Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΓαστρονόμος - "17α Βραβεία Ποιότητας": βραβεύτηκαν Τυροκομείο Πιτταράς και Ματίνα Κουμερτά

Γαστρονόμος – “17α Βραβεία Ποιότητας”: βραβεύτηκαν Τυροκομείο Πιτταράς και Ματίνα Κουμερτά

|

Τιμή στους Κυκλαδίτες παραγωγούς. Τιμή στην Γαστρονομία…. Η Σύρος στο επίκεντρο βρέθηκε χθες, Κυριακή.  Τα 17α Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου», βράβευσαν τους καλύτερους Κυκλαδίτες παραγωγούς για το 2024 σε μία τελετή απονομής που φιλοξενήθηκε στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, το οποίο συμπληρώνει 160 χρόνια ζωής.

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-1
Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Φέτος, τα Βραβεία ήταν αφιερωμένα σε Κυκλαδίτες παραγωγούς. Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας των Κυκλάδων, που διάφορες συγκυρίες, έχουν περιορίσει την ενασχόληση με τη γη και την παραγωγή, τα Βραβεία του Γαστρονόμου «φώτισαν» τις εξαιρέσεις. Τους ανθρώπους που επιμένουν να παλεύουν με τη γη και με τα ζώα, να παράγουν τυριά και παραδοσιακά αλλαντικά, να καλλιεργούν ντόπιες ποικιλίες και με πείσμα να περιφρουρούν τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής.

Η Νάξος είχε τη τιμητική της.. Δύο πρόσωπα που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και την ποιότητα των προϊοντών τους. Η Ματίνα Κουμερτά ως εκπρόσωπος της παραδοσιακής Κουζίνας, στέλνει το δικό της μήνυμα από τη Κόρωνο και ο Νίκος Πιτταράς μέσα από το Τυροκομείο Πιτταράς προσφέρει τις καλύτερες επιλογές στους λάτρεις των τυροκομικών προϊόντων… Βέβαια, τιμήθηκε και η Αμοργός μέσα από το σωματείο “Χοζοβιώτισσα” που έχει προσφέρει σημαντικά τα τελευταία χρόνια μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις..

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-2
Το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης σχεδίασε το φετινό βραβείο. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Αυτή είναι η λίστα με όσους τιμήθηκαν στα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» στις Κυκλάδες για το 2024:

Τυροκομείο Μυκόνου – Κουκάς

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-3
Το βραβείο παρέλαβε ο στενός συνεργάτης του κ. Κουκά, Βασίλης Βαθρακοκοίλης. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Δύο ήταν τα τυροκομεία που ξεχώρισε και βράβευσε φέτος ο «Γαστρονόμος» έπειτα από τυφλή γευστική δοκιμή: το ένα βρίσκεται στο νησί των ανέμων και πρόκειται για το Τυροκομείο Μυκόνου – Κουκάς. Εκεί παράγουν την «μυζήθρα», όπως λέγανε την κοπανιστή οι παλιοί Μυκονιάτες, αλλά και την παραδοσιακή μυκονιάτικη τυροβολιά, το ξινότυρο, όλα με δικό τους γάλα, ολόφρεσκο, από τη φάρμα με τις αγελάδες τους στην Άνω Μερά.

Τυριά Πιτταράς

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-14
Παρουσία των υιών του, ο Νικόλας Πιτταράς παραλαμβάνει το βραβείο  από τον Γιάννη Ρούσσο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το δεύτερο από τα τυροκομεία που ξεχώρισε και βράβευσε φέτος ο «Γαστρονόμος» έπειτα από τυφλή γευστική δοκιμή: το Τυροκομείο Πιτταράς στη Νάξο. Τα τυριά του, που τα βρίσκουμε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, διαθέτουν πιστοποιήσεις για καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων, και για χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών. Η σπεσιαλιτέ του, είναι η ΠΟΠ γραβιέρα Νάξου. Η 12μηνης ωρίμανσης είναι ένα σπάνιας πολυπλοκότητας τυρί, που ξεχώρισε στη γευσιγνωσία των ειδικών του Γαστρονόμου.

Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος που διασώζει την “παλιά Μύκονο”

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-4
Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος επί σκηνής. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Επίσης, από την Μύκονο ξεχωρίζει και το Τιμητικό Βραβείο που δόθηκε στον Δημήτρη Ρουσουνέλο, έναν παθιασμένο Μυκονιάτη που ερευνά διεξοδικά τα γαστρονομικά έθιμα του νησιού του και των Κυκλάδων και με τα βιβλία του, τις ημερίδες που διοργανώνει και τη συνολική δράση του παλεύει να διασώσει τη φυσιογνωμία της παλιάς Μυκόνου. Πρόσφατα, για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού, ερεύνησε διεξοδικά την κυκλαδίτικη τυροκομία και συνέγραψε το σχετικό δελτίο για την εγγραφή της στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και την ένταξή της στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Μάγειροι και παραγωγοί των Κυκλάδων, και όχι μόνο, τον έχουν ως δάσκαλο.

Κρασί Σιγάλας

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-5
Ο Πάρις Σιγάλας παραλαμβάνει το βραβείο του. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το ειδικό βραβείο για την προσφορά του στον χώρο του οίνου βραβεύτηκε ο Πάρις Σιγάλας από τη Σαντορίνη. Το Κτήμα Σιγάλα, το μικρό οινοποιείο ανάμεσα στα αμπέλια που ανοίγει το 1998, οδηγεί σε μια νέα εποχή το νησί και τα κρασιά του. Ο Πάρις Σιγάλας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης οινικής ιστορίας της Σαντορίνης.

Τοπικά προϊόντα από το Κτήμα Νομικός

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-6
Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Νομικός. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Η Σαντορίνη «έφυγε» με άλλο ένα βραβείο, αυτό της παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, το οποίο δόθηκε στο Κτήμα Νομικός που μεταξύ άλλων παράγει φάβα, φιστίκι και ντομάτα, με δικούς του, ντόπιους σπόρους και ελάχιστες παρεμβάσεις.

Οινοποιείο Μωραϊτη

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-7
Το βραβείο παρέλαβε ο Θοδωρής Μωραΐτης και τον συνόδευσαν οι δύο κόρες του. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το βραβείο παραγωγής οίνου δόθηκε στο Οινοποιείο Μωραΐτη από την Πάρο. Είναι το παλαιότερο οινοποιείο της Πάρου κι ένα από τα παλαιότερα της χώρας. Το ίδρυσε το 1910 στις ερημιές της Νάουσας ο προπάππους Μανώλης Μωραΐτης. Στις μέρες μας παράγει σύγχρονους οίνους από τις ίδιες ποικιλίες που καλλιεργούσε και ο προπάππους, και οι οποίες με τα χρόνια αναγνωρίστηκαν ως ΠΟΠ Πάρος, τα μοναδικά ΠΟΠ κρασιά στις Κυκλάδες εκτός Σαντορίνης.

Άγρια Αγκινάρα Ρουγγέρη

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-8
Ο Φαβιανός Ρουγγέρης παραλαμβάνει το βραβείο του από την Αντωνία Ζάρπα. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Από την Τήνο βραβεύτηκε ο Φαβιανός Ρουγγέρης, ένας επίμονος καλλιεργητής άγριας αγκινάρας που παλεύει με τη λειψυδρία και με τους κόπους του τροφοδοτεί όλο το νησί.

Αμυγδαλωτά Θεοδώρου

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-9
Το βραβείο παρέλαβαν ο Βασιλόδημος Θεοδώρου και η σύζυγός του Φλώρα Ατσόνιου. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το ζαχαροπλαστείο Θεοδώρου στη Σίφνο τιμήθηκε για τα εξαίσια παραδοσιακά αμυγδαλωτά του με το βραβείο «Εύη Βουτσινά», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε παραγωγούς ξεχωριστών τοπικών προϊόντων. Δεκάδες χιλιάδες αμυγδαλωτά έχουν πλάσει ο Βασιλόδημος Θεοδώρου και η ενενηντάχρονη μητέρα του, η κυρία Κατερίνα, στο εργαστήρι με τα θαλασσί πορτοπαράθυρα στον Αρτεμώνα.

Κεραμικά Λεμπέση

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-10
Το βραβείο παρέλαβε Γιάννης Λεμπέσης με τη συνεργάτιδά του επί τών και πρώην καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τενεσί. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Από τη Σίφνο βραβεύτηκαν, επίσης, οι κεραμίστες Νίκος και Γιάννης Λεμπέσης, με το βραβείο παραδοσιακής τέχνης. Ψηλά στον Αρτεμώνα βρίσκεται ένα από τα παλιότερα αγγειοπλαστεία της Σίφνου, που λειτουργεί πάνω από έναν αιώνα: του Νίκου Λεμπέση και του πατέρα του Γιάννη. Τέσσερις γενιές Λεμπέσηδων έχουν γράψει ιστορία στην παραδοσιακή σιφναίικη τέχνη της κεραμικής.

«Η Χοζοβιώτισσα»

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-11
Το βραβείο παρέλαβαν ο Μιχάλης Croessmann, πρόεδρος του συλλόγου, ο Μιχάλης Βεκρής, αντιπρόεδρος και ο Νικόλαος Ρούσος, μέλος από την Ελένη Σαββίδου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Lidl Ελλάς. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το βραβείο βιωσιμότητας δόθηκε στον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Αμοργού «Η Χοζοβιώτισσα», που εδώ και χρόνια παλεύει να προστατεύσει τις θάλασσες της Αμοργού. Οι επαγγελματίες αλιείς του νησιού έλαβαν μια τολμηρή πρωτοβουλία που θα εξασφαλίσει στο άμεσο μέλλον, ένα υγιές θαλάσσιο περιβάλλον με άφθονα ψάρια. Συγκεκριμένα, προτείνουν και παλεύουν να κλείσουν οι τρεις πιο πλούσιοι ψαρότοποι-μαιευτήρια της Αμοργού: ο Όρμος στα Κατάπολα και οι νησίδες Γραμβούσσα και Νικουριά. Ακόμα, σταματούν το ψάρεμα σε όλο το νησί για τους δύο μήνες τον χρόνο που αναπαράγονται τα ψάρια, αλλάζουν τα δίχτυα τους σε ανακυκλώσιμα και με ανοίγματα που δεν αιχμαλωτίζουν τον γόνο, και καθαρίζουν τις ακτές της Αμοργού από πλαστικά.

Παντοπωλείο Πρέκας της Ερμούπολης

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-12
Στον Κώστα Πρέκα το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το βραβείο καταστήματος απονεμήθηκε στο Παντοπωλείο Πρέκας της Ερμούπολης, μια αληθινή κιβωτό της κυκλαδίτικης παραγωγής. Δεν υπάρχει λιχουδιά συριανή που δεν θα βρεις στα ράφια του, από λουκούμια και κρασιά μέχρι λούζα, κοπανιστή και γλυκό μελιτζανάκι, ενώ πάνω από τα μισά προϊόντα του προέρχονται από τις Κυκλάδες. Τριάντα δύο χρόνια το μπακάλικο σηκώνει ψηλά τη σημαία της τοπικότητας. Είναι μια κιβωτός της κυκλαδίτικης παραγωγής.

Μέλι άγριας λεβάντας – Frygana Honey

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-13
O Νίκος Κοκολάκης στο βήμα. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το βραβείο παραγωγής μελιού δόθηκε στον μελισσοκόμο Νίκο Κοκολάκη από τη Σέριφο για το μέλι άγριας λεβάντας Frygana Honey. Αυτό το σπάνιο μέλι μάλιστα κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το καλοκαίρι στη Σέριφο κατέκαψε το ένα τρίτο του νησιού και μαζί του μεγάλο μέρος από τους μοναδικούς μελισσότοπους λεβάντας και θυμαριού.

Αλλαντικά Αφοί Τριδήμα 

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-15
Τα αδέρφια Κώστας, Σταύρος και Ανδρέας Τριδήμα παρέλαβαν το βραβείο τους. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Το βραβείο παραγωγής αλλαντικών μάς ταξίδεψε φέτος στην Άνδρο και στην οικογενειακή αλλαντοποιία Αφοί Τριδήμα, που παράγει λούζα και άλλα κυκλαδίτικα αλλαντικά χωρίς συντηρητικά. Μαστιχωτή υφή, γεύση μεστή, γλυκιά, με ένταση και βάθος, αλμυρούτσικη, με ελάχιστο λίπος.

Οι 5 κυκλαδίτισσες μαγείρισσες 

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-16
Οι πέντε μαγείρισσες των Κυκλάδων κρατάνε με υπερηφάνεια το βραβείο τους. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

 

Τέλος, ένα πολύ ξεχωριστό βραβείο δόθηκε φέτος για πρώτη φορά στη μνήμη του εστιάτορα Γιώργου Χατζηγιαννάκη, δημιουργού του εμβληματικού εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη. Πρώτος εκείνος έβαλε στα πιάτα του τη φάβα και τα ντοματάκια και μίλησε για την ανάγκη να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με την εστίαση. Στο όνομά του, ο Γαστρονόμος φέτος τίμησε πέντε Κυκλαδίτισσες μαγείρισσες που ακολουθούν τον ίδιο δρόμο και στις κατσαρόλες τους βρίσκει κανείς τα καλύτερα προϊόντα του τόπου τους. Είναι η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου από την Ανάφη, η Ρηνιώ Δεκαβάλλα από τη Φολέγανδρο, η Μαρία Αναγνωστοπούλου-Κατσουνά από την Πάρο, η Ευαγγελία Ρούσσου από την Αμοργό και η Ματίνα Κουμερτά από τη Νάξο. Στο πρόσωπο των γυναικών αυτών τιμούνται όλες τις ταβερνιάρισσες και τις μαγείρισσες που κράτησαν και κρατάνε ταβέρνες και καφενέδες, που δουλεύουν μερόνυχτα τηγάνια, κατσαρόλες, σχάρες, που έχουν καθαρίσει τόνους ψάρια, πατάτες, κολοκύθια, που έχουν ανοίξει χιλιάδες φύλλα για πίτες. Να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλες αυτές τις αφανείς ηρωίδες της λαϊκής μαγειρικής μας. Η ελληνική γαστρονομία, οι σύγχρονοι σεφ και εστιάτορες, οι παραγωγοί, οι Κυκλάδες, τους οφείλουν πολλά

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, που μας τίμησε με την παρουσία του. Ακόμα θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Σύρου –  Ερμούπολης, Αλέξανδρο Αθανασίου, στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, για την πολύτιμη βοήθειά της και τη φιλοξενία στο θέατρο Απόλλων, καθώς και στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Χρηστιάννα Πάπιτση.

Θερμές ευχαριστίες στο Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης που σχεδίασε το φετινό βραβείο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας για την ένθερμη υποστήριξή τους: Lidl Ελλάς, Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Επιμελητήριο Κυκλάδων, Aegean Cuisine, Hermoupolis Heritage, hoper, Nespresso Professional, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, AQUA Carpatica, Blue Star Ferries.

Τα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου ταξίδεψαν στη Σύρο και τίμησαν Κυκλαδίτες παραγωγούς-17

 

Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σύρου, στους εθελοντές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους υπόλοιπους εθελοντές για την πολύτιμη παρουσία και συνεισφορά τους.

Πηγή: Γαστρονόμος 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.