express Skopelitis" θα παραταθεί για μερικές ημέρες ακόμη (video)

Νάξος: Το “παγωμένο” λιμενικό έργο της χερσαίας ζώνης θα .. ξεπαγώσει; και πότε;

Μυρτιδιώτισσα - Χερσαία Ζώνη: "Θέλει να τα μαζέψει και να φύγει" ο εργολάβος - Αποφασισμένο και ανυποχώρητο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που δεν το "αφήνει" το έργο…

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά