Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Ηττα από την Γαλατασαράι αλλά υπάρχει η ..ζαριά...

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Ηττα από την Γαλατασαράι αλλά υπάρχει η ..ζαριά της ρεβάνς

|

Πάλεψε αλλά…

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε ο ΑΟ Θήρας από την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των “64” του Challenge Cup. Την επόμενη εβδομάδα, στον επαναληπτικό αγώνα, η θηραϊκή ομάδα θα υποδεχθεί την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης και για να προκριθεί θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση, με νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ και στη συνέχεια να κατακτήσει το χρυσό σετ.

H Γαλατασαράι έπιασε υψηλή απόδοση από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΑΟ Θήρας δυσκολεύτηκε στην υποδοχή και δεν αξιοποίησε τις κόντρα μπάλες που του δόθηκαν, με αποτέλεσμα να έρθει το 25-14 και η Γαλατά να πάρει το προβάδισμα με άνεση.

Μέχρι τα μισά του δεύτερου σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Ο ΑΟ Θήρας διόρθωσε πολλά από τα κακώς κείμενα του πρώτου σετ. Ωστόσο λίγο η ατυχία σε κάποιες φάσεις που το φιλέ έπαιξε τον ρόλο του, λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσαν στη Γαλατασαράι ένα προβάδισμα που αξιοποίησε και την οδήγησε στο 25-20.

Η ποιότητα της τουρκικής ομάδας έκανε τη διαφορά και στο τρίτο σετ. Η ομάδα της Σαντορίνης δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό και όταν το έκανε, η Γαλατά είχε ήδη βάλει τις βάσεις για να κάνει το 3-0, κατακτώντας τελικά το 3ο σετ με 25-16. Πλέον, ο ΑΟ Θήρας έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο στη ρεβάνς όπου θα προσπαθήσει να πάρει ότι περισσότερο μπορεί αγωνιστικά αλλά και από πλευρά εμπειριών.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 16-8, 21-11, 25-14
2ο σετ: 8-7, 16-15, 21-17, 25-20
3ο σετ: 8-6, 16-9, 21-14, 25-16

Τα σετ: 3-0 (25-14, 25-20, 25-16) σε 66′

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Γκιγιέρμο Ναράνχο): Αϊντίν 12 (10/26 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ. – 22% άριστες), Μπονγκαέρτς 3 (2/4 επ., 1 άσσος), Τίμερμαν 13 (9/13 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ακιόλ 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ), Καρουτάσου 16 (10/27 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Καλαντάτζε 12 (11/18 επ., 1 μπλοκ, 69% υπ. – 54% άριστες) / Γιατγκίν (λ, 69% υπ. – 19% άριστες).

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Ματέο Φρέσκι): Μπέτσεβα 6 (6/18 επ., 35% υπ. – 24% άριστες), Μιχάλιεβιτς 2 (2/23 επ.), Μόσερ 8 (5/26 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ. – 6% άριστες), Όγκομς 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου, Παπαγεωργίου 7 (4/7 επ., 3 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 45% υπ. – 18% άριστες), Αγγελοπούλου 1 (1 άσσος), Δημητριάδη.

*Οι πόντοι της Γαλατασαράι προήλθαν από 5 άσσους, 46 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 13 λάθη αντιπάλων και του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 3 άσσους, 21 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Το Σάββατο 30 Αυγούστου στον χώρο της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Νάξου

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός: Πρεμιέρα στη Σούπερ Λιγκ με φαβορί την «Ένωση»

Στη «OPAP Arena» (20:15) η πρώτη εμφάνιση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, λίγες ημέρες πριν τον ευρωπαϊκό «τελικό» με την Άντερλεχτ.

Άρση απαγόρευσης απόπλου για το «Blue Star Mykonos», εκτελεί κανονικά το δρομολόγιό του

Το πλοίο παρέμεινε δεμένο στον Πειραιά λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου καυσαερίων – Απέπλευσε μετά την αποκατάσταση και την προσκόμιση πιστοποιητικών.

Φιλώτι: Συγκίνηση με κοτσάκια η αναφορά στην εκδήλωση μνήμης για τον Δημήτρη Ημελλο

Η αυλή της Παναγίας γέμισε από λόγια αγάπης και μνήμης – Η μητέρα του αείμνηστου ηθοποιού συγκίνησε με την παρουσία της.

Κύστη κόκκυγος στη Θεσσαλονίκη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διάγνωση και τη θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από το στάδιο της νόσου. Στην οξεία φάση, απαιτείται διάνοιξη του αποστήματος και παροχέτευση του πύου, κάτι που προσφέρει άμεση ανακούφιση.

ΜΗΛΩΣΙΑ 2025: Τέλος δράσεων με οδοιπορικό στο Ζα τα ξημερώματα της Κυριακής

Με την κορυφαία εκδήλωση της ανάβασης στο Ζα ολοκληρώνονται οι φετινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΑΜΣ Φιλωτίου

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Πανναξιακός AOK: Συνεχίζει με τον Ανδρέα Καρακατσάνη στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά

Ο προπονητής που οδήγησε πέρυσι την ομάδα σε σπουδαία πορεία στη National League 2 παραμένει στο τιμόνι – Διπλός ρόλος και στις ακαδημίες

Εντατικοί έλεγχοι στα τουριστικά ημερόπλοια, «Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή» τονίζει ο Β. Κικίλιας

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλα τα τουριστικά ημερόπλοια της χώρας – Έμφαση στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και πληρωμάτων.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: «Η Παρέλαση των Παιχνιδιών» απόψε στο Θέατρο Καμπανέλλη

Η Παιδική Χορωδία των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής συνεργάζεται με τη συμφωνική ορχήστρα Cappella Atenea και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγκαλιάς.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.