Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Φιλώτι: Πρώτο κουδούνι στο δημοτικό σχολείο με πολύ φαντασία (photos)

Νάξος – Φιλώτι: Πρώτο κουδούνι στο δημοτικό σχολείο με πολύ φαντασία (photos)

|

Τι κάνει ο Μίμης και η Αννα στην είσοδο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου;

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου λίγο μετά τις 8 το πρωί και επίσημα οι πύλες του πανέμορφου αυτού σχολείου στο Φιλώτι της Νάξου, ανοίγουν ώστε να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς (δασκάλους) ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Βέβαια, οι πόρτες ήταν ανοιχτές από την 1η Σεπτεμβρίου όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες καθαριότητας αλλά κι άλλες που σήμερα αποκαλύπτονται στους μαθητές και γονείς. Μην ξεχνάμε ότι στις 9.30 είναι προγραμματισμένος ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στη συνέχεια έχουμε τη διαδικασία της διανομής βιβλίων..

Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει εδώ και χρόνια πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, έχει σκάκι στο χώρο και βέβαια γήπεδο μπάσκετ ή βόλεϊ ώστε οι μαθητές να περνούν ευχάριστο το χρόνο τους.  Η γνώση είναι δύναμη εεεε. Οταν η σχολική κοινότητα λειτουργεί αρμονικά, μόνο επιτυχίες.

Ομως, πάμε στον Μίμη και την Αννα. Φορώντας τις παραδοσιακές μαθητές σχολές υποδέχονται στην είσοδο του προαύλιου χώρου όλους όσους το κατώφλι..

Ποιοι είναι; τι Θέλουν; Ο λόγος στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, οι οποίοι με αρκετή δόση φαντασίας μας υποδέχονται..

Οπως διαβάζουμε:

“Όταν η φαντασία πάει σχολείο….

Ο Μίμης και η Άννα με τις ποδιές τους και τις σχολικές τους τσάντες, περιμένουν να σας ξεναγήσουν❣❣❣

Να ο Χάνσελ και η Γκρέτελ ,το σπιτάκι στο δάσος με τα ζαχαρωτά, η μάγισσα με το στερητικό α που τα κάνει όλα αντίθετα, το μαρτυριάρικο κοράκι που “καρφώνει” κάθε ζαβολιά, πολύχρωμα μπαλόνια, αερόστατα για φανταστικά ταξίδια, το τεράστιο φίδι με τους αριθμούς ως το 100.

Το επιδαπέδιο φιδάκι, το σκάκι, το κυκλοφοριακό πάρκο, τα γεωμετρικά σχήματα, το μεγάλο ρολόι, η σκάλα με τους αριθμούς ως το 10, η μαγική γραμμή, η κυρία Αλφαβήτα με τα 24 παιδιά της, τα φασαριόζικα φωνήεντα και τα ήσυχα σύμφωνα.

Η σοφή κουκουβάγια και πολλά παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να δημιουργούν τα δικά τους μονοπάτια προς τη γνώση ανοίγοντας τα φτερά της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Καλή σχολική χρονιά❣❣❣

Ευχαριστούμε πολύ τον Mihailos Vasilakis για τις λήψεις με Drones όπως πάντα❤”

 

Ευχές για καλή σχολική χρονιά παιδιά, δάσκαλοι και γονείς..


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νιγηρία: Φοιτήτριες υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν φορούν σουτιέν (!!!)

Σάλος με το πανεπιστήμιο Ολαμπίσι Οναμπάνγιο — Μιλούν για παρωχημένο, σεξιστικό κανονισμό και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κακαβιά στο λιμάνι της Γιάλης: Μια μέρα με τον Μιχάλη και τη Μαρία στην Αμοργό

Από την ψαριά στα νερά του Αιγαίου μέχρι το καΐκι και την κατσαρόλα: η καθημερινότητα των ψαράδων της Αιγιάλης, η σοφία της κακαβιάς και το νέο πρόσωπο των λιοντόψαρων.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Ανάφης: Στο τραπέζι οι ακτοπλοϊκές ανάγκες του νησιού

Ιάκωβος Ρούσσος, Βασίλης Κικίλιας και Μάρκος Καφούρος συζήτησαν για τη βελτίωση των συνδέσεων, την ίδρυση Λιμενικής Αρχής και την πύκνωση δρομολογίων προς Κυκλάδες.

Σύρος: Το Αιγαιοπελαγίτικο κόσμημα στην ελίτ των πολιτιστικών προορισμών της Ευρώπης

Διεθνής αναγνώριση για το νησί μέσα από το αφιέρωμα του «Travel and Tour World». Πάνω από 50 εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2025», με τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Στράτος Φουτάκογλου: «Αυτά είναι τα προβλήματα της Χώρας Νάξου και δεν μπορούν να περιμένουν» (video)

Σημαντικές παρεμβάσεις στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3. Από την απομάκρυνση των αφαλατώσεων και τα δημοτικά τέλη, έως την κατάσταση της παλιάς πόλης και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Συμμαχία για την Ποσειδωνία στα Ελληνικά Νησιά: Φύλακες του βυθού για το αύριο της θάλασσας

Ενα πενταετές πρόγραμμα με παγκόσμια στήριξη ξεκινά από το CPF για την προστασία του πιο πολύτιμου υποθαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου

Karagoutis Training Camp: Επιστρέφει στη Νάξο, πέντε (5) ημέρες μπάσκετ και έμπνευσης

Από 19 έως 23 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Περιστεράκης» ένα camp γεμάτο μπάσκετ, φιλοδοξία και ομαδικό πνεύμα

Αναγέννηση ενός μονοπατιού-θησαυρού στην Κωμιακή Νάξου

Από το Ανέφαμα στους νερόμυλους: Μια διαδρομή πολιτισμού, φύσης και μνήμης ζωντανεύει ξανά

Los Angeles Lakers: Η οικογένεια Buss αποχωρεί, ο Mark Walter νέος ιδιοκτήτης με ρεκόρ πώλησης στα 10 δις (!!!)

Η ιστορική συμφωνία των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρνει τον ισχυρό άνδρα των Dodgers στην κορυφή ενός από τα πιο εμβληματικά franchises του NBA – Τι σηματοδοτεί η νέα εποχή για την ομάδα του Λος Άντζελες.

Μάνος Κόνσολας: Ολιστικό σχέδιο για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα στα νησιά

Συγκεκριμένες προτάσεις σε εννέα υπουργεία για εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, φοιτητές και νέες οικογένειες

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)