Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος": Τιμή στον πρώην λυκειάρχη Γιώργο Γκούφα (video)

Νάξος – ΓΕΛ “Μανώλης Γλέζος”: Τιμή στον πρώην λυκειάρχη Γιώργο Γκούφα (video)

|

“Για 35 και πλέον χρόνια, άναβες με το λυχνάρι σου τα κεριά των μαθητών σου χωρίς να στερείσαι τίποτα από τη φλόγα σου. Κατάφερες σαν αληθινός δάσκαλος, κύριε καθηγητά μου, να γίνεις μέρος της ζωής των συναδέλφων και μαθητών σου, να τους προστατεύσεις από τη δική σου προσωπική επιρροή, να τους εμπνεύσεις να χτίσουν γιοφύρια να περάσουν αντίπερα. Τους έμαθες ν αγαπάνε αγαπώντας τους.

Το χεις πάρει ήδη το αντίδωρό σου. Χιλιάδες παιδιά και οι συνάδελφοι σου θα σε θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Η σημερινή τιμητική πλακέτα που σου δόθηκε από τον λυκειάρχη του ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος” και τον Σύλλογο διδασκόντων, ως ένα “ευχαριστώ” για το μικρό λιθαράκι που βάλες στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της Νάξου, συμβολίζει κάτι … είναι κάτι που λίγοι στην ζωή τους ευλογήθηκαν να το απολαύσουν …”

Διά χειρός Αννας Κοντοπίδη. Της συντρόφου του Γιώργου Γκούφα όλα αυτά τα χρόνια… Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και η παράδοση που δημιουργήθηκε εδώ και μερικά χρόνια συνεχίζεται..

Μετά το πέρας του Αγιασμού (σ.σ. ετέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος) και μετά από σχετική εισήγηση του Διευθυντή κ. Δημήτρη Σκουλάτου (σ.σ. σε συνεργασία πάντα με τον Σύλλογο Διδασκόντων), επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στον παλαιό Διευθυντή κ. Γιώργο Γκούφα για την πολύτιμη προσφορά του στο σχολείο αυτό, αλλά και σε άλλα σχολεία του νησιού. Την επίδοση έκανε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός. Μίλησε τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και ο κος Χατζηανδρέου αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ενώ η εισήγηση έγινε από τον νυν λυκειάρχη και μαθητή του κου Γκούφα, Δημήτρη Σκουλάτο..

Δείτε το σχετικό video

Ο Γιώργος Γκούφας “απαντάει” στην τιμητική εκδήλωση 

“… Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Διευθυντή του Λυκείου της Χώρας κ. Σκουλάτο, αλλά και τον Σύλλογο των καθηγητών του Λυκείου της Χώρας , τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, με τους οποίους συνεργαστήκαμε αρμονικά, στις σχολικές αίθουσες και τα γραφεία τούτου του σχολείου , τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε και συνυπηρέτησαμε 35 και πλέον χρόνια σε όλα τα σχολεία της Ναξου καθώς και όλα τα στελέχη της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, τα συνδικαλιστικά στελέχη, σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Νάξο, τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες, την τοπική κοινωνία, τους φορείς του Δήμου και της περιφέρειας και τα φυσικά πρόσωπα, με τα οποία συμπορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών θεμάτων.

Στη διάρκεια της πορείας, ως εκπαιδευτικού της τάξης αλλά και ως Διευθυντή στα διάφορα σχολεία του νησιού, Σκαδού, Τραγαίας, Χώρας, προσπάθησα κάθε φορά να συμβάλω στην πρόοδο και στη βελτίωση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, αγωνιζόμενος ώστε η Δωρεάν Δημόσια παιδεία να είναι η καλύτερη, να παρέχεται δίκαια σ όλους τους μαθητές της ορεινής και της πεδινής Νάξου, αξιοποιώντας για τον λόγο αυτό όλες τις δυνατότητες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και σε μία περίοδο κρίσης οικονομικής και αξιών.

Γνώμονας για μένα υπήρξε πάντοτε η ανθρώπινη, έντιμη και δίκαιη, όσο ήταν δυνατό, διαχείριση των εκπαιδευτικών θεμάτων με προτεραιότητα το έμψυχο δυναμικό της εκπαίδευσης και κυρίως τα παιδιά μας, τους μαθητές. Και ο χάρτης-οδηγός μου από όποιο πόστο και αν υπηρέτησα, είτε ως καθηγητής είτε ως διευθυντής ήταν η αγάπη στον συνάδελφο και στα παιδιά μας, τους μαθητές μας.

Να μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό χωρίς να με παρεξηγήσετε για την αυταρέσκεια μου να σας πω , πως ιδιαίτερα χαίρομαι και καμαρώνω ιδιαιτέρα για δυο επιτεύγματα : το Λύκειο της Τραγαίας που κτίστηκε , αποπερατώθηκε και λειτουργεί χάριν και της δικής μου συμβολής στο πλήθος πολλών άλλων φωνών, πρωτοβουλιών, διεκδικήσεων και αγώνων εκεί στα ορεινά του νησιού .

Πως χαίρομαι και καμαρώνω επίσης που ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου επι περιφερειάρχη Μαχαιρίδη είχα τη δυνατότητα να εξασφαλίσω και εξασφάλισα μέσω του ΕΣΠΑ την χρηματοδότηση της κατασκευής του ειδικού σχολείου του Αγίου Θαλλελαιου στις Μέλανες .

