Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚυκλάδεςΜύκονος: Πρόστιμο 995 χιλιάδων ευρώ γιατί "έκρυβε" 199 παράνομα καταλύματα (!!!)

Μύκονος: Πρόστιμο 995 χιλιάδων ευρώ γιατί “έκρυβε” 199 παράνομα καταλύματα (!!!)

|

Στη …φάκα των φοροελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έπεσε Ελληνας φορολογούμενος που διαχειριζόταν μέσω ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο για βραχυχρόνια μίσθωση 199 πολυτελείς βίλες στη Μύκονο έναντι εβδομαδιαίων ενοικίων που ανέρχονταν σε 40.000 ευρώ, χωρίς να έχει αναρτήσει εμφανώς τον αριθμό εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής (τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτων) για κάθε μία από αυτές.

Η εταιρία μέσω της οποίας ο εν λόγω φορολογούμενος διέθετε ως διαχειριστής για βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω της ιστοσελίδας τα εν λόγω ακίνητα εμφανιζόταν να έχει έδρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι βίλες που διαχειρίζεται η ιστοσελίδα δεν εμφανίζονταν παράλληλα σε άλλες ιστοσελίδες ενοικίασης βιλών, πλην της ιστοσελίδας στην οποία ο εν λόγω φορολογούμενος παρουσιαζόταν ως διαχειριστής.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν η επίμαχη ιστοσελίδα μπορεί να θεωρηθεί ως πλατφόρμα της οικονομίας του διαμοιρασμού και προκειμένου να αποσπαστούν πιο ουσιαστικά στοιχεία για τη ροή του χρήματος, έγινε από την πλευρά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ μια απόπειρα κράτησης βίλας. Διαπιστώθηκε λοιπόν η παρακάτω διαδικασία ολοκλήρωσης της κράτησης: Οταν επιλέχθηκε τρόπος πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα, εμφανίστηκαν 2 λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας είχε ανοιχτεί σε μία διαδικτυακή χρηματοοικονομική εταιρία στο Βέλγιο και ο άλλος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι τα ακίνητα ανέβαιναν στην ιστοσελίδα, οι πληρωμές γίνονταν απευθείας προς την εταιρία αυτή μέσω των παραπάνω λογαριασμών και μετά γινόταν η καταβολή των ποσών στους ιδιοκτήτες των ακινήτων μείον τη σχετική προμήθεια.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ελεγχόμενος φορολογούμενος δρα ως διαχειριστής ή ως ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, έγινε έλεγχος στο TAXIS και δεν βρέθηκε καμιά καταχωρισμένη βραχυχρόνια μίσθωση με διαχειριστή τον ΑΦΜ του εν λόγω φορολογουμένου.

Η φορολογική αρχή που διενήργησε τον έλεγχο κοινοποίησε στον φορολογούμενο Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου – Κλήση προς Ακρόαση, σύμφωνα με το οποίο ο εν λόγω ως διαχειριστής – υπεύθυνος 199 ακινήτων (πολυτελών βιλών) κατά τη χρήση του 2022 προέβαινε στις εκμισθώσεις αυτών, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού χωρίς σε καμία ανάρτηση να είναι εμφανής ο Μοναδικός Αριθμός Ακινήτου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 111 του Ν. 4446/2016.

Επίσης, εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε στον φορολογούμενο προσωρινή πράξη επιβολής προστίμου. Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών ο προσφεύγων κατέθεσε εγγράφως τις απόψεις του με υπόμνημά του, το οποίο όμως δεν διαφοροποίησε τις διαπιστώσεις του ελέγχου, με συνέπεια να εκδοθεί σε βάρος του πράξη επιβολής προστίμου των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 111 Ν. 4446/2016, συνολικού ποσού 995.000 ευρώ. Το πρόστιμο ανερχόταν δηλαδή σε 5.000 ευρώ για κάθε μία από τις πολυτελείς βίλες που δεν είχαν αναρτηθεί με εμφανή ΑΜΑ.

Ο φορολογούμενος υπέβαλε ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ ζητώντας τη διαγραφή του προστίμου, όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε.

Πηγή: eleftherostypos.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Πάρος: Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο

Οι χορηγίες στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων

Η χορηγία στις ποδοσφαιρικές φανέλες έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή ευκαιρία branding έχει πλέον μετατραπεί...

Ισπανία – Βαλένθια: Κόβει νερό και ρεύμα στα παράνομα καταλύματα airbnb

Η Βαλένθια κόβει νερό και ρεύμα στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις – Μέτρα και για την κρουαζιέρα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σε ρυθμό εκλογών και ταμειακή ενημερότητα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ανακοίνωση για την προθεσμία απόκτησης ταμειακής ενημερότητας για τις εκλογές

Blue Star Paros: Αλλαγή (19/09) στην ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Νέα αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Paros από τον Πειραιά προς Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με τα “μπλε” ο Δούκας Γρούδος που έχει κάνει την .. άνοδο ρουτίνα

Πέντε σερί ανόδους μετράει ο Δούκας Γρούδος που θα φορέσει φέτος τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟκ

Λιμενικό Σώμα: Τραυματισμός επιβάτη στο ναυάγιο της Πάρου

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση έξι (6) ατόμων σε σκάφος στα "Ψαλίδια" και η παρουσία του "Blue Star Paros"

Κουφονήσι – Σ.Τ.Ε.Κ.: Εντονη διαμαρτυρία για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, οι προτάσεις

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και οι προτάσεις που κατέθεσαν

Σίφνος: Ξεκινάει σήμερα το 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” (πρόγραμμα)

Ποιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" (πρόγραμμα)

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Νάξος: Μοναδικό παράδειγμα βιώσιμου και βιωματικού τουρισμού

Μικρά παραδείγματα και εικόνες που δείχνουν μία άλλη Νάξο...

Αμοργός: Το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Παραδοσιακής Μουσικής είναι γεγονός (video)

Η παράδοση ταξιδεύει στο μέλλον μέσα από το cycladesfolkmusic.com - Τι λένε οι πρωταγωνιστές (video)