Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΔονούσα - Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου: Μόνο δύο χελωνάκια (από τα...

Δονούσα – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου: Μόνο δύο χελωνάκια (από τα 98) επιβίωσαν

|

Χαρμολύπη.. Πως αλλιώς να περιγράψεις την είδηση που μετέφεραν το βράδυ της Δευτέρας (02/09) από τη Δονούσα τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου…

Τι έγινε; Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην παραλία του Σταυρού. Κι εκεί εντοπίστηκαν μόλις δύο χελωνάκια (από τα 98 αυγά) που κατάφεραν να επιβιώσουν έχοντας ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία εκκόλαψης.

Δονούσα – χελώνα: Γεννητούρια στο φως της πανσελήνου (video)

Οπως διαβάζουμε στη συγκεκριμένη ανάρτηση από το Σύλλογο στη σελίδα που έχουν στα social media…

“Το προηγούμενο Σάββατο μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου μετέβησαν στο Νησί της Δονούσας για τον προβλεπόμενο έλεγχο της φωλιάς της θαλάσσιας χελώνας στην παραλία του Σταυρού.

Το αποτέλεσμα μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα: από την μία η φωλιά δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς λόγω των κακών συνθηκών μόνο 2 χελωνάκια από τα 98 αυγά κατάφεραν να εκκολαφθούν και να φτάσουν στην θάλασσα, από την άλλη είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συνεργασία και την όλη προσπάθεια των ανθρώπων εκεί, που μας γέμισε αισιοδοξία για μελλοντικές παρόμοιες συνεργασίες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα απ’ όλους στην Πλουμίτσα, στον πρόεδρο της κοινότητας, στους Λιμενίκους που υπηρετούσαν στο νησί και σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν ώστε να μείνει η φωλιά ασφαλής. Ευχόμαστε την επόμενη φορά μαζί με όλη αυτή την υπέροχη προσπάθεια να δούμε και πολλά χελωνάκια να γεννιούνται στις παραλίες της Δονούσας.

English Text 

Last Saturday, members of Naxos Wildlife Protection Association visited the island of Donoussa for the planned excavation of the sea turtle nest on the beach of Stavros.

The result left us with mixed feelings: on the one hand the nest was not particularly successful, as due to bad conditions only 2 loggerhead turtles out of the 98 eggs managed to hatch and reach the sea, on the other hand we are particularly satisfied with the cooperation and the amazing effort of the people of the island, which filled us with optimism for future similar collaborations.

A big thank you first of all to Ploumitsa, to the president of the community, to the Coast Guard officers who served on the island and to all those who were interested and helped to keep the nest safe. We hope that next time, together with all this wonderful effort, we will also see many baby turtles being born on the beaches of Donoussa.

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δύο νέων σημαντικών έργων

Κέα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δύο νέων σημαντικών έργων για το νησί

ΠΑΣ Νάξου: Ο Ανδρέας Ορφανός με τα “κίτρινα” της ΑΕΚ

Τιμή για τον ΠΑΣ Νάξου με τον νεαρό Ανδρέα Ορφανό να αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα .. εξαγωγής παικτών προς τις μεγάλες ομάδες...

Τέλος Κρουαζιέρας: “Εισπρακτικού χαρακτήρα” τα μέτρα και οι αντιδράσεις

Η επικείμενη αύξηση στο τέλος ανθεκτικότητας για την κλιματική αλλαγή μπορεί να φτάσει ανά είδος καταλύματος +400% σε λιγότερο από ένα έτος εφαρμογής του μέτρου, λέει ο ΣΕΤΕ

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση “Φευγαλέο και Αιώνιο”

Εικαστική έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας Art of Life Collective στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου (πάλαι ποτέ Σχολή Ουρσουλινών)

“Gigabit Voucher”: Δίνει 200 ευρώ για γρήγορο Internet, σε ποιους και γιατί;

Το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» δίνει 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σαντορίνη – Ενωση Ξενοδόχων: “Ο τουρισμός τίθεται σε δυσχερή ανταγωνιστική θέση”

Η Ενωση Ξενοδόχων. Σαντορίνης παίρνει θέση για τα μέτρα: "Ο τουρισμός στη Σαντορίνη τίθεται σε δυσχερή ανταγωνιστική θέση"

Μύκονος – Λιμενικό Ταμείο: Αντιδράσεις για την αύξηση (60%) στο τέλος Κρουαζιέρας

Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου ... «Μια αύξηση των τελών κρουαζιέρας κατά 60 φορές παραπάνω - από 0,35 € σε 20 €- αποτελεί ένα πρωτοφανές άλμα»

Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA): Να εφαρμοστεί το τέλος από το 2026

CLIA: Να ισχύσει από το 2026 το τέλος κρουαζιέρας - Τι αναφέρει στην επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς

Ανδρος: “Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου”

Γερμανικοί ύμνοι για ένα ελληνικό νησί, την Ανδρο - Το αφιέρωμα κάνει αναφορά στα αρχοντικά, τα εντυπωσιακά χωριά, τη συναρπαστική φύση, τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και το εκτενές περιπατητικό δίκτυο

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.

Ολλανδία: Εφυγε από τη ζωή ο …ναξιώτης ιστορικός Ben Slot

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή στην Ολλανδία, ο Ben Slot ένα πρόσωπο που έγραψε ιστορία στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο με τις ιστορικές του αναφορές

SeaJets – Μύκονος: Ανακοίνωση για το ατύχημα στο λιμάνι

«Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και για τις λίγες υλικές απώλειες οι επιβάτες ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο», σημειώνει η εταιρεία, σχετικά με το περιστατικό κατά τη διάρκεια της επιβίβασης στο «Jumbo Jet»

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Ξεκινούν οι εγγραφές στην Χορευτική Ομάδα Νάξου “Αξοπατήματα

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, 7:00-9:00 το απόγευμα στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Νάξος – Απείρανθος: Το “αντίο” στην Κατερίνα Μπουγιούκα (της Χάρκας)

Η Νάξος λέει "αντίο" στην Κατερίνα Μπουγιούκα (της Χάρκας) που έφυγε νωρίς - Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η εξόδιος Ακολουθία στην Αγία Γλυκερία (Γαλάτσι)

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται