Δευτέρα, 5 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΦοίνικας Σύρου: Ηττα 3-0 σετ από τον ΟΦΗ και εκτός συνέχειας league...

Φοίνικας Σύρου: Ηττα 3-0 σετ από τον ΟΦΗ και εκτός συνέχειας league Cup “Νίκος Σαμαράς”

|

Ξεκίνημα με το …αριστερό για τον Φοίνικα Σύρου στην φετινή σεζόν για το βόλεϊ…  Ο Ο.Φ.Η. με υπεροχή σε σερβίς και επίθεση νίκησε τον Α.Ο. Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του League Cup “Νίκος Σαμαράς” όπου θα αντιμετωπίσει τον Άθλο Ορεστιάδας σε μονή αναμέτρηση και πάλι στην Κρήτη.

Η αξιόμαχη ομάδα του Φοίνικα, κόντραρε για δυο σετ τον ΟΦΗ, αλλά στο τρίτο, η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, με την ψυχολογία και τον κόσμο στο πλευρό της, πήρε σχετικά εύκολα το τρίτο, για την καθαρή νίκη του ΟΦΗ.

Στο πρώτο σετ, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 13-9 και 14-11, αλλά ο Φοίνικας με τον Ασπιώτη, εβαλε σε πρόβλημα τους γηπεδούχους.

Με κρίσιμους πόντους του Μιχαίλοβιτς, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 22-20 και έφτασε στο πρώτο σετ μπολ με 24-22, αλλά η φάση που έκρινε το σετ, έγινε στο 24-23.

Ο Μάκινεν κάρφωσε δυνατά, οι διαιτητές έδειξαν μπλοκ-άουτ, αλλά η απόφαση του Καλμαζίδη να ζητήσει VAR (το παιχνίδι έγινε με video check), τον δικαίωσε (για μπλοκ άουτ) και ο ΟΦΗ πήρε το σετ με 26-24.

Στο δεύτερο σετ, ο Φοίνικας ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 12-15 και 14-17, αλλά ο ΟΦΗ ισοφάρισε 18-18 και 20-20 με τον Μάκινεν και να περάσει και μπροστά με 23-21 ξανά με τον Φινλανδό ακραίο.

Η φάση που σήκωσε σκόνη στο σετ, έγινε στο 24-21, με τον Ασπιώτη να καρφώνει άουτ.

Ο προπονητής του Φοίνικα Νίκος Ζαλμάς, ζήτησε VAR, για φιλέ παίκτη του ΟΦΗ, αλλά αφού εξετάστηκε η φάση, οι διαιτητές είπαν ότι παίκτης του ΟΦΗ ακούμπησε το φιλέ, αφού ο πόντος είχε τελειώσει απο το χτύπημα του Ασπιώτη.

Για την φάση αυτή, διαμαρτυρήθηκε, ο προπονητής του Φοίνικα.

Με καλή ψυχολογία απο το 2-0, ο ΟΦΗ έκανε το καλύτερο του σετ (το τρίτο).

Προηγήθηκε με 14-11 και 20-14 με τρομερό καρφί του Φορμέλα, για να κλείσει εύκολα το σετ με 25-19.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγύρισαν με τους φιλάθλους, την πρώτη μεγάλη νίκη, της σεζόν.

Διαιτητές: Αγγελίδης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Πετροπούλου, Ξυδάκης, Γραμματεία: Παπαδάκη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-13, 21-19, 25-23

2ο σετ: 7-8, 13-16, 21-20, 25-22

3ο σετ: 8-5, 16-13, 21-15, 21-19

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-22, 25-19) σε 96΄.

Ο.Φ.Η. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μακίνεν 13π. (13/26επ., 56%υπ., 24%αρ.), Ράμος Πέρεζ 6 (2/4επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (4/7επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Φορμέλα 11 (11/23επ., 53%υπ., 27%αρ.), Μιχαήλοβιτς 15 (15/26επ.), Λεσκόφ 1 (1/2επ.) / Μιχελάκης (λ. – 80%υπ., 60%αρ.), Ρουμελιωτάκης, Γκόνας.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκος Ζαλμάς): Βαϊόπουλος 5 (3/9επ., 2 μπλοκ), Χαρόνγκα 6 (6/17επ., 52%υπ., 35%αρ.), Ρέγκο Ρικάρντο 7 (6/20επ., 1 μπλοκ, 78%υπ., 39%αρ.), Ασπιώτης 13 (12/23επ., 1 άσσος), Σκρούντερς 2 (1/3επ., 1 άσσος), Μορέιρα 7 (5/7επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ. – 77%υπ., 62%αρ.), Αλεξάκης, Αραμπόπουλος, Ρουσσόπουλος, Μίλης 4 (3/9επ., 1 άσσος).

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 1 άσσος, 46 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 36 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων.

Δηλώσεις 

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Κερδίσαμε μια ομάδα που είναι στην Volley League, για πάρα πολλά χρόνια. Με πολύ καλές θέσεις, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε ότι ξαναβρίσκει δυνάμεις η ομάδα της Σύρου, κάτι που μας χαροποιεί όλους μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Σε αυτό το θεσμό, αυτός που κερδίζει συνεχίζει, αυτός που χάνει, τελειώνει απο τον θεσμό. Κάθε φορά που θα παίζουμε θα προσπαθούμε να κερδίζουμε. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουμε καλύτερα. Αλλά θέλω να βλέπω αυτήν την εικόνα. Αν υπάρχει αυτή η μαχητικότητα και η θέληση, στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι με την προσπάθεια μας. Μακάρι να κερδίσουμε και περισσότερο κόσμο. Η ομάδα βγάζει υγεία. Τους θέλουμε κοντά μας πάντα και όταν κερδίζουμε και όταν χάνει».

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Είχαμε πει από την αρχή ότι θα το χρησιμοποιήσουμε αυτό το ματς στο πλαίσιο της προετοιμασίας γιατί ούτε πολλά φιλικά είχαμε και αυτά που δώσαμε είμαστε εντελώς ανέτοιμοι λόγω των πολλών τραυματισμών.  Και πραγματικά σήμερα ανεξάρτητα πως θα πήγαινε το σκορ έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε λίγο τον Ασπιώτη να δούμε σε τι κατάσταση είναι, συν κάποια άλλα παιδιά που παραμένουν ακόμα έξω. Νομίζω ότι για δυο, δυόμιση  σετ κρατήσαμε καλά κάποια πράγματα, μπορεί λίγο η τύχη στο τέλος των σετ, λίγο ο βαθμός ετοιμότητας του ΟΦΗ που είναι μεγαλύτερος από μας, πήρε τα δυο πρώτα σετ πραγματικά στην κόντρα. Συγκριτικά με το προηγούμενο ματς που παίξαμε πριν από 10 μέρες σίγουρα κάναμε κάποια πράγματα καλύτερα για να μπορούμε να σταθούμε στο γήπεδο. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα και το λέω για τους δικούς μου ανθρώπους για να μη παραξενεύονται, ελπίζω να είμαστε ετοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος και όπως είπα παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας που παρουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό. Για μας πρωτεύον είναι να μπουν οι τραυματίες και από την επόμενη εβδομάδα, να μπουν όλοι μέσα στο γήπεδο. Στόχος του Φοίνικα είναι να μην ταλαιπωρηθούμε με τα περσινά, αν μπορέσει να μην παίξει καθόλου play out. Είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, μόνο ο Ακης Ασπιώτης έχει μείνει από πέρσι, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο σήμερα. Όποτε σε πρώτη φάση θελουμε να μην είμαστε στις θέσεις των play out για να υπάρχει ένα βήμα προόδου σχετικά με την περσινή χρονιά. Η χρόνια είναι πολύ μεγάλη, θα πάει μέχρι τον Απρίλιο, όποτε εμείς δουλεύουμε με γνώμονα αυτό. Καλή επιτυχία στο Γιάννη, τα παιδιά και σ όλο το κλαμπ για τα βήματα προόδου που κάνει. Είναι πολύ σημαντικό για τις επαρχιακές ομάδες να πηγαίνουν παραπάνω».

O Φάνης Ρουσσόπουλος του Φοίνικα είπε: «Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και εμείς τώρα θα κοιτάξουμε την πορεία. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, να ευχηθώ καλή σεζόν με υγεία στους αθλητές και στις ομάδες, να πάει το πρωτάθλημα όσο καλύτερα γίνεται. Από κει και πέρα εμείς δεν  είμασταν έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε συγκεκριμένα σημεία αλλά  θεωρώ ότι σαν ομάδα έχουμε να δώσουμε πολλά ακόμα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Η ομάδα της Σύρου ανά τα χρόνια έχει δείξει πόσο ανταγωνιστική μπορεί να γίνει, είχε πολύ καλές παρουσίες στα πρωταθλήματα, όποτε πιστεύω φέτος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επιστρέψει το καλό πρόσωπο του φοίνικα στη Volley League. Ο καθένας μας ξέρει που μπορεί να φτάσει ώστε να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται».

Ο κεντρικός του ΟΦΗ Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Δεν παίξαμε το βόλεϊ που μπορούμε. Οι ομάδες είναι ακόμη σφιχτές. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παίξουμε ακόμα καλύτερα. Σήμερα παίξαμε ένα 45-50% των δυνατοτήτων μας. Ο πρόεδρος κ. Δανδάλης έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο. Στόχος στο Λίγκ Καπ είναι να φτάσουμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και απο εκεί και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Για το πρωτάθλημα, στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και ότι καλύτερο έρθει. Ήταν όμορφη η ατμόσφαιρα, σε ωραία πλαίσια, απο τον κόσμο που μας βοήθησε, σε κόσμια πλαίσια. Παιχνίδι με παιχνίδι περιμένουμε περισσότερο κόσμο. Θα γινόμαστε και καλύτεροι σαν ομάδα και ο κόσμος είναι ο 7ος παίκτης, ώστε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

League Cup «Νίκος Σαμαράς» – Προκριματική Φάση

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ο.Φ.Η. – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-23, 25-22, 25-19)

Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας – Α.Ο. Φλοίσβος Π. Φαλήρου 3-0 (25-23, 25-17, 25-17)
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τονονίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Γκοντολιά, Κυρούδης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ – Νοκ άουτ – Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024
1ος προημιτελικός: Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο.Π.Κηφισιάς
2ος προημιτελικός: Ο.Φ.Η. – Α.Ο. Άθλος Oρεστιάδας
3ος προημιτελικός: Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων – Παναθηναϊκός Α.Ο.
4ος προημιτελικός: Πήγασος Πολίχνης – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ – Νοκ άουτ – Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024
Νικητής 1ου προημιτελικού – Νικητής 2ου προημιτελικού
Νικητής 3ου προημιτελικού – Νικητής 4ου προημιτελικού

ΤΕΛΙΚΟΣ – Νοκ άουτ – Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024
Νικητής 1ου ημιτελικού – Νικητής 2ου ημιτελικού
*Σε ουδέτερη έδρα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Κορυφαίο νησί της Ευρώπης για 12η συνεχόμενη χρονιά στα Leisure Lifestyle Awards

Διεθνής επιβεβαίωση για την τουριστική υπεροχή του νησιού στο περιοδικό Global Traveler – Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές και η Ελλάδα για τα ιστορικά της αξιοθέατα

Isea: Καταγγελία για παράνομη αλίευση προστατευόμενου καρχαρία Mako στην Κέα

Ο Ρυγχοκαρχαρίας Isurus oxyrinchus είναι αυστηρά προστατευόμενο είδος – Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις λιμενικές αρχές για άμεση διερεύνηση

Η Σαντορίνη πάει… Μέγαρο: Φιλαρμονική και χορωδία του Δήμου Θήρας στο 19ο Διεθνές φεστιβάλ μουσικών συνόλων

Μια σπουδαία μουσική αποστολή ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στην καρδιά της Αθήνας, μεταφέροντας ήχο, πολιτισμό και συγκίνηση

Κίνηση Προστασία Νησίδων: “Αντίσταση” από τις τοπικές (Νάξου) κοινωνίες στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση στο Χαλκί της Νάξου για τις επιπτώσεις των αιολικών πάρκων – Συνεχίζεται η δράση της “Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων”

“Smart Islands”: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Καστελόριζο (20 – 21 Σεπτεμβρίου)

Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο «Smart Islands» στο Καστελόριζο 20 – 21 Σεπτεμβρίου

Naxos Medical: Εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, έλευση χειρουργού Εμμανουήλ Τσίγκου

Σε συνεργασία με τον χειρουργό Εμμανουήλ Τσίγκο, το ιατρικό κέντρο ενισχύει την υγειονομική κάλυψη του νησιού — Νέα επίσκεψη την Τετάρτη 7 Μαΐου

Avaton 1739: Η γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά του Κάστρου της Νάξου

Ένα all-day café & wine bar που συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση και τη σύγχρονη κυκλαδίτικη γαστρονομία, με φόντο την πανοραμική θέα της Χώρας.

Νάξος – Φιλώτι (Oxford School): Όταν η γνώση συναντά τον σεβασμό και την ευαισθησία

Ένα απόγευμα με περιεχόμενο και ουσία από το Oxford School – Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Μαράκη Κατερίνας, με θέμα τη σημασία των ορίων και την επιβράβευση της εκπαιδευτικής προσπάθειας

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Κίμωλος: Στα “κρυφά διαμάντια” της Ελλάδας για το 2025 σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου

Οι Βρετανοί αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και η Κίμωλος γίνεται ξανά επίκεντρο, με το Χωριό να ξεχωρίζει για την απλότητα, την ηρεμία και την πολιτιστική του ταυτότητα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Δονούσα – Μια νησίδα μνήμης και ταυτότητας: Παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, ντοπιολαλιά και γενεαλογικά ίχνη συνθέτουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Δονούσας, μέσα από ένα ψηφιακό αρχείο που τιμά το χθες και εμπνέει το αύριο.

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αλλαγές σε στάθμευση και στάση οχημάτων στην χερσαία ζώνη από την 1η Μαϊου

Έκκληση από το Λιμεναρχείο Νάξου για συνεργασία προς τους οδηγούς ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης - Τι αλλάζει από την 1η Μαϊου