Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΙος: Ερχεται διήμερο Street Art Festival

Ιος: Ερχεται διήμερο Street Art Festival

|

Το καινοτόμο Street Art Festival του Climaid project, θα διεξαχθεί στις 8-9 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Χώρας Ίου. Επιδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe με τη συμβολή της κ. Έφης Αναστασοπούλου , συμβούλου ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του δημάρχου Ιητών κ.Γκίκα Γκίκα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η γνωστή Συριανή ζωγράφος Αγνή Ρούσσου καθώς θα ζωγραφίσει live με τη συμμετοχή των πολιτών και των επισκεπτών σε ένα καινοτόμο καμβά 4×2 μέτρων.

Επίσης, η συμβολή της κ. Καλλιόπης Αστρατσανάκη είναι καθοριστική, καθώς η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου της Ίου «Φοινίκη» και τα μέλη του συλλόγου θα συνδράμουν και θα εμπλουτίσουν με χορευτικό δρώμενο τη μία ημέρα του event.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία Far Out Μάρκος & Δημήτριος Μυκονιάτης Ο.Ε. και το Farout Ηotel and Spa για τη φιλοξενία του ως hospitality partner. Ευχαριστούμε, επίσης, τον κ. Kώστα Γαβιώτη και το τουριστικό του γραφείο καθώς και το Βakery G.N . Kareklakis για το κέρασμα της εκδήλωσης .

Το καλλιτεχνικό αυτό ταξίδι θα είναι διήμερο και το έργο σε αυτό τον μεγάλο καμβά 4 μέτρα επί 2 μέτρα θα είναι μοντέρνα αποτύπωση, με το μήνυμα ελπίδα (hope )με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και το περιβάλλον. Μετέπειτα, το έργο θα δοθεί σε μια σχολική μονάδα του νησιού ώστε όλα τα παιδιά να έρθουν κοντά στις τέχνες, στον πολιτισμό και στη σημαντικότητά τους .

Η συμμετοχή των εθελοντών στις δράσεις είναι σαφώς απαραίτητη και θα χαρούμε να ζωγραφίσετε μαζί μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση που θα διοργανωθεί .

Λίγα λόγια για την πρόταση Climaid του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe

Αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, την ενδυνάμωση της πολιτισμικής κληρονομιάς που μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα προς τον Δήμο Ιητών, σε συνεργασία με πανεπιστήμια όπως αυτό της Zaragoza (που είναι ο επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος) και τους εταίρους της πρότασης: το πανεπιστήμιο της Lusofona ( στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας ), τον οργανισμό GAR (αρχαιολογικό οργανισμό της Ρώμης στην Ιταλία) , τον οργανισμό CentreDot από την Κύπρο και τον οργανισμό Boa Mistura από την Ισπανία .

H Έφη Αναστασοπούλου ανέλαβε την προετοιμασία και προεργασία της πρότασης Climaid (building resilience to climate change through Cultural heritage and urban arts ) του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Creative Europe Programme (CREA), που έχει εγκριθεί και επιδοτηθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Η πρόταση Climaid (building resilience to climate change through cultural heritage and urban acts) συμπεριλαμβάνει τον Δήμο Ιητών στους εταίρους του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Creative Europe programme (CREA) που είναι και ο μοναδικός εταίρος partner από την Ελλάδα .

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ιητών συμμετέχει σε ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα και έχει ένα τόσο θετικό αντίκτυπο στο νησί των Κυκλάδων.

Σας περιμένουμε στην κεντρική πλατεία της Χώρας 8-9 Σεπτέμβρη!

Πληροφορίες: Δήμος Ιητών

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το ζητήσατε… το επαναλαμβάνουν – Εργαστήριο καλαθοπλεκτικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» (video)

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή του Ιουλίου, το εργαστήριο καλαθοπλεκτικής διοργανώνεται ξανά στις 9 & 10 Αυγούστου 2025, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά μια παραδοσιακή τέχνη της Σαντορίνης

«Δεν μεγαλώσαμε παίζοντας»: Μνήμες από τις στοές της Σερίφου

Παιδιά που μπήκαν στις «στοές του θανάτου» για να ζήσουν. Μεταλλωρύχοι που διεκδίκησαν αξιοπρέπεια με αίμα. Μαρτυρίες που δεν πρέπει να χαθούν. Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη και ο Νίκος Μπελαβίλας ζωντανεύουν την ιστορία της Σερίφου

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία…» – Η Νάξος γίνεται μια χορευτική αλυσίδα!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί κατοίκους και επισκέπτες να ενώσουν τα βήματά τους στον παραδοσιακό Συρτό, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Symi On The Rocks: Το σπιτάκι του ψαρά που έγινε viral φαντασίωση του ελληνικού καλοκαιριού

Ένα λευκό σπίτι πάνω στα βράχια στη Σύμη έγινε παγκόσμια φαντασίωση – από τους influencers του Instagram μέχρι τους ρομαντικούς ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη.

Η λαβή Χάιμλιχ μπορεί να σώσει μια ζωή – Δες πώς (video)

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύουν το κοινό στη σωστή εφαρμογή της λαβής Χάιμλιχ – Μαθήματα και οδηγίες διαθέσιμα στο www.samarites.gr

Attica Group: Εκπτώσεις για τους νέους φοιτητές – Ταξίδια με έκπτωση έως 50% για την πρώτη μετακίνηση

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2025, ο Όμιλος Attica στηρίζει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ισχύει και για τους συνοδούς τους.

Δήμος Τήνου: Μήνυση κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Αντιδράσεις, ζημιές και απελπισία στην Τήνο – Εικόνες ντροπής με κατοίκους και επιχειρήσεις στο σκοτάδι για ώρες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μιτάτοι: Πέτρινοι φύλακες της παράδοσης στην Κρήτη και τη Νάξο (video)

Στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη και στη Νάξο, οι μιτάτοι στέκουν ως ζωντανά σύμβολα κτηνοτροφικής σοφίας και βιώσιμης ζωής. Είναι ώρα να τα προστατεύσουμε και να τα αναδείξουμε.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.