Ως Λυκειάρχης στο Λύκειο της Χώρας συμπορεύτηκα με ικανούς και αφοσιωμένους συναδέλφους και εργαζόμενους και μοιραστήκαμε επιτυχίες αλλά και αποτυχίες κάποιες φορές, κυρίως όμως αγωνιστήκαμε για την πραγμάτωση μιας εκπαίδευσης δημιουργικής, δυναμικής, ποιοτικής και καινοτόμου με σεβασμό στην εκπαιδευτική διοίκηση και τον εκπαιδευτικό, το γονέα και τον μαθητή και τη μαθήτρια, με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα.

Η χρονική περίοδος της θητείας μου ως Διευθυντής στο Λύκειο της Νάξου, συνέπεσε με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μιας περιόδου που τίποτε δεν ήταν εύκολο και γενναιόδωρο και που κάθε δράση, που χρειαζόταν οικονομικούς πόρους, απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεσή τους και προσωπικό μόχθο όλων των συντελεστών. Παρόλα αυτά η συνεισφορά δημιουργικών, αξιόπιστων και αφοσιωμένων ανθρώπων στην Ιεραρχία της εκπαίδευσης, αλλά και στον Δήμο και στην περιφέρεια βοήθησε στην υλοποίηση των περισσοτέρων εκπαιδευτικών δράσεων.

Όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται αγαπημένοι μου συνάδελφοι σε μια εκπαιδευτική σχολική χρονιά ξεπερνιούνται μπροστά στις χαρές που σου δίνει η νεανική αγνότητα, ο παιδικός αυθορμητισμός, το ζύμωμα με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των εφήβων.
Να έχεις στα χέρια σου τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους, τις απογοητεύσεις τους, την ανάγκη τους να νιώσουν, να μάθουν, να χτίσουν πρότυπα, να κλάψουν, να γελάσουν, να ερωτευθούν, να αυτοεπιβεβαιωθούν, αυτό γιατρεύει κάθε πίκρα ή απογοήτευση στην άσκηση του λειτουργήματός μας.

Αισθάνομαι λοιπόν, ευλογημένος που κάποιοι νιώσατε την ανάγκη να με τιμήσετε με τούτη την πλακέτα σαν ένα ευχαριστώ για το λιθαράκι που έβαλα κι εγώ στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της Νάξου.

Νοιώθω ευλογημένος που έγινα ένα μέρος της ζωής των παιδιών, που τα βοήθησα να χτίσουν γέφυρες για να περάσουν αντίπερα. Ο εγκάρδιος χαμογελαστός χαιρετισμός τους και η ζεστη αγκαλιά τους όποτε με συναντούν αποτελούν για μένα πολύτιμο αντίδωρο . Νοιώθω ευλογημένος που υπήρξαμε συνάδελφοι. Σίγουρα θα παραμείνετε παντοτινά στην μνήμη της καρδιας μου.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, δύναμη και υπομονή και στους μαθητές επιπλέον μια ευχή: η χρονιά τούτη να είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι προόδου και επίτευξης των στόχων τους.
Καλή σχολική χρονιά. Φωτεινή και φωτισμένη”.

# Ευχαριστούμε τον κο Γεωργαντά για τις φωτογραφίες (Κυκλαδική) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ερχεται το “Νησί των Θαυμάτων” του Ιάκ. Καμπανέλλη

Πότε και που θα δούμε το "Νησί των Θαυμάτων" του Ιάκ. Καμπανέλλη

Aegean Air: Νέες συνδέσης με Κωνσταντινούπολη από Σαντορίνη και Μύκονο

Νέες συνδέσεις με Κωνσταντινούπολη το 2025 από Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη

Σαντορίνη: Καταγγελία για μόλυνση της ατμόσφαιρας (!!!)

Καταγγελία για μόλυνση της ατμόσφαιρας στη Σαντορίνη - Καφετί νέφος εκτεινόταν για δεκάδες χιλιόμετρα - Τι αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο

Αμοργός: Ξεκινάει τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία

Δείτε σε ποιες περιοχές θα έχουμε εθελοντική αιμοδοσία στην Αμοργό

Πρόταση ημέρας – Φαγητό: Φασουλάκια καφεμάτικα Μυκόνου στο …τηγάνι

Το πόσο νοστιμίζουν τα μυκονιάτικα φασολάκια με το τσιγαριαστό κρεμμύδι και τις βουτυράτες μπουκιές ψωμιού δε λέγεται!

Σαντορίνη – Ν. Ζώρζος: “Το τέλος για τη Κρουαζιέρα πρέπει να αποδίδεται όλο στους δήμους” (video)

O Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις ΕΡΤ» και σχολίασε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το τέλος κρουαζιέρας (και όχι μόνο) (video)

Σαντορίνη: Η έκθεση “Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων” έρχεται τον Ιούνιο του 2025

Αρχαιολογική έκθεση προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας - Που αλλού θα την δούμε

Τουρισμός και .. Οικονομία: Ανοδος 5,4% τον Ιούλιο, “στέρηση” για Μύκονο και Σαντορίνη

Αύξηση τζίρου 5,4% τον Ιούλιο – Εξαίρεση Μύκονος και Σαντορίνη (πίνακας)

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Πάρος: Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Αμοργός: Το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Παραδοσιακής Μουσικής είναι γεγονός (video)

Η παράδοση ταξιδεύει στο μέλλον μέσα από το cycladesfolkmusic.com - Τι λένε οι πρωταγωνιστές (video)

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.