Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΤζένη Διαγούπη: «Ως ηθοποιός εκθέτεις τη ψυχή και τη καρδιά σου» (video)

Τζένη Διαγούπη: «Ως ηθοποιός εκθέτεις τη ψυχή και τη καρδιά σου» (video)

|

Ηθελε να γίνει νηπιαγωγός. Ηθελε να τελειοποιήσει τα αγγλικά της και κατέληξε σε σχολή θεάτρου. Και .. κόλλησε. Από την «Ωρα η Καλή» έως «Μάγισσες της Σμύρνης» και «Κάτι κουρασμένα Παλικάρια».. Η τηλεόραση την αγάπησε. Τώρα θα την δούμε στην «Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» που ξεκινάει αύριο Τρίτη (24/09) στον Αλφα…

Του Νίκου Σκορδιαλού

Την συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παραμονής της στην Νάξο, με αφορμή την 15η Γιορτή της πατάτας, μίλησε στο Naxospress.gr για τις διακοπές της, τις συνεργασίες της και βέβαια για την εμπειρία της τόσο στη Νάξο τα προηγούμενα χρόνια όσο και για το τι σημαίνει για την ίδια η λέξη «ηθοποιός».. Ενώ έχει ενδιαφέρον οι απαντήσεις που δίνει στα διλήμματα «τηλεόραση ή θέατρο» και «κωμωδία ή δράμα»

Ν.Σ. Είναι πρώτη φορά που έρχεστε στο νησί μας;

Τ.Δ. Όχι. Πρώτη φορά ήρθα το καλοκαίρι του 2001 με το εθνικό θέατρο και την παιδική σκηνή, τότε, της Μαριάννας Τόλη και είχαμε παίξει τον «ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» της Μαίρη Πόππινς και είχα έρθει και το 2002 πάλι με το «ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ». Οπότε έχω παίξει και στο νησί σας, όταν φιλοξενούσατε παραστάσεις γιατί μετά από ότι κατάλαβα σταματήσατε. Ήρθα ξανά λοιπόν και φέτος τον Ιούνιο στην Γιορτή Γραβιέρας (Food Experience) που μας κάλεσε ο Δημήτρης Καπούνης και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάξου και τώρα μας ξανά κάλεσαν για την γιορτή της πατάτας η οποία δεν είναι και πολύ μεγάλη γιορτή φέτος διότι έχει μεγάλη λειψυδρία το νησί, όπως και οι Κυκλάδες και όλη η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει πέσει η παραγωγή της πατάτας οπότε το κάλεσμα είναι περισσότερο σαν διαμαρτυρία και προσπαθούμε και εμείς να το αναδείξουμε αυτό με τον τρόπο μας.

Ν.Σ. Το καλοκαίρι σας γενικά πώς ήταν; Πώς το περάσατε;

Τ.Δ. Είχα γυρίσματα μέχρι τέλος Ιουνίου για μια καινούρια σειρά που ετοιμάζεται και θα βγει τώρα στον Άλφα, την «ΚΑΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΤΖΕΛΑΣ ΔΕΛΑΦΡΑΓΚΑ» των Ρέππα-Παπαθανασίου. Μετά προσπάθησα να ξεφύγω αρκετά. Γύρισα αρκετά τις Κυκλάδες, πήγα Σύρο, Τήνο, Νάξο, οπότε το μυαλό μου γέμισε από εικόνες για τον χειμώνα που έρχεται που περιμένω να δω τι θα γίνει και από δουλειά τον χειμώνα.

Ν.Σ. Άρα για το χειμώνα δεν ετοιμάζετε κάτι.

Τ.Δ. Όχι. Περιμένω το σήριαλ να βγεί στις οθόνες μας. Δεν έχω κάποια πρόταση για το θέατρο, πιστεύω πως κάτι μπορεί να έρθει ίσως αργότερα. Θα δούμε.

Ν.Σ. Το σήριαλ είναι λίγων επεισοδίων;

Τ.Δ. Είναι 14ων επεισοδίων.

Ν.Σ. Και είναι κωμωδία να υποθέσω.

Τ.Δ. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και εμείς!( γελάει δυνατά)

Ν.Σ. Περισσότερο σας βλέπουμε σε κωμικούς ρόλους. Το έχετε σαν παράπονο να κάνετε κάποιον δραματικό ρόλο;

Τ.Δ. Όχι διότι στο θέατρο έχω παίξει δραματικούς ρόλους. Είχα κάνει και στην τηλεόραση, στις «ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» με τον κύριο Κουτσομύτη, στο παλιό Μέγκα. Οπότε δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο…καημό.

