Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΣχοινούσα: Δάκρυα θλίψης, "έφυγε" ο Ισίδωρος Νερούτσος

Σχοινούσα: Δάκρυα θλίψης, “έφυγε” ο Ισίδωρος Νερούτσος

|

“Πολύπλευρη προσωπικότητα, πολιτικός επιστήμονας και γιατρός καθώς ήσουν απόφοιτος Παντείου και Ιατρικής. Οι αγώνες σου στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι παράδειγμα για τους νεότερους.
Υπόδειγμα οικογενειάρχη και ακέραιος χαρακτήρας. Είχες ενθουσιαστεί με την ύπαρξη του διαδικτύου και μου έλεγες ότι οι προοδευτικοί άνθρωποι πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία…”.

Ενα από τα χαρακτηριστικά “αντίο” που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο για τον Ισίδωρο Νερούτσο (σ.σ. με ιδιαίτερη σχέση με την Σχοινούσα), ο οποίος έφυγε σε ηλικία 86 ετών. Μετά από πολύμηνη μάχη με πολλές και διαφορετικές σοβαρές παθήσεις σε νοσοκομεία της Αθήνας, μεταφέρθηκε μια μέρα πριν στο σπίτι του για να καταλήξει εκεί, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου”.

Η κηδεία (σ.σ. όπως ενημερώνει η οικογένεια μέσω της προσωπικής σελίδας του Νερούτσου) του σ ώρα 10:30 το πρωί στην Αγία Αικατερίνη Πετραλώνων (Κειριαδών 77 ή Ηούς 52, 118 53 Αθήνα – Κάτω Πετράλωνα).

 

Τα μέλη του Συλλόγου Σχοινουσιωτών μέσω ανάρτησης αποχαιρετούν τον επί πολλά χρόνια πρόεδρο τονίζοντας ” Αγαπητοί συμπατριώτες, με μεγάλη μας θλίψη, σας ενημερώνουμε πως ο επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου Σχοινουσιωτών Ισίδωρος Νερουτσος, απεβίωσε . Ο εκλιπών υπήρξε για το σύλλογο ένα πολύτιμο κομμάτι. Τον ανέδειξε, δημιούργησε το χορευτικό τμήμα και ήταν από τους κύριους συντελεστές της επιτυχίας και της αναγνωρισιμότητά του σε όλη την Ελλάδα. Ένα πολύτιμο μέλος της οικογένεια του συλλόγου, μας άφησε και ανέβηκε στην πόλη των αγγέλων. Σύσσωμος ο σύλλογος, πενθεί και αποδίδει φόρο τιμής στον “Πρόεδρο” του με τριήμερο πένθος!!! Καλό ταξίδι Πρόεδρε……”

Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Νερούτσος; 

Με δικά του λόγια μέσα από ανάρτηση ως υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το ΜέΡΑ 25 “Πτυχιούχος ΠΑΝΤΕΙΟΥ Ανωτάτης σχολής πολιτικών Επιστημών. Πτυχιούχος ΙΑΤΡΙΚΗΣ Αθηνών. Εργάσθηκα στο ΙΚΑ ως Υπάλληλος με βαθμό εισηγητής Α Επί 13 χρόνια. Εργάσθηκα επίσης στο ΓΝ ΣΩΤΗΡΊΑ, ως Επιμελητής Β και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ως Διευθυντής πνευμονολογικού τμήματος.

Στην Σωτηρία εκλέχθηκα πρόεδρος της Τοπικής επιτροπής της ΕΙΝΑΠ. Στην Χαλκίδα εκλέχθηκα στην τριμελή επιτροπή της ΕΙΝΕΒ. Επίσης εκλέχθηκα πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας . Πρόεδρος της υγειονομικής Επιτροπής Ευβοίας και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Διετέλεσα Πρόεδρος του Πολιτιστικού και περιβαλλοντικού Συλλόγου Σχοινουσιωτών Κυκλάδων επί 25 χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων”.

Υ.γ. Οι εργαζόμενοι του naxospress εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Ισίδωρου Νερούτσου.  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο