Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Δημοτικό Συμβούλιο: ΔΕΥΑ, Αεροδρόμιο και Κινηματογράφος στο τραπέζι της συνεδρίασης

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: ΔΕΥΑ, Αεροδρόμιο και Κινηματογράφος στο τραπέζι της συνεδρίασης

|

Νάξος… Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ουσιαστικά έχουμε διπλή συνεδρίαση. Νωρίς το μεσημέρι έχουμε τη συζήτηση 17 θεμάτων στην Δημοτική Επιτροπή και το απόγευμα (19:30) έχουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου... Για μία ακόμη με το μεικτό σύστημα: διά ζώσης παρουσία και με τηλεδιάσκεψη.

Τι περιλαμβάνει το .. κυρίως πιάτο; Το βασικό θέμα δεν είναι άλλο από την έγκριση ψηφίσματος για τη νομοθετική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις Δ.Ε.Υ.Α.. Κάτι που έχει ήδη γίνει σε αρκετούς Δήμους των Κυκλάδων και έρχεται η ώρα της Νάξου, έστω κι εάν δεν είχαμε ποτέ μία τέτοια διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, έχουμε, την παράταση εργασιών στο αεροδρόμιο, το θέμα της χρήσης της αμφιθεάτρου “Ιακ. Καμπανέλλη” ως αίθουσα Κινηματογράφου (σ.σ. έρχεται από το προηγούμενο συμβούλιο), παραχώρηση αθλητικών χώρων αλλά και ζητήματα που αφορούν έργα σε Κουφονήσι και Σχοινούσα.

Αναλυτικά η πρόσκληση που φέρει την υπογραφή του Προέδρου κου Ιωάννη Βασιλάκη αναφέρει:

“καλείστε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στις 15/10/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 μ.μ, η οποία θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επικείμενη νομοθετική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.) για τις Δ.Ε.Υ.Α.

2. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Μετατόπιση θιγόμενων δικτύων ΟΚΩ στα πλαίσια της εργολαβίας Επέκτασης και Βελτίωσης Πεδίου Ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Νάξου».

3. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Τοιχία αντιστήριξης Δ.Ε. Νάξου».

4. Έγκριση παράτασης της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας στις υποδομές πόσιμου νερού και αποχέτευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

5. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης αίθουσας «Ιάκωβος Καμπανέλλης» για τη λειτουργία χειμερινού κινηματογράφου.

6. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

7. Έγκριση ή μη απευθείας εκμίσθωσης του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» για καλλιτεχνικούς σκοπούς και ορισμός μισθωμάτων.

8. Έγκριση ή μη λύσης εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Κοινότητα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

9. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης του δώματος του δημοτικού κτιρίου στη θέση «Περδιάρι» στην περιοχή Πλάτσα Κοινότητας Απεράθου.

10. Έγκριση ή μη αιτήματος παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ» για τη διεξαγωγή της δράσης 3Χ3 SCHOLLS.

11. Έγκριση ή μη αιτήματος παραχώρησης των αθλητικών χώρων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για τη διεξαγωγή αγώνων την αθλητική περίοδο 2024-2025.

12. Λήψη απόφασης για προέγκριση διαμόρφωσης εισόδου – εξόδου για κατάστημα – εστιατόριο ιδιοκτησίας Μπαρδάνη Σοφίας, σε ακίνητο ιδιοκτησίας Νικολάου Κατινά στη θέση «Κανάκη» στην Κοινότητα Απεράθου Νάξου (υπ’ αρ. 338/2024 απόφαση Δ.Ε).

13. Έγκριση 5ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έτους 2024.

14. Έγκριση 6ης αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2024.

15. Έγκριση παρουσίας συνοδού στον 2ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την παροχή «παράλληλης στήριξης» σε νήπιο με κινητικές δυσκολίες, κατόπιν αίτησης του γονέα.

16. Έγκριση της υπ’ αρ. 82/2024 απόφασης του Δ.Λ.Τ. Νάξου που αφορά μείωση ποσού προγραμματικής σύμβασης περιόδου 2023-2024.

17. Έγκριση έναρξης διαδικασίας κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 3937/2011 σε τμήμα εντός οικισμού Σχοινούσας Δ.Ε. Σχοινούσας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

18. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (M.Π.Ε.) σχετικά με την τροποποίηση της αρ. πρωτ. 47332/03-09-2019 Απόφασης Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για το έργο: ¨Λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στη θέση «Κλαδαριά», Άνω Κουφονησίου και αποχετευτικού δικτύου Δ.Ε. Κουφονησίων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ¨.

19. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για την Μ.Π.Ε. του έργου: «Nέα Ξενοδοχειακή Μονάδα κλασσικού τύπου 4 αστέρων δυναμικότητας 90 κλινών της εταιρείας «OMERO DEVELOPMENT IKE» σε γήπεδο 20.080,39 τ.μ. στην περιοχή Χαροκόπου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων νήσου Κουφονησίου νομού Κυκλάδων».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Μουσική πανδαισία στον Απόλλωνα, γιορτάζει απόψε (25/07) με μελωδίες, κρασί και χορό!

Το χωριό Απόλλωνας στήνει γλέντι το Σάββατο 26 Ιουλίου με ζωντανή μουσική, ντόπιο κρασί, κεράσματα και την ομάδα «Αξοπατήματα» σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό βράδυ

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Με καρδιά και γνώση: Το σούπερ 13αρι του Φροντιστηρίου “Αντώνη Χερουβείμ” στις Πανελλαδικές 2025

Μαθητές από τη Νάξο κατέκτησαν τις σχολές των ονείρων τους με τη στήριξη του φροντιστηρίου – Πρωτιές, υψηλές θέσεις και πολλή περηφάνια!

Καμίνι η Ελλάδα! Στους 45.8°C η μέγιστη θερμοκρασία (Σκάλα Μεσσηνίας), στους 39°C η Ηρακλειά, 36°C η Σχοινούσα (πίνακας)

Πρωτοφανές θερμικό κύμα έπληξε τη χώρα – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και η εικόνα της Νάξου

Η Γιορτή του Βοσκού “επιστρέφει” στην Κωμιακή με τυροκόμηση, μουσική και το «ταξίδι του μαλλιού»

Μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης και γεύσης στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με πρωταγωνιστές τους βοσκούς της Νάξου

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Κατασκευή Ιστοσελίδων Τουρισμού στη Νάξο με την υπογραφή Prime Digital & iArk Boutique Digital Agency

Η Νάξος, με τον τουρισμό της σε διαρκή ανάπτυξη, εμπιστεύεται την Prime Digital και την iArk Boutique Digital Agency για την επαγγελματική και στρατηγικά σχεδιασμένη κατασκευή ιστοσελίδων

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Τα υδροπλάνα επιστρέφουν δυναμικά – Οι Μικρές Κυκλάδες στον χάρτη της αεροθαλάσσιας Ελλάδας

Μετά από χρόνια προσμονής, η Hellenic Seaplanes φέρνει το μέλλον της νησιωτικής συγκοινωνίας στις Μικρές Κυκλάδες – Από το Βόλο έως τη Δονούσα, το ταξίδι γίνεται εμπειρία.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις