Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣύρος - Γ. Βρούτσης: "Σχεδιάζουμε κάτι καλό για την Αρχόντισσα των Κυκλάδων"...

Σύρος – Γ. Βρούτσης: “Σχεδιάζουμε κάτι καλό για την Αρχόντισσα των Κυκλάδων” (video)

|

Ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στην Σύρο το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στο ταξίδι τον συνόδεψε η έξι φορές Olympian στη σκοποβολή Άγη Κασούμη και η χάλκινη Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία (Παρίσι 2024) Μιλένα Κοντού.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε διαδοχικά τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Σύρου, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και του Δημοτικού Γήπεδου Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αθλητές, προπονητές και μέλη των διοικήσεων των αθλητικών σωματείων Σύρου.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Σύρου

Αμέσως μετά την άφιξη του στην Σύρο, ο Γιάννης Βρούτσης μετέβη στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Σύρου στο Βήσσα. Εκεί τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Βασάλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο Γιάννης Βρούτσης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού ομίλου, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να κάνει και εκείνος με την σειρά του Σκοποβολή, δείχνοντας μάλιστα να γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα. Στο πλευρό του η Άγη Κασούμη (έχει συμμετάσχει σε 6 ολυμπιακούς αγώνες) και Μιλένα Κοντού (Χάλκινη Ολυμπιονίκης στην Κωπηλασία το 2024).

Κοσμοσυρροή στα γραφεία του Ν.Ο Σύρου

Λίγο μετά τις 13.00 την Κυριακή (27/10), ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στα Γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στην Ερμούπολη. Εκεί τον περίμενε ο πρόεδρος του ΝΟΣ Θοδωρής Δούνιας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, ο Δημήτρης Γρυπάρης (εκπρόσωπος του Αίαντα Σύρου στην κολύμβηση), αλλά και η διοίκηση της ομάδας Βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου, με τους Δώρα Καρτάνου (πρόεδρο), Γιώργο Αλτουβά και Μάνο Σκοπελίτη να δίνουν το «παρών». Ο Γιάννης Βρούσης, μίλησε για όλες τις βελτιωτικές κινήσεις που έχει κάνει η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια καταπολέμησης της βίας, ενώ παράλληλα προέτρεψε τους γονείς να στρέψουν τα παιδιά στον αθλητισμό. Παρών στην συνάντηση ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Σύρου Κώστας Γαβιώτης, ο Λιμενάρχης Παναγιώτης Καραμήτσας, ενώ το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Κοσμάς και ο Αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Νίκος Σκευοφύλαξ.

«Σχεδιάζουμε κάτι σημαντικό για τη Σύρο»

«Γνώστης» των κακών αθλητικών εγκαταστάσεων της Σύρου ήταν ο Γιάννης Βρούτσης, με τον ίδιο να τονίζει πως σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων θα γίνουν σημαντικές κινήσεις. «Σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων σχεδιάζουμε να κάνουμε αρκετά πράγματα και παρεμβάσεις. Δεν μιλάω ποτέ αν δεν είναι μια διαδικασία ολοκληρωμένη και πάνω απ όλα συγκεκριμένη. Σχεδιάζουμε κάτι σημαντικό για την Σύρο. Από την ημέρα που θα ανακοινωθεί, σε δυο χρόνια θα είναι έτοιμο. Η ανακοίνωση θα γίνει μαζί με τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης, αφού πρώτα προηγηθεί η μελέτη και οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες. Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο αν δεν υπάρχει κάτι οριστικό».

Ρένος Φρέρης: «Να γίνει ένα στάδιο στην Σύρο»

Μετά το Ν.Ο Σύρου, ο Γιάννης Βρούτσης συνοδευόμενος πάντα από τις Μιλένα Κοντού και Άγη Κασούμη, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Ρένος Φρέρης, παράγοντες ομάδων και προπονητές.

«Ευχαριστούμε τον υπουργό για τις ενέργειες που έκανε σε όλα τα γήπεδα με την ενεργειακή αναβάθμιση και να τον ενημερώσω πως σε λίγες εβδομάδες θα γίνει και η σύνδεση με το δίκτυο, καθώς η γραφειοκρατεία μας άφησε λίγο πίσω. Ένα άλλο κομμάτι που θέλω να τονίσω, είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε να γίνει επιτέλους ένα στάδιο στην Σύρο. Είμαστε οι μοναδικοί που δεν έχουμε ένα στάδιο. Κάναμε έργα χρήσιμα σε γειτονιές και σε χωριά, αλλά δεν κοιτάξαμε να κάνουμε ένα στάδιο. Έχουμε ομάδα ποδοσφαίρου που μπορεί να ανέβει και στην Superleague 2 και θα κοντέψει να παίζει σε Αθήνα και Λάρισα που δεν θα έχει γήπεδο. Θα κοιτάξουμε με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών αν βρούμε το χώρο και πιστεύω τα χρήματα θα τα βρείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ στον Γιάννη Βρούτση.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και το τι ακριβώς σχεδιάζει, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε:

«Δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου αθλητισμού να χτίζει γήπεδα και στάδια. Υπάρχει η Δημοτική και Περιφερειακή ευθύνη. Κατεξοχήν το υπουργείο αθλητισμού στηρίζει τα μεγάλα αθλητικά κέντρα. Παρόλα αυτά, έχουμε δρομολογήσει με πόρους που μαζεύτηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, έργα στις Κυκλάδες. Είναι όλα τα νησιά που αξίζουν να πάρουν από κάτι. Αλλά δεν είναι τα πάντα σε όλους. Εδώ στην Σύρο, συντονίζουμε με τον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος μου έχει ζητήσει κάτι συγκεκριμένο και αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη. Περιμένω την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τότε εδώ θα έρθω μαζί με τον Δήμαρχο και τους αθλητικούς φορείς του νησιού για να το ανακοινώσουμε. Από την πλευρά την δική μου η διαδικασία είναι δρομολογημένη. Περιμένω την διαδικασία από τον Δήμο. Όσο πιο γρήγορα ακολουθήσει ο Δήμος αυτή την διαδικασία τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε».

Με πληροφορίες από τη σελίδα sportcyclades.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ψέριμος: Παρέλαση στην αμμουδιά από τέσσερις μαθητές (!!!)

Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου με τέσσερις μαθητές και προσκόπους στην αμμουδιά (video)

Σύρος – Κατ. Μονογυιού: Παρουσία στην “Αρχόντισσα των Κυκλάδων”, παρούσα στην παρέλαση

Η Κατερίνα Μονογυιού, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στην "Αρχόντισσα των Κυκλάδων", τη Σύρο

Ηρακλειά – 28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με 8 (συνολικά) μαθητές (video)

Παρέλαση στην Ηρακλειά... Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης (Αγράντης) Γαβαλάς (video)

Ακτοπλοϊα – Σεπτέμβριος: Σαντορίνη και Μύκονος έκλεψαν την παράσταση (στατιστικά)

Ο Σεπτέμβριος αποδείχτηκε ιδιαίτερα .. καυτός για τα νησιά των Κυκλάδων

Σαντορίνη: Τι κάνει ένα πομπότ – τορπίλη στον βυθό;

Είκοσι επιστήμονες από 5 ευρωπαϊκές χώρες και από την Αμερική συμμετέχουν στο πρόγραμμα που αναμένεται να φέρει στο φως στοιχεία για το τι συμβαίνει στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο στη Σαντορίνη

Σύρος – Καθολική Εκκλησία: Ερχεται ανακριτής από το Βατικανό (video)

Η πρώτη αντίδραση των εμπλεκόμενων ιερεών στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης

Σαντορίνη: “Προ των πυλών” το νέο λιμάνι στον Μονόλιθο

Οι εξελίξεις στις υποδομές της Σαντορίνης - Τι αναφέρουν οι Νίκος Ζώρζος (Δήμαρχος) και Αντώνης Παγώνης (Ξενοδόχοι)

Νάξος: Τροχαίο με πρωταγωνιστή 23χρονο, διακομιδές σε Αθήνα και Σύρο

Δύο διακομιδές από Νάξο προς Σύρο και Αθήνα χθες Κυριακή 27 Οκτωβρίου

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Συντριβή στο Αιγάλεω και “έρχεται” το Παλαιό Φάληρο

National League 1: Ηττα από το Αιγάλεω (98-76) για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia με πρωταγωνιστή έναν πρώην .,.. Ναξιώτη - Ερχεται το ντέρμπι με το Παλαιό Φάληρο (1-3 νίκες)

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με τριάδα παικτών για φίλημα επικράτησε του Πορφύρα και έκανε το 3χ3 νίκες

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε του Πορφύρα 90-82 και έφτασε τις 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον 3ο όμιλο της National League 2

Blue Star Ferries: Διαμόρφωση δρομολογίων, βράδυ Παρασκευής η αναχώρηση του “Paros” για Παροναξία

Δείτε ποιες είναι οι νέες αλλαγές της Blue Star Ferries λόγω της παράτασης στην απεργία της ΠΝΟ για δύο ακόμη ημέρες

ΠΝΟ: Απεργία τέλος, το μεσημέρι αναμένεται να αναχωρήσουν κανονικά τα πλοία

Σε αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών αναμένεται να προχωρήσει η ΠΝΟ μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους ακτοπλόους για αυξήσεις μισθών κατά 7% στη διετία

Νάξος – Καθολική Αρχιεπισκοπή: Αλλαγή εφημέριου σε Νάξο και Πάρο, ποιος πήρε τη θέση του πατέρα Γεώργιου

Εφημέριος σε Πάρο – Νάξο ο π. Ιωάννης Σκλάβος - Που βρίσκεται ο πατέρας Γεώργιος Παλαμάρης

ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχή της Νάξου

Που και πότε θα γίνει αύριο (23/10) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

ΠΝΟ – Απεργία: Η αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κρίνει το ..τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η πορεία της απεργίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ προκειμένου να πάρει τις τελικές της αποφάσεις, εν όψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Seajets: Αλλαγές και ανεκτέλεστα δρομολόγια λόγω απεργίας

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της SeaJets με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Στις 6.30 το απόγευμα αναχωρεί το “Paros” και στις 3.30 το μεσημέρι το “Αρτεμις”

Η απεργία των πλοίων ολοκληρώνεται .. Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries

Νάξος: Στον … αέρα ο Σταυρός του καμπαναριού της Αγίας Παρασκευής

"Κρέμεται" ο Σταυρός στο καμπαναριό της Αγίας Παρασκευής στο Νιο Χωριό της Νάξου

Νάξος: Οι “Μυθοποιοί” επιστρέφουν μετά από πέντε χρόνια με τη παράσταση “Black Komenti”

Οι "Μυθοποιοί " και πάλι σε δράση... Με τη παράσταση "Black Komenti" ("Ολα στο Φως") για το διάστημα 27 - 30 Οκτωβρίου στο "Ιακ. Καμπανέλης"

Δονούσα: Φύτευση αλμυρικιών σε πέντε διαφορετικές παραλίες

Με την αρωγή του συλλόγου "Νήσος Αμοργός" ξεκινάει μία νέα εποχή για την Δονούσα