Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΥπουργείο Ναυτιλίας - Λέρος: Δίνει 800.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης στο λιμάνι

Υπουργείο Ναυτιλίας – Λέρος: Δίνει 800.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης στο λιμάνι

|

Στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Παρεμβάσεις αναβάθμισης περιφερειακών λιμένων» στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», εκδόθηκε νέα Απόφαση ένταξης για το έργο «Αποκατάσταση προβλήτα Ε/Γ – Ο/Γ σκαφών του λιμένα Λακκίου Λέρου» (ΑΔΑ: ΨΡΚ8Η-ΒΕ6), προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Ο προβλήτας του λιμένα Λακκίου αποτελεί κρίσιμη υποδομή για το νησί της Λέρου καθώς σε αυτόν προσεγγίζουν τα σκάφη της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος, η πρυμνοδέτηση των οποίων γίνεται στον προβλήτα του κύριου μετώπου του.

Με την εκτέλεση του έργου αναμένεται να αποκατασταθούν τα προβλήματα υποσκαφών που παρατηρήθηκαν και να αποφευχθεί ο κίνδυνος σε πεζούς και οχήματα που κινούνται επί της ανωδομής καθώς και σε σκάφη που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Το έργο, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για την ενίσχυση της ασφάλειας, την ανάπτυξη και την βελτίωση των λιμενικών υποδομών, ως παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας, των νησιών και της ναυτιλίας της χώρας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βάσει στρατηγικού σχεδιασμού έχει προγραμματίσει και υλοποιεί κρίσιμες παρεμβάσεις σε λιμένες, αξιοποιώντας ενωσιακούς πόρους από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και του ΕΣΠΑ 2021-2027. Ειδικότερα για το Λακκί της Λέρου έχει προβλεφθεί και το έργο επέκτασης του κεντρικού προβλήτα του λιμένα προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Μεταφορές 2021-2027».

Όλες οι προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις σε λιμενικές υποδομές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας για τα οποία, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, «η ασφαλής μετακίνηση επιβατών, οχημάτων και κίνηση των πλοίων είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.