Ν.Σ. Ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα τι θα επιλέγατε;

Τ.Δ. Τίποτα. Θέλω απλά να έχω δουλειά. Με ενδιαφέρει το μεροκάματο και να μπορούμε να επιβιώνουμε αξιοπρεπώς. Δεν διάλεξα ποτέ κάτι. Να αφήσω κάτι δηλαδή για να κάνω κάτι άλλο.

Ν.Σ. Κινηματογράφος, θέατρο ή τηλεόραση;

Τ.Δ. Η απάντηση μου θα είναι παρόμοια. Κινηματογράφο νομίζω δεν μπορώ να έχω άποψη διότι έχω κάνει μόνο μία ταινία και αυτή με πολύ μικρή συμμετοχή. Θέατρο ή τηλεόραση , θα έλεγα πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο θέατρο.

Ν.Σ. Σας ρωτάω διότι οι συνθήκες που δουλεύεις στο θέατρο ή στην τηλεόραση είναι διαφορετικές.

Τ.Δ. Κοίτα, οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες όπως και να έχει, γιατί είναι ένα επάγγελμα που εκτός από το σώμα σου και το πρόσωπο σου, εκθέτεις την ψυχή σου, την καρδιά σου, την ψυχική σου ηρεμία, τα καταθέτεις όλα οπότε είναι κάτι δύσκολο. Και τα δύο έχουν τη δυσκολία τους.

Ν.Σ. θα ήθελα να μου μιλήσετε λίγο για το πως ξεκινήσατε και γίνατε ηθοποιός.

Τ.Δ. Τυχαία! Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Πήγαινα να τελειοποιήσω τα αγγλικά μου, το 1994, και εκεί γνώρισα μια κοπέλα που έκανε και εκείνη αγγλικά και σπούδαζε θέατρο. Με κάλεσε ένα απόγευμα να πάω στη σχολή να παρακολουθήσω τα μαθήματα και μου είπαν να μείνω.  Λέω ας μείνω.  Και έτσι έγινε.

Ν.Σ. Και στην πορεία να φανταστώ το αγαπήσατε πολύ.

Τ.Δ. Στην πορεία εννοείται το αγάπησα και αγωνίστηκα και αγωνίζομαι πολύ γιατί όπως είπα και πριν είναι δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού.

Ν.Σ. Έχετε συναντήσει δύσκολες καταστάσεις, δύσκολες συνεργασίες;

Τ.Δ. Πολλές φορές.

Ν.Σ. Πώς τις αντιμετωπίσατε;

Τ.Δ. Την δύσκολη συνεργασία προσπαθείς να την περάσεις όσο γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα. Τώρα από δύσκολες καταστάσεις, κυρίως οικονομικές, μου έχει τύχει να κάνω και κάτι άλλο από επάγγελμα, και πρόσφατα μάλιστα στα τελευταία χρόνια. Δεν έχω κάποιον να με συντηρεί πέρα από μια βοήθεια , να πάρω πχ το φαγητό από τους γονείς μου, πρέπει να επιβιώσω μόνη μου και να έχω μεροκάματο. Γι’ αυτό ανέφερα και πριν πως το μεροκάματο του ηθοποιού είναι δύσκολο.

Ν.Σ. Σημαντικό αυτό να το αναφέρουμε διότι κάποιοι νομίζουν πως το να είσαι ηθοποιός σημαίνει έχεις όλα τα λεφτά του κόσμου.

Τ.Δ. Ναι κάποιοι νομίζουν πως είμαστε απλά φωτογραφίες και δήθεν…δεν ισχύει.  Όχι. Αυτό έχει αποτυπωθεί στην εντύπωση του κόσμου από την τηλεόραση κυρίως. Τα τελευταία χρόνια έχει καταλαγιάσει κάπως αυτό. Αρχίζει το κοινό και καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

Ν.Σ. Γενικά βλέπουμε πως στις σειρές, στην τηλεόραση, έχει πέσει η τηλεθέαση. Αυτό θεωρείτε συμβαίνει επειδή πλέον οι ηθοποιοί εκθέτουν αρκετά μέσω των social media την προσωπική τους ζωή και το τι συμβαίνει στα γυρίσματα, το οποίο παλαιότερα δεν γινόταν;

Τ.Δ. Παλαιότερα όμως δεν υπήρχαν και τα social media.

Ν.Σ. Υπήρχαν, απλά δεν υπήρχε τόσο μεγάλη χρήση από τον κόσμο.

Τ.Δ. Ναι. Δεν είχαμε κάποτε όλα αυτά τα social media και τις πλατφόρμες που υπάρχουν τώρα. Δεν τις ξέραμε. Τα πράγματα τα μεγαλοποιούν τα social media ή τα μικραίνουν κάποιες φορές. Θεωρώ πως «Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ» , αφού κατάφερε να κάνει 22% μετά από 20 χρόνια στο Μέγκα επανάληψη, αν παιζόταν τώρα πρώτη φορά θα έκανε 50% με τη βοήθεια των social. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Είναι ένα δυνατό μέσω.

Ν.Σ. Εσάς η σχέση σας με το social media ποια είναι;

Τ.Δ. Προσπαθώ πάντα να διαχειρίζομαι τον χώρο και τον χρόνο. Θέλω να αναρτώ πράγματα τα οποία με αντιπροσωπεύουν. Έχω και μια άποψη, δεν θέλω να διαφημίζω κάτι το οποίο δεν θα είχα την οικονομική άνεση να το πληρώσω μόνη μου. Δηλαδή με κερνάς ένα τραπέζι, μου δίνεις την δυνατότητα να μείνω σε ένα ακριβό ξενοδοχείο, δεν θα ήθελα να διαφημίσω κάτι το οποίο εγώ δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω κοινωνικά και οικονομικά. Έχω μια τέτοια περίεργη σχέση με τα social γι’ αυτό και ποτέ δεν ανεβάζω φαγητά.  Δεν μου αρέσει αυτό που ανεβάζουμε τι τρώμε. Το τι πίνουμε δεν με ενοχλεί τόσο, αλλά το τι τρώμε ναι, για κάποιο λόγο δικό μου με ενοχλεί. Δεν ξέρω να στο απαντήσω.

Ν.Σ. θα ήθελα λίγο να μου μιλήσετε και για τον Νίκο Μουτσινά.  Έχετε συνεργαστεί και ξέρω πως έχετε και μια ιδιαίτερη αγάπη ο ένας για τον άλλον.

Τ.Δ. Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Νίκο. Έχουμε γράψει μαζί τρία θεατρικά έργα τα οποία, τολμώ να πω πια, πώς έκαναν μεγάλη θεατρική και οικονομική επιτυχία. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε πως δεν θέλαμε να ξαναγράψουμε μαζί και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του.

Ν.Σ. Δεν συνέβη κάτι;

Τ.Δ. Όχι όχι. Εγώ έτσι και αλλιώς είχα σχέση με το θέατρο και πριν τον Νίκο και εκείνος αποφάσισε αργότερα και πήρε έναν άλλο δρόμο με την παρουσίαση. Για εμένα ο Νίκος λείπει από το θέατρο και την τηλεόραση. Το λέω παντού αυτό.  Έχουμε κάνει και τηλεόραση μαζί στο «ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ». Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικός ο Νίκος και θα έπρεπε να είναι στην τηλεόραση και στο θέατρο ως ηθοποιός και τολμώ να πω πια και ως σκηνοθέτης.

Ν.Σ. Σε μια συνέντευξη σας με τον Νίκο αναφέρατε πως έχετε “κατουρηθεί” σε παράσταση;

Τ.Δ. (γελάει δυνατά) Ναι είναι αλήθεια. Μεγάλη αλήθεια και δεν έχει συμβεί μόνο μία φορά.

Ν.Σ. Από τα γέλια να υποθέσω.

Τ.Δ. Ναι ναι.

Ν.Σ. Ωραία, αυτό είναι καλό σημαίνει πως περνάτε πολύ ωραία.

Τ.Δ. Ναι. Είναι απλά αστείο. Έχει συμβεί 2 με 3 φορές.  Την μια μπορώ να σου πω πως ήταν πολύ δύσκολα.

Ν.Σ. Εσείς εκτός από την υποκριτική ασχολείστε και με το σενάριο;

Τ.Δ. Έχω γράψει τρία θεατρικά έργα με τον Νίκο. Μόνη μου γράφω πράγματα τα οποία δεν έχω εκθέσει προς τα έξω. Έχω στο συρτάρι αρκετά. Θα δούμε…

Ν.Σ. Πριν την υποκριτική θέλατε να γίνετε νηπιαγωγός;

Τ.Δ. Ναι. Αγαπώ πάρα πολύ τα παιδιά και για κάποιο λόγο μαζεύονται όλα τριγύρω μου όπου πάω. Τώρα εδώ στη Νάξο , οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου που μένουμε έχουν τρία κοριτσάκια, 8,6 και 4 ετών.  Για κάποιο λόγο έρχονται και τα τρία συνέχεια κοντά μου. Η μικρότερη μου είπε σήμερα ότι θέλει να κοιμηθεί και μαζί μου και ρώταγε να μάθει τον αριθμό του δωματίου μου. Τα λατρεύω τα παιδιά.

 

Δείτε το τρέιλερ του σίριαλ που από αύριο Τρίτη στοχεύει να κλέψει τη παράσταση στην τηλεόραση ..

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Παστίτσιο με μπολονέζ μανιταριών …

Αντί για κιμά έχει μανιτάρια αυτό το πλωθωρικό παστίτσιο. Έχει και ντοματάκια από τη Σαντορίνη, δραμινό τσορίθο και νιώτικο κεφαλοτύρι.

Μ. Χρυσοχοϊδης: “Περίπου 9.000 συλλήψεις ανηλίκων το πρώτο 8μηνο του 2024”

Χρυσοχοΐδης: Αυξήθηκαν κατά 50% οι συλλήψεις ανήλικων

Δίκτυο για τις Βιώσιμες Κυκλάδες: Συναντήσεις με Δημάρχους και προστασία της πολιτιστικής ταυτότητας

Συνάντηση της ΕΛΛΕΤ και του Δικτύου για τις Βιώσιμες Κυκλάδες με δημάρχους του νομού - Τι αναφέρει ο Ιωάννης Σπιλάνης

Τη Θηρασιά στη Σίφνο ταξίδεψε η Ένωση Θηραίων Λαυρεωτικής Μεσογαίας Αττικής “Αγ. Ειρήνη”

Γεύσεις, χοροί, φορεσιές και άρωμα Θηρασιάς φέτος στη Σίφνο, με μια ομάδα που στην κυριολεξία "πετούσε" και σερβίριζε μελιτίνια, σκορδομακάρονα και κουφέτο

Μύκονος: Προκήρυξη διαγωνισμού για νέο αποχετευτικό

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέο αποχετευτικό έργο στη Μύκονο - Κόστος και χρονοδιάγραμμα

Βάρκες: Απαλλαγή φόρων για σκάφη κάτω των επτά μέτρων (!!!)

Υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή «τα σκάφη αναψυχής β΄ κατηγορίας κάτω των 7 μέτρων απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο πλοίων

Νάξος – Ν. Πιτταράς: “Η παράδοση και η αγάπη κάνουν ξεχωριστή τη Γραβιέρα Νάξου”

Ο Νικόλας Πιτταράς μίλησε στην εκπομπή "Πρωίαν σε Είδον" για την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

Ηρακλειά: Το “ευχαριστώ” στην Blue Star Ferries και το αίτημα για επέκταση δρομολογίων έως 25 Σεπτεμβρίου

Η κοινότητα Ηρακλειάς καταθέτει την άποψή της για το θέμα της επέκτασης δρομολογίων έως τέλη Σεπτεμβρίου

Κυκλάδες (Ανδρος): “Η Μικρή Σκωτία” ξεδιπλώνει την ομορφιά της

Το όμορφο ελληνικό νησί που οι τουρίστες αποκαλούν «Μικρή Σκωτία»

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Airbnb 2023 – Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Εφτασαν τις 12.000 κλίνες έναντι 8 χιλιάδων κλινών στα ξενοδοχεία (!!!)

Εννέα νησιά στην Ελλάδα που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στη σχέση Airbnb και ξενοδοχεία (!!!)

16ο Φεστιβάλ “Ν. Τσελεμεντές”: Τα φώτα έσβησαν, μα η Σίφνος πάντα λάμπει..!! (video & photos)

Η Σίφνος κάθε χρόνο καλεί τα υπόλοιπα νησάκια των Κυκλάδων, καλεί φίλους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να παντρέψουν γεύσεις και παραδόσεις, να γίνουν ένα, να περάσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φιλοξενία, τα ήθη, τα έθιμα.

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Η παρέμβαση της Levante ferries με ανεβασμένη προσφορά κατά 3 εκατ. ευρώ ανέβασε τους τόνους στην γενική συνέλευση

Σίφνος: Ληστεία στο κέντρο της Απολλωνίας (!!!)

Πρωτοφανές για την Σίφνο η ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σίφνο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Απολλωνίας κοντά στον χώρο στάθμευσης από...

Αμοργος – Ενωση Ξενοδόχων: Εντονη γραπτή διαμαρτυρία για τα δρομολόγια

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού

Νάξος – Λιμεναρχείο: Η παρουσία του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά για εξηγήσεις και η επόμενη ημέρα

Η επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με τον πνιγμό της 73χρονης στον Αγιο Γεώργιο Νάξου και η παρουσία ενώπιον του Εισαγγελέα, του